اظهار بی‌اطلاعی وزارت خارجه از سفر مقام پاکستانی برای میانجی‌گری با عربستان

به گفته بهرام قاسمی، روابط ایران و عربستان سعودی نیاز به میانجی ندارد. سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به گزارش‌هایی درباره سفر رئیس ستاد ارتش پاکستان به تهران برای «میانجی‌گیری بین ایران و عربستان سعودی» اعلام کرد که از این سفر اطلاعی ندارد و گزارش‌ها «درست و منطبق بر واقعیت» نیست.
 
بهرام قاسمی روز پنج‌شنبه، ۱۱ خرداد، در مصاحبه با وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما گفت: «درباره این سفر اطلاعی ندارم و فکر نمی‌کنم درست و منطبق بر واقعیت باشد. هرچند ما روابط خوبی با پاکستان داریم و رفت و آمدهای زیادی در سطوح مختلف بین ما صورت می‌گیرد.»
 
وی تاکید کرد که روابط ایران و عربستان سعودی نیاز به میانجی ندارد و این کشور برای تغییر وضعیت فعلی باید «رفتار خود را تغییر دهد».
 
آقای قاسمی همچنین گفت که کشورهای «ثالث و بعضا فرامنطقه‌ای» سعی می‌کنند «برای به دست آوردن پول و اهداف غلطی که در منطقه دارند و در این برهه زمانی بسیار خطرناک است میان کشورهای اسلامی، عربی و جهان اسلام انشقاق و شکست ایجاد کنند».
 
اخیرا برخی رسانه‌ها در پاکستانی مدعی شده‌اند که قمر جاوید باجوه، رئیس ستاد ارتش پاکستان، به ایران سفر می‌کند و یکی از اهداف سفر او میانجی‌گری بین ایران و عربستان سعودی است.
 
انتشار گزارش‌ها درباره این سفر در حالی است که در ماه‌های گذشته حملات لفظی مقامات نظامی ایران به پاکستان به دلیل، به گفته آنان، حضور نیروهای مسلح مخالف جمهوری اسلامی در خاک این کشور خبرساز شده است.
 
در همین زمینه محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۱۸ اردیبهشت، پاکستان را متهم کرده بود که به «مأمن تروریست‌ها» تبدیل شده و تلویحا تهدید کرده بود در صورت ادامه این وضع، ایران به این پایگاه‌ها در خاک پاکستان حمله خواهد کرد.
 
پس از این سخنان وزارت خارجه پاکستان سفیر ایران را احضار کرد.
 
اما از سوی دیگر روابط ایران و عربستان سعودی نیز پس از درگیری‌ها در سوریه و یمن تیره‌تر شده و در زمستان ۹۵ در پی حمله به اماکن دیپلماتیک این کشور در تهران و مشهد، عربستان مناسبات دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد.
 
پیش از این نیز گزارش‌هایی درباره احتمال میانجی گری کشورهایی چون چین و عراق بین ایران و عربستان سعودی منتشر شده است.
 
مقام‌های ایرانی در ماه‌های پایانی سال گذشته گفت‌وگوهایی را با کویت و عمان انجام دادند، گفت‌وگوهایی که پس از دیدار وزیر خارجه کویت از تهران و رد و بدل شدن برخی پیام‌ها میان طرف‌ها صورت گرفت.
 
وزارت خارجه ایران نیز سفر حسن روحانی، رئیس ‌جمهور، به عمان و کویت در بهمن‌ماه ۹۵ را «نشانه حسن نیت» و «بیانگر علاقه‌مندی به داشتن روابط مطلوب و متوازن» دانسته بود.
 
شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت، نیز در فروردین‌ماه نشست سران اتحادیه عرب از گفت‌وگوهای «سازنده» با ایران استقبال کرد.
 
در همین حال امیر قطر روز شنبه، ششم خرداد، در گفت‌وگوی تلفنی با حسن روحانی مذاکره و گفت‌وگو را «تنها راه رفع مشکلات» منطقه دانسته و گفته بود که گفت‌وگوهایی که کویت به نمایندگی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس آغاز کرده، باید ادامه پیدا کند.
 
همزمان با این تماس تلفنی اما آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، به عربستان سعودی حمله کرد و از مقام‌های این کشور با عناوینی چون «مرتجع» و «نالایق» نام برد.
 
مقامات جمهوری اسلامی همچنین از توافق‌ها و قراردادهای آمریکا و عربستان سعودی در جریان سفر دونالد ترامپ به این کشور ابراز ناخرسندی کرده اند.
+2
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.