حماس سه فلسطینی را به جرم 'همدستی با اسرائیل' اعدام کرد

برخی رسانه‌ها تصویر آمبولانسی را منتشر کرده و گفته‌اند که حامل اجساد اعدام شدگان بوده است جنبش حماس سه فلسطینی را به جرم همدستی با اسرائیل به دار آویخته است.
 
صبح پنجشنبه، ۱۷ فروردین (۶ آوریل)، "وزارت امور داخله و امنیت ملی" حماس، که اداره امور نوار غزه را در دست دارد، در اطلاعیه‌ای گفت که این سه نفر "در ارتباط با سازمان اطلاعاتی ارتش دشمن" اطلاعات حساس را در اختیار اسرائیل قرار داده بودند.
 
براساس این گزارش، اعدام شدگان طی سال‌ها "اطلاعات بسیار دقیق" در مورد وضعیت غزه را به اسرائیل منتقل می‌کردند که نتیجه آن، ترور رهبران فلسطینی توسط نیروهای امنیتی اسرائیل بوده است.
 
این اطلاعیه گفته است که یکی از اعدام شدگان ۳۲ سال، دیگری ۴۲ سال و نفر سوم ۵۵ سال داشتند اما اسامی آنها اعلام نشده است. وزارت امور داخله حماس گفته است که "پس از اینکه به این سه نفر فرصت دفاع از خود داده شد، براساس احکام شرعی و قوانین فلسطینی مربوط به حق سرزمین مادری و شهروندانش در برخورداری از امنیت" به اعدام محکوم شدند. اعدام این افراد در ملاء عام صورت نگرفت و چند تن از مقامات ارشد حماس و تعدادی خبرنگار رسانه‌ای شاهد اجرای حکم بودند.
 
اعدام این افراد چند هفته پس از ترور مازن فقهاء، از اعضای گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس در غزه صورت گرفته است. روز ۴ فروردین (۲۴ مارس)، افراد ناشناس این عضو شاخه نظامی حماس را به ضرب گلوله به قتل رساندند. مقامات حماس سرویس جاسوسی اسرائیل - موساد - و همدستان داخلی آن را به دست داشتن در این حمله متهم کردند.
تجمع‌کنندگان در برابر وزارت داخله حماس با پلاکاردهایی حاوی درخواست "قصاص" همکاران اسرائیل حماس همچنین محدودیت‌های شدیدی را برای رفت و آمد به غزه برقرار کرد که، به گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر، حتی مانع از اعزام بیماران مرد بین ۱۵ تا ۴۵ ساله به بیمارستان‌های اسرائیل شد. ماموران حماس با ایجاد راهبندان در غزه، وضعیت امنیتی شدیدی در این منطقه برقرار کردند.
 
در روزهای اخیر، تجمع‌هایی هم در محکومیت "همدستان اسرائیل" در غزه برگزار شده و شرکت‌کنندگان در آنها خواستار "یافتن و اعدام خائنان" شده‌اند.
 
در پی کشته شدن مازن فقهاء، مقامات حماس هشدار داده بودند که تمامی جاسوسان مرتبط با این ترور را خواهند یافت و به کیفر خواهند رساند، اما به گفته آنان، سه فرد اعدام شده در روز پنجشنبه ارتباطی با این ترور نداشتند بلکه سابقه "خیانت آنها" به سال‌ها قبل باز می‌گردد.
حماس با نصب پلاکاردهایی در غزه از "همدستان اسرائیل" خواسته است خود را معرفی کنند و در غیر اینصورت به شدت مجازات خواهند شد روز سه‌شنبه (۴ آوریل)، حماس با انتشار اطلاعیه‌ای به "همدستان و جاسوسان نادم اسرائیل" یک هفته فرصت داده بود خود را به مقامات معرفی کنند و مشمول عفو شوند اما پس از این موعد، تمامی آنان به شدت مجازات خواهند شد.
 
جنبش اسلامگرای حماس پس از ماه‌ها درگیری با نیروهای تشکیلات خودگران، در ژوئن سال ۲۰۰۷ ماموران این تشکیلات را از غزه اخراج کرد و اداره امور این بخش از سرزمین‌های فلسطینی را در دست گرفت. از آن زمان به بعد، تشکیلات خودگردان بر کرانه باختری رود اردن و "دولت حماس" بر غزه مسلط بوده‌اند.
 
برخلاف تشکیلات خودگردان، حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد، به فرآیند صلح پایبند نیست و به مبارزه مسلحانه برای نابودی اسرائیل اعتقاد دارد. اسرائیل و چند کشور غربی جنبش حماس را به حمایت از اقداماتی مانند بمب‌‎گذاری در مناطق شهری و انفجار انتحاری در داخل خاک اسرائیل متهم کرده و آن را "سازمان تروریستی" می‌دانند و از برقراری ارتباط و کمک مالی مستقیم به آن خودداری می‌ورزند. جمهوری اسلامی ایران از حماس حمایت می‌کند و از تامین ‌کنندگان اصلی نیازهای مالی آن بوده است.
 
از زمان تسلط حماس بر غزه، اسرائیل محدودیت‌هایی اقتصادی شدیدی را علیه این منطقه به اجرا گذاشته و عزه عملا در حصر اقتصادی بوده است. اسرائیل در چند مورد به تلافی ورود ستیزه جویان فلسطینی از مرز غزه و عملیات مسلحانه در داخل خاک اسرائیل، این بخش از اراضی فلسطینی را هدف حملات نظامی قرار داده که تلفات و خسارات سنگینی برجای گذاشته است.
قتل مازن فقهاء به تشدید اقدامات امنیتی در غزه و هشدار به همدستان اسرائیل منجر شده است
+4
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.