'دانش آموزان کشورهای مذهبی‌تر در ریاضیات و علوم ضعیف‌ترند'

دانش آموزان ایرانی در کلاس درسی یک پژوهش تازه نشان داده است در کشورهایی که سطح دینداری جمعیت بالاتر است، وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در دو درس ریاضی و علوم بدتر است.
 
این پژوهش که در دانشگاه لیدز بکت بریتانیا انجام شده است، همچنین نشان می‌دهد که بین سطح توسعه ملی و زمان صرف شده برای آموزش‌های دینی نقش با میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ارتباط نزدیکی وجود دارد.
 
موفقیت در زمینه آموزش و پرورش و دسترسی به مدارس معمولا نشانگر جوامعی با اقتصاد پیشرفته و سطح زندگی و رفاه بالاتر است.
 
از جمله ۸۲ کشور که در این پژوهش بررسی شده، کشور چک پایین‌ترین سطح دینداری را دارد در حالی که قطر به عنوان کشوری با بالاترین سطح دینداری شناخته شده است.
'دینداری بیشتر و عملکرد آموزشی پائین‌تر'
 پرفسور خیسبرت استوت، یکی از محققان این پروژه، به بی‌بی‌سی گفت در شرایطی که دانش آموزان زمان بیشتری را به آموختن آموزش‌های مذهبی اختصاص دهد، فرصت کمتری برای فراگیری ریاضیات و علوم دارند.
 
پرفسور استوت تصریح کرد که هنوز مشخص نیست کدام دین چه نوع تاثیری در عملکرد آموزشی دارد زیرا در فهرست کشورهای با کارکرد بدتر در فراگیری ریاضیات و علوم، هم کشورهای مسلمان و هم کشورهای مسیحی دیده می‌شوند.
 
در عین حال او افزود "اما در یک نگاه کلی، می‌توان گفت که کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن که پایین‌ترین سطح دینداری را دارند، از عملکرد آموزشی خوبی برخوردار هستند."
کلاس درسی در ژاپن خیسبرت استوت می‌گوید علاوه بر اینکه آموزش دینی باعث بروز شکاف و جدایی در جامعه می‌شود، یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که دینداری در واقع با عملکرد پایین‌تر آموزشی همراه است.
 
مطالعه این پژوهشگران همچنین نشان داده است که در اکثر کشورها، از جمله بریتانیا، زنان نسبت به مردان دیندارتر هستند اما این پژوهش، رابطه‌ معناداری بین جنسیت و عملکرد آموزشی نشان نمی‌دهد.
دولت‌ها چه باید کنند؟
 پژوهشگران می‌گویند آموزش ریاضیات و علوم برای جوامع امروزی نقشی کلیدی دارد. با توجه به رابطه معکوس بین میزان دینداری و پیشرفت در زمینه ریاضیات و علوم، شاید بتوان گفت که "برای جامعه، یک رویکرد سکولار مفیدتر است."
 
در نتیجه، پرفسور ستوت به دولت‌هایی که منابع بیشتری را به آموزش دینی اختصاص می‌دهند توصیه می‌کند در سیاست‌ آموزشی خود تجدید نظر کنند. پژوهشگران توصیه کرده‌اند که با توجه به رابطه منفی قوی بین دینداری و عملکرد آموزشی، دولت‌ها می‌توانند با "حذف دروس دینی از نظام آموزش و پرورش و سیاست‌گذاری آموزشی" سطح تحصیلی و علمی و در نتیجه، سطح زندگی و رفاه در جامعه را افزایش دهند.
مشخصات آمار در این پژوهش
 پژوهشگران ‌برای جمع آوری داده‌ها در تحقیق خود از "برنامه بین‌المللی ارزیابی دانش آموزان" ( PISA)، "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" OECD) ("روندهای بین‌المللی در مطالعه ریاضیات و علوم" (TIMSS)، "بررسی ارزش‌های جهانی"، "بررسی ارزش‌های اروپا" و "گزارش توسعه انسانی سازمان ملل" استفاده کرده‌اند.
 
در این پژوهش سطح دینداری با استفاده از پرسشنامه سراسری در میان جمعیت بزرگسالان مشخص شده است. عملکرد آموزشی در ریاضیات و علوم هم بر اساس نمره‌های درسی دانش‌آموزان ۱۴ تا ۱۵ ساله تعیین شده است.
 
به گفته دست اندرکاران این پژوهش، نقش دین در آموزش و پرورش تاکنون در بسیاری از نظرسنجی‌های بزرگ آموزشی نادیده گرفته شده است.
 
آنها تأکید دارند که با توجه به نقش قوی دین در برنامه‌های آموزشی برخی کشورها، درک بهتری از تاثیر آن بر کودکان، خانواده‌ها، و مدرسه‎ها، به احتمال زیاد به پژوهشگران و سیاستگزاران کمک خواهد کرد تا ابزار مورد نیاز برای گزینش بهترین رویکرد آموزشی برای کودکان را تشخیص بدهند.
تفاوتی میان عملکرد آموزشی و ادیان متفاوت وجود دارد؟
 پژوهش انجام شده مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد که در سطح آموزش متوسطه در میان گروه‌های مذهبی نابرابری قابل توجهی مشاهده می‌شود. بر اساس یافته‌های این پژوهش، یهودیان نسبت به هر گروه مذهبی دیگر در سراسر جهان با سوادتر هستند. در حالی که هندوها کمترین سال تحصیلات رسمی را دارند.
 
پژوهشگران می‌گویند این شکاف‌ها در دستاوردهای آموزشی تا حدی تابع آن است که گروه‌های مذهبی در کجا متمرکز شده‌اند. به عنوان نمونه، یهودیان جهان اکثرا در آمریکا و اسرائیل زندگی می‌کنند و هر دو کشور دارای اقتصاد توسعه یافته و سطح بالایی از امکانات آموزش و پرورش هستند. در عین حال، سطح پایین آموزشی در میان هندوها نمایانگر آن است که ۹۸ در صد بزرگسالان این گروه در کشورهای رو به توسعه با درآمد پائین، یعنی هند، نپال و بنگلادش زندگی می‌کنند.
 از سوی دیگر، این تفاوت در میان گروه‌های مذهبی ساکن یک منطقه واحد نیز دیده می‌شود. به عنوان مثال، در کشورهای آفریقای سیاه، پیشرفت تحصیلی در میان مسیحیان نسبت به مسلمانان بیشتر است. برخی از داشمندان علوم اجتماعی این شکاف را به عوامل تاریخی از جمله شرایط دوران استعمار نسبت داده‌اند.
 
یافته‌های پژوهش پیو نشان می‌دهد که در سطح جهانی، حدود ۴۱ در صد هندوها و بیش از یک سوم مسلمانان (۳۶ درصد) هیچ آموزش رسمی نداشته‌اند. این میزان در میان بودایی‌ها ۱۰ در صد و در میان یهودیان ۱ در صد است.
 
این در حالی است که ۶۱ در صد از یهودیان دارای درجات تحصیلی بالاتر از سطح متوسطه هستند که در مقایسه با مسلمانان (یعنی ۸ درصد) و مسیحیان (یعنی ۲۰ در صد) به مراتب بیشتر است.
 
پژوهش پیو که در برگیرنده ۱۵۱ کشور است نشانگر آن است که بین پیروان ادیان بزرگ جهان، از لحاظ فعالیت آموزشی تفاوت چشمگیری وجود داد.
+34
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    باور عمیق - قم، ایران

    از جمله مزخرف ترین پژوهش هایی بود که تا به امروز توی عمرم شنیدم
    48
    19
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    rouzbeh_ma - لندن، انگلستان

    [::باور عمیق - قم، ایران::]. در کل هر چیزی ایده های کهنه و پوسیده و .. مسلمان جماعت مخصوصا نوع رافضی اون رو رد کنه مزخرف هست. از اون عمق حماقتی که هستی کمی بالاتر بیا .
    15
    38
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    باور نیمه عمیق::چرا بشما برخورد ریاضی خودت در چه حدی است؟؟؟آیا بمصداق -چوب-گربه-دزده-اینها هست؟؟؟
    11
    28
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    بازم ایرانیان یوکی! اصلا ربطی نداشت و مهمل چون اولا تمام کشورهای مذهبی اتفاقا ریاضیات و علوم رو پیشرفت دادن ازجمله اروپا تاریخ دنیا که این بیست سال که نیست دوم اینکه چرا بعضی از کشورهای بیدین بقول شما (که اصلا چین و اینها رو نمیتونید بیدین بحساب بیارید چون اعتقادات محلی بسیار قوی دارن)‌ در همین بیست سال قبل از فقیرترینها در علوم بودن. سوم الان هند یا اسراییل یا ایران اکراین و روسیه تایلند و . از کشورهای مذهبی هستن قطعا به اندازه ۱۰ تا کشور اروپایی صادرات مهندس و ریاضیدان دارن. نکته آخر این پروفسور یادش رفته فقر انسان رو مذهبی تر و یکی از دلایل فقر گسترش نابرابری جهانیه وگرنه داشتن فراق دل همه رو بچه درسخون میکنه.
    20
    10
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    باور عمیق - قم، ایران
    [::rouzbeh_ma - لندن، انگلستان::]. دستم بنده، یه ٥ دقیقه احترام خودتو نگه دار تا بموقش
    21
    8
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    باور عمیق - قم، ایران
    حسن پنج :: حدش بد نیست . بستگی داره بازت چی باشه . اگه همونی که فک میکنم باشه، حدش میره تا بینهایت . حالا تو بگو ببینم مثلثاتت چطوره؟ بازم وقتی یکی بهت میگه کتانژانت ، احساس میکنی داری فحش میشنوی؟
    21
    5
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    [::باور عمیق - قم، ایران::]. [::romano - تهران، ایران::چرا از واقعیت میترسید .این یک واقعیت است که دین محدودیت ایجاد میکند و جلوی شادی و آزادی فرد را میگیرد و متاسفانه اسلام بدترین نوع دین است و از طرف دیگر دین گهی باعث جدایی آدمها با دین‌های مختلف میشود و گاهی تبعیض دینی که انسانها را واقعا عقده ای میکند .اسلام هم که دیگر معرف حضور هست .خشن و ضد زن که آیات قرآن و زن ستیزی حضرت علی در نحج البلاغه.
    10
    18
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    بابایی - سیدنی، استرالیا
    خوب عوضش اینا استاد میشن در انتخاب پای راست یا چپ هنگام ورود به توالت و همچنین در تماشای اعدام هنگام کله سحر یعنی همون موقعی که بی دین ها بیدار میش واسه درس خوندن و شرکت در سنگسار و رای دادن به قاتلای خودشون. در یک کلام میشن پایه های اصلی حکومت های دیکتاتوری و عقب مانده و خون ریز.
    4
    10
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    [::Iranemaa - قم، ایران::]. من از واقعیت نمیترسم مقاله بی ربط و علمی نیست اگر میگفت مثلا کشورهای مذهبی خرافاتی هستند باور میکردم (خیلی هم درست نیست خیلی کشور بیدین خرافاتی داریم) هیچ دینی جلوی شادی رو نمیگیره مخصوصا دین مردم ایران اما فاشیزم مذهبی جم اسلامی چرا. تفکر مذهبی و ایدولوژیک انسانها در دور تاریخ میزان شادی و غم رو تغییر میده نمونه کشور خودمون در هر گوشش یک جور رقصی داره خوب از دوره قاجار روی توسری خوری و غم سرمایه گذاری شده خوب ملت غمگین میشن کره شمالی هم کشور غمگینیه خوب دلیلش چیه؟ دین اسلام هنوز یک هزارم مسیحیت و بقیه ادیان قتل نکرده پس نمیتونید بگید بدترین اگر مسلمونها ۵۰ سال دیگه هم بکشن به اندازه یک دهم کشور آمریکا به تنهایی نمیشه جنگ داخلی چین ۱۵۰ میلیون قتل انقلاب روسیه ۲۱ میلیون (کل تاریخ مسیحیت و برده داری به کنار). علی و محمد در زمان حیاتشون هیچ زنی رو کتک نزدن. در مورد اینکه تبعیض انسانها رو عقده‌‌ای میکنه باهاتون موافقم اما دین؟ بهتون پیشنهاد میکنم با انسان در عمر کوتاهتون در تضاد نیفتین انسان بیدین بادین سیاه و سفیده و تاریخ رو تکرار میکنه. خیلی دیندار خوب داریم
    11
    4
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    [::romano - تهران، ایران::]دوست عزیز اگه ایران در سوریه یا عراق باعث کشته شدن مردم زیادی شده باشه از نظر من دلیلش دین نیست اینها دلایل سیاسی دارد برای قدرت و حکومت و برای خامنه ای و بشار اسد ماندن در قدرت مهمتر از دینه هرچند مسأله شیعه و سنی است و به دین ربط دارد و در مورد آمریکا هم به همین صورت و حتی یک ذره هم به مسیحیت ربطی ندارد و یا استالین و یا هیتلر کلی آدم کشتند هیچ ربطی به دین ندارد ولی ببین اکثر آدمهایی که عضو داعش شدند برای اسلام آدم میکشند و اصل اسلام را اجرا می‌کنند مثل پیامبر و علی هم در کشتن کفار و هم برده داری ی و هم کنیزداری .اگر یک نفر کوچک‌ترین چیز بدی درباره اسلام یا اقدامی علیه دین و قرآن انجام بده مسلمانان چه میکنند ؟ این همه بمب گذاری و ترور به وسیله مسلمونا و نه حکومت‌ها دلیلش غیر از آیات خشنه قرانه؟وقتی در اسلام خیلی چیزها حرامه قطعا خیلی پیروان اسلام عقدهای وار و به طور پنهانی اون کارها را انجام میدن این محدودیت نیست ؟وقتی ارث زن نصفه خیلی از حقوقش نصفه این محدودیت نیست ؟قران آیات خشن ندارد؟ علی در نهج‌البلاغه زن را ناقص العقل نمیداند؟
    4
    10
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    rouzbeh_ma - لندن، انگلستان
    [::باور عمیق - قم، ایران::]. پنج دقیقه تمام شد عمیق. بفرما ببینم چه کاره ای .
    2
    6
    ‌پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.