«محمد بنسلمان» جانشین ولیعهد و وزیر دفاع سعودی با اشاره به اینکه هیچ نقطه مشترکی میان ایران و عربستان نیست، گفت: «چگونه میتوان با آنان به تفاهم رسید؟ منطق ایران زمینهسازی برای ظهور مهدی است که آن هم از طریق سیطره بر جهان اسلام محقق میشود.»
به گزارش آفتابنیوز؛ جانشین ولیعهد سعودی در گفتوگو با تلویزیون «امبیسی»، مدعی شد: «هدف اصلی نظام ایران رسیدن به قبله مسلمانان است. ما منتظر نمیمانیم که عربستان میدان جنگ شود، بلکه تلاش میکنیم نبرد را به درون ایران بکشانیم.» او، همچنین، مدعی شد: «فکر افراطگرای ایران مانع گفتوگو با تهران است.»
پسر شاه سعودی همچنین مدعی شد کشورش توانایی آن را دارد که ظرف چند روز نیروهای شیعه «انصارالله» در یمن را ریشهکن کند. با این همه، به تعبیر وی، به دلیل احتمال تلفات بالا در نیروهای سعودی و شهروندان یمنی، عربستان از چنین اقدامی خودداری کرده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ نیویورک تایمز درباره اظهارات اخیر محمد بن سلمان علیه ایران می نویسد: «نائب ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی گفت که در مذاکره و تفاهم با ایران باز نیست. او ایران را به گسترش ایدئولوژی افراطگرایی در منطقه متهم کرد و گفت که ایران درصدد سیطره بر جهان اسلام است. بن سلمان ۳۱ ساله گفت که عربستان سعودی در حال مقابله با تلاش ایران برای گسترش نفوذ در منطقه است. او گفت که عربستان سعودی هدف اول ایران است. خواستار سیطره بر اماکن مقدس اسلامی در عربستان سعودی است».
نیویورک تایمز اشاره می کند که دو کشور به دلیل رقابت بر سر نفوذ سیاسی و مذهبی در کل خاورمیانه با یکدیگر در سال های اخیر دچار منازعه شده اند بخصوص بر سر یمن و سوریه. عربستان سعودی که رژیمی پادشاهی و نزدیک به امریکاست ایران را متهم به صدور و گسترش ایدئولوژی انقلابی گری در منطقه و ایجاد بی ثباتی در جهان عرب می کند. رهبران سعودی از موضع ترامپ علیه ایران خرسند هستند. در مقابل، ایران می گوید که عربستان سعودی ایدئولوژی محافظه کارانه افراطی مذهبی خود یعنی وهابیت را در منطقه گسترش می دهد و تروریسم را تعذیه می کند».
این روزنامه اشاره می کند که محمد بن سلمان گفته که یکی از دلایلی که مذاکره با ایران غیر ممکن است باور آنان به بازگشت حضرت مهدی و نابود کردن جهان است. او مدعی شد که به همین خاطر ایران درصدد نابودی جهان اسلام است. بن سلمان هم چنین از حملات نظامی عربستان سعودی و ائتلاف تحت رهبری آن کشور در یمن حمایت کرد. نیویورک تایمز می نویسد:«او گفت که این حملات برای نابودی شورشیان انصارالله ضروری هستند اما نهادهای حقوق بشری می گویند که حملات سبب کشته شدن غیر نظامیان شده اند».
نیویورک تایمز در پایان می نویسد: «محمد بن سلمان از قدرت بالایی در عربستان سعودی برخوردار شده است او علاوه بر عهده داری وزارت دفاع کنترل شرکت ملی نفت عربستان را نیز در اختیار دارد و برنامه ای تحت عنوان چشم انداز۲۰۳۰ برای کاهش وابستگی اقتصاد عربستان سعودی به نفت و بهبود کیفیت زندگی شهروندان عربستان را تهیه کرده است».
نیویورک تایمز می نویسد که بیشتر مصاحبه های او تا کنون مخاطبانش داخلی بودند و این برای نخستین بار است که او با مخاطبان خارجی صحبت می کند. او یکی از اهدافش را مبارزه با فساد در داخل و بهبود اقتصاد عربستان سعودی قرار داده که در سالیان اخیر به دلیل کاهش قیمت نفت اسیب دیده است.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» نیز با انتشار گزارشی درباره مصاحبه اخیر او می نویسد: «روابط بین عربستان سعودی و ایران از سال ۱۹۷۹ میلادی به این سو تیره و تار شده است. تنش ها سال گذشته شدت گرفتند زمانی که عربستان سعودی یک روحانی شیعه را اعدام کرد و معترضان به این اقدام در ایران به سفارتخانه و کنسولگری عربستان سعودی حمله کردند و روابط دیپلماتیک تجاری میان دو کشور قطع شد».