پوتین دخالت در انتخابات آمریکا و وجود «مدارک» در مورد ترامپ را رد کرد

رئیس‌جمهوری روسیه دو روز پیش دست داشتن‌ ِ دولت خود در حملات سایبری به روند انتخابات در خارج از آن کشور را رد کرده، و در عین حال گفته بود شاید برخی هکرهای روسیه «از روی حس میهن‌پرستی» دست به چنین اقداماتی زده باشند
 
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در مصاحبه‌ای با شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی، دخالت در روند انتخابات ایالات متحده و نیز شایعات در مورد وجود «مدارک جنجالی» در مورد دونالد ترامپ، را رد کرده‌است.
 
مصاحبه با پوتین ۱۴ خرداد پخش شده و گفت‌وگوی او با مجری برنامه، از زبان روسی به انگلیسی ترجمه شده‌است. رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید گزارش‌ها در این مورد که مسکو مدارکی مخرب در مورد رئیس‌جمهوری ایالات متحده در اختیار دارد «تنها یک مشت دیگر حرف بی‌اساس است… ما از کجا به این مدارک دست پیدا کرده‌ایم؟».
 
او بار دیگر تاکید کرده دولتش هیچ نیازی به دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری نداشته‌است. این اتهامی‌ست که سران نهادها و جامعه اطلاعاتی آمریکا، در نشستی در کنگره آن کشور، در دی ماه گذشته، متوجه روسیه کردند. آن‌ها گفته بودند «حملات سایبری» روسیه، «تهدیدی بزرگ» برای ایالات متحده است و مسکو بی‌تردید در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دخالت کرده است.
 
آقای پوتین، که از سال ۱۹۹۹ به‌این‌سو همواره نخست‌وزیر یا رئیس‌جمهوری فدراسیون روسیه بوده، می‌گوید «حتی لازم نیست چنین کاری انجام دهیم. روسای جمهوری می‌آیند و می‌روند، حتی احزاب در راس قدرت عوض می‌شوند، ولی مسیر اصلی سیاست تغییری نمی‌کند».
 
او در ادامه مصاحبه‌اش در عین حال ایالات متحده را متهم به دخالت در انتخابات کشورهای دیگر کرده‌است: «انگشت خود را روی نقشه جهان، هر کجا دلتان می‌خواهد قرار دهید؛ هر کجا می‌بیند که اعتراضی در مورد دخالت‌های مقام‌های آمریکایی در روند انتخابات داخلی [کشوری] وجود دارد».
 
او همچنین تاکید کرده «هیچ رابطه ویژه‌ای» با آقای ترامپ ندارد. پوتین با اشاره به دورانی که دونالد ترامپ به کار بازرگانی و تجارت مشغول بود می‌گوید «یک زمانی او به مسکو می‌آمد. اما می‌دانید، من هرگز با او دیداری نداشتم. خیلی از آمریکایی‌ها از ما دیدار می‌کنند».
 
رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید او روابط بسیار کمی با مایکل فلین، مشاور امنیت ملی پیشین رئیس‌جمهوری آمریکا داشته‌است. آقای فلین زمانی برای تلویزیون دولتی روسیه سخنرانی کرده بود، بابت آن نیز دستمزد گرفته بود و در تصویری در میهمانی شام کنار ولادیمیر پوتین دیده شده‌است. او و برخی از مشاوران و دستیاران ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، در حال حاضر هدف تحقیقاتی از سوی سازمان‌های فدرال در مورد روابط خود هستند و برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های کنگره نیز به کمیته‌های این نهاد فراخوانده شده‌اند.
 
پوتین در مورد مهمانی شامی که کنار مایکل فلین دیده شده، می‌گوید او پس از سخنرانی ساعاتی را سر همان میز و کنار آقای فلین گذارنده، صحبت کوتاهی «در مورد مسائل مختلف» انجام داده‌اند و سپس مهمانی را ترک کرده‌است: «همین. من در واقع حرف خاصی هم با او نزدم».
 
فیلن در فوریه گذشته پس از آن‌که اذعان کرد به معاون ترامپ در مورد گفت‌وگوهایش با سفیر روسیه «اطلاعات گمراه‌کننده» داده‌است، عملا از سمتی که داشت برکنار شد.
 
رئیس‌جمهوری روسیه در مصاحبه با ان‌بی‌سی، گزارش‌های شماری از رسانه‌های آمریکایی در مورد پیشنهاد به جرد کوشنر، داماد و از مشاوران کلیدی ترامپ، برای ایجاد یک کانال ارتباطی مخفی با کرملین را رد کرده‌است: «من اطلاعی در مورد این پیشنهاد ندارم. هیچ پیشنهادی شبیه این به من ارائه نشده بود».
 
رئیس‌جمهوری روسیه در بخش دیگری از مصاحبه‌اش در پاسخ به وضعیت «فساد» و فشارها بر منتقدان دولتش، گفته «چرا فکر می‌کنید حق دارید چنین سوالی از ما بکنید؟ و هر بار هم دوباره آن را بپرسید؟ می‌خواهید به ما درس زندگی بدهید؟».
 
رئیس‌جمهوری روسیه دو روز پیش از این گفت‌وگو، در جمع سردبیران رسانه‌های خبری بین‌المللی، دست داشتن‌ ِ دولت خود در حملات سایبری به کارزارهای سیاسی و روند انتخابات در خارج از آن کشور را رد کرده، و در عین حال گفته بود شاید برخی هکرهای روسیه «از روی حس میهن‌پرستی» دست به چنین اقداماتی زده باشند.
+14
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.