مولوی عبدالحمید در نشست سال گذشت علمای اهل سنت با حسن روحانی «نخبگان سیاسی و مذهبی» اهل سنت ایران توافق کردهاند که با تشکیل یک «شورای راهبردی»، پس از تبادلنظر با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره «مطالبات اساسی، و مشکلات اهل سنت» در مورد حمایت از آنها تصمیمگیری کنند.
به گزارش سنیآنلاین، وبسایتی که اخبار و مسائل مرتبط با اهل سنت در ایران را پوشش میدهد، این «نشست راهبردی» روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت، به دعوت مولوی عبدالحمید روحانی سرشناس اهل سنت در زاهدان، برگزار شده و علما، دانشگاهیان و نخبگان سیاسی-اجتماعی اهل سنت از جمله نمایندگان کنونی و پیشین اهل سنت از چندین استان کشور در آن حضور داشتهاند.
بر پایه این گزارش، در این نشست حاضران توافق کردهاند که شورایی «راهبردی» به نمایندگی از چهرههای اهل سنت تشکیل شود تا به مذاکره با «نامزدهای اصلی دو جریان حاضر در انتخابات» به طرح مطالبات اهل سنت بپردازند.
این شورا قرار است به تدوین «مطالبات اساسی و مسائل و مشکلات مهم جامعه اهل سنت» که تأکید شده «برخی از آنها با دغدغههای دیگر شهروندان ایران مشترک است» بپردازند و آن را مبنای مذاکراتشان با نامزدها ریاست جمهوری قرار دهند.
در این گزارش اشارهای به جزئیات موضوعات مورد بحث قرار گرفته و نیز مطالبات اهل سنت نشده، اما در روزهای گذشته اظهارات مولوی عبدالحمید، روحانی سرشناس و امام جمعه اهل سنت زاهدان، در رسانهها بازتاب داشت که در آن «مشارکت در مدیریتهای کلان کشور» و «تأمین آزادیهای مذهبی» از مهمترین خواستههای جامعه اهل سنت از رئیسجمهور آینده ایران عنوان شده بود.
آقای عبدالحمید گفته بود «درخواست جامعه اهل سنت آن است که از شایستگان اهل سنت در ردههای مختلف اعم از وزارتخانهها، معاونین رئیسجمهور، معاونین وزیران، سفارتخانهها و مدیریتهای استانی کار گرفته شود. نباید بین شایستگان اقوام و مذاهب تفاوت وجود داشته باشد؛ این حق ملت ایران و مطابق قانون اساسی کشور است».
مولوی عبدالحمید افزوده بود، «خواسته ما آن است که فردی انتخاب شود که برای ملت ایران، بهویژه جامعه اهل سنت که با مشکلات بیشتری مواجه است، مفید و مؤثر باشد».
اخیراً گزارشهایی از دیدار برخی روحانیون ارشد اهل سنت ایران با ابراهیم رئیسی نامزد اصولگرای انتخابات ریاستجمهوری منتشر شد که در آن حاضران در نشست از «برخوردهای سلیقهای با اهل سنت» انتقاد کرده بودند. خبرگزاریهای اصولگرا در گزارشهای خود از این نشست اظهارات بخشی از حاضران را در حمایت از آقای رئیسی بازتاب دادند.
آقای رئیسی در سفرهای خود به استانهای کردستان و هرمزگان هم دیدارهایی با روحانیان اهل سنت داشته است.
در مقابل، برخی سایتهای خبری گزارشهایی را در مورد حمایت مولوی عبدالحمید از حسن روحانی منتشر کردند که این گزارش از سوی دفتر او تکذیب شد.
دفتر این روحانی سرشناس اهل سنت، روز یکشنبه اعلام کرد که او تاکنون از هیچ یک از کاندیداها حمایت نکرده و پس از رایزنی نخبگان اهل سنت با همه کاندیداها در این زمینه تصمیمگیری خواهد شد.
اهل سنت یکی از اقلیتهای مذهبی ایران هستند که برآورد شده بین ۵ تا ۱۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
در طول چند دهه اخیر بسیاری از حقوق اجتماعی، از جمله عهدهدار شدن پستهای مدیریتی از آنها سلب شده، و آنها حتی در پایتخت کشور از داشتن مسجد و مراکز مذهبی هم محروم هستند. گرچه در دولت آقای روحانی برای نخستین بار یک سفیر اهل سنت منصوب شد.
برآورد برخی از منابع خبری نزدیک به اهل سنت حاکی است که تا شش میلیون نفر از آنها واجد شرایط رأی دادن هستند، گرچه به دلیل عدم شفافیت در آمارهای رسمی در این زمینه، امکان برآورد دقیق از جمعیت اهل سنت و حائزان شرایط رأی دادن در میان آنها، وجود ندارد.
+18
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۸
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک
این تن بمیره؛ خداوکیلی قیافهها رو نیگاه کنید. از تو چشاشون حسادت میباره در حد سونامی. این جماعت دشمن شماره یک ایرانیان هستن. اینا از خوداشونه که سر به تن ما نباشه. قیافهها اونقدر تابلوهه که گرگ در لباس میش هم نیستن. چون چشم هر شخصی نشون دهنده افکار اون شخص هست. ایرانی عمری نیست؛ عمری ایرانی نیست.
49
16
دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
دانیال شیرازی - شیراز، ایران
فکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک. داداش اول ایرانی بودن خودتو ثابت کن به بقیه ملت ایران کاری نداشته باش.کردها و بلوچ ها اصیلترین و قدیمترین ا قوام ایرانی اند این رو همه میدونند لازم نکرده شما براشون تابعیت صادر کنی!!!
1
20
دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
تو روانی هستی این شکی درش نیست،ولی تو قیافه اخوند ها اخوندکها شیحه را دیدی؟!،جنتی ادمه؟شبیه ادمه؟یا تمساح جزدی ادمه،؟ خاتمی امام جمعه کرمان شبیه ادمه،یک نگاه به مجلس خبرگان نشان دهنده حقانیت تئوری داروین است!من هیچ دین و مذهبی ندارم،ولی به اندازه یک ایت الشیتان شیعه و یک مولوی اهل سنت کتاب دینی مطالعه کردم،انچه برام مسلم است مسلک شیعه یک مسلک انحرافی بر وین بند تنبان است،من نمی دونم چطور یک بشر خودش را تا این حد تنزیل میده که مسلک شیعه را قبول کنه،مسلکی که بت پرستی،مرده پرستی دروغ و ریا(تقیه) جزء اصول ان است.این مسلک اگه به جنگل صادر بشه،حیوانات اعتصاب غذا می کنند.
4
17
دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
kawir - فرانکفورت، آلمان
[::دانیال شیرازی - شیراز، ایران::]. این تفکه روانی نمی تونه ایرانی باشه،یا افغانی هزاره است،یا پاکستانی،یا فک و فامیلش از گدا های سامرا بودن و ایران پلاس شدن،خلاصه کلام تعلقی به جامعه انسانها ندارد!.
0
8
سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
Persian-turk - استکهلم، سوئد
[::kawir - فرانکفورت، آلمان::]. شما فقط خیال بافی کن و صابون به دلت بزن که نه اینا ایرانی نیستن و دلت و خوش کن. برعکس نصف بیشتر مردم ایران دقیقا همینجوری یا بدتر هستند و گرنه در ایران انقلاب اسلامی نمیشد و ملا ها حکومت نمیکردند.
1
4
سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
باور عمیق - قم، ایران
[::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. دیگه چیکارا کردی بروسلی؟ اینقدر کتاب خوندی سوادت رفته تا آخر برگشته سر خط . تو مدادو سر وته میگیری دستت بعد به اندازه کل ملت کتاب خوندی با این فارسی نوشتنت؟ حناق که نیست گیر کنه . ما هر وقت تشیع رو صادر کردیم درب منزلتون اونموقع شما اعتصاب غذا کن
8
4
سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
[::Persian-turk - استکهلم، سوئد::]. زنده باشید من هم با شما موافقم و عرض کردم پلاس شدهای عراقی و لبنانی و افغانی هستند که ملیت ایرانی گرفتند،و میگن یک بز گر همه گله را گر میکنه،جامعه ایران را مصموم کردند!
1
1
پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
[::باور عمیق - قم، ایران::]. شما برید فعلا صیغه و تروریست صادر کنید تشیع پیشکش،تو فکر میکنی کتب شیعی چقدر محتوی دارند ؟،تمام کتب با تقیه شروع با صیغه و زیر شکم تمام میشن.
0
2
پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.