خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می گوید که حسن روحانی که آینده سیاسی خود را بر سر مقابله با تندروهای کشور بر سر برجام گذاشت تا تحریم های اقتصادی علیه ایران کاهش یابد، به زودی خواهد فهمید که تصمیم رای دهندگان به او چه خواهد بود و این که آیا می خواهند او را یک بار دیگر در کرسی ریاست جمهوری حفظ کنند.
آسوشیتدپرس می گوید از سال ۱۹۸۱ و زمانی که آیت الله خامنه ای به ریاست جمهوری رسید، همه رئیس جمهوری های ایران دو دوره در این مسند بوده اند.
تحلیلگران سیاسی و نظرسنجی ها پیش بینی می کنند که نام روحانی از صندوق ها خارج خواهد شد هرچند به طور قطع نمی توان نتیجه را پیش بینی کرد.
اگر در انتخابات روز جمعه نتیجه قطعی حاصل نشود انتخابات به دور دوم می رسد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به حضور حامیان روحانی در خیابان های تهران در روز سه شنبه گفت بنفش پوشان با به صدا درآوردن بوق اتومبیل هایشان شعارها و سرودهایی را در حمایت از میرحسین موسوی برزبان می آوردند و خواستار آزادی رهبران جنبش سبز از حصر خانگی شدند.
مخالفان روحانی می گویند برجام که در ۲۰۱۵ امضا شد، و برنامه اتمی ایران را در قبال کاهش تحریم ها محدود ساخت، از تحقق وعده های اقتصادی بازمانده است.
با آن که تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران لغو شده اما تحریم های دیگر آمریکا و اروپا همچنان برقرار است و مانع مراودات کاری بانک ها و بسیاری از شرکت های بزرگ با ایران می شود.
نرخ بیکاری نیز همچنان دورقمی است و به گفته صندوق بین المللی پول حدود یک سوم جوانان بیکارند.
آسوشیتدپرس می گوید که بزرگترین رقیب آقای روحانی، ابراهیم رئیس است که از نزدیکان آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به شمار می رود و حتی برخی او را از گزینه های جانشینی رهبر می دانند.
رئیسی حمایت دو نهاد عمده روحانیت را دارد و وعده داده که رایانه به اقشار فقیر را افزایش دهد. ژست های پوپولیستی و سخنان او در نکوهش فساد در کنار گذشته او و زمانی که زندانیان سیاسی را در دهه شصت خورشیدی به اعدام محکوم می کرد، ممکن است که حامیان او را تشویق کند.
آسوشیتدپرس می گوید هرکس برنده انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران شود، به سمت و سوی آینده ایران و رهبر بعدی جمهوری اسلامی شکل خواهد داد.