رویترز: تهدید نفتی هند برای گرفتن پروژه یک میدان گازی ایران

هند دومین مشتری نفتی ایران بعد از چین به شمار می‌رود.  خبرگزاری رویترز روز شنبه، ۱۲ فروردین‌ماه، از قول چند منبع گزارش داد که هند ایران را تهدید کرده است که در صورت عدم واگذاری توسعه یک میدان گازی به یک شرکت هندی واردات نفت از ایران را کاهش خواهد داد.
 
رویترز در گزارش خود می‌نویسد که وزارت نفت هند که از موضع تازه ایران پس از لغو تحریم‌ها ناخرسند است اخیرا از پالایشگاه‌های دولتی این کشور خواسته است تا از واردات نفت از ایران بکاهند.
 
هند دومین مشتری نفتی ایران بعد از چین به شمار می‌رود.
 
شرکت «او وی ال» بازوی فعالیت‌های خارجی شرکت «او ان جی سی» هند حدود ده سال پیش میدان گازی «فرزاد ب» را در خلیج فارس کشف کرد. در دوران تحریم‌ها شرکت هندی از توسعه این میدان چشم پوشید، اما طی دو سال گذشته مقامات دو کشور چندین دور مذاکره پیرامون توسعه این میدان انجام دادند.
 
رویترز می‌نویسد که بعد از لغو تحریم‌ها به دنبال امضای برجام موضع ایران «جسورانه‌تر» شده و طلب امتیازات بیشتری از شرکت هندی برای توسعه میدان می‌کند، موضوعی که دولت هند را برانگیخت تا «به پالایشگاه‌های هندی دستور دهد واردات نفت از ایران را تا ۲۰ درصد کاهش دهند تا ایران برای موافقت با شرایط هند برای توسعه میدان گازی نرمش نشان دهد».
 
هم اکنون پالایشگاه‌های دولتی هندی روزانه حدود ۲۴۰ هزار بشکه واردات نفت از ایران دارند و در صورت عدم تمکین ایران به شرایط هند برای امضای قرارداد گازی، این رقم برای سال مالی هند قرار است به ۱۹۰ هزار بشکه کاهش یابد.
 
سال مالی هند تقریبا همزمان با سال خورشیدی ایران آغاز می‌شود.
 
واردات نفت ایران توسط هند فقط محدود به شرکت‌های دولتی نمی شود و پالایشگاه‌های خصوصی روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه واردات نفت از ایران دارند. هند در سال گذشته مالی، روزانه حدود ۵۴۲ هزار بشکه واردات نفت از ایران داشت که بیش از دو برابر سال پیش از آن بود.
 
منابع هندی به رویترز گفته‌اند که این کاهش خرید به صورت تدریجی اعمال خواهد شد.
 
به گفته آنها، شرکت ملی نفت ایران نیز در واکنش به تصمیم هند برای کاهش واردات نفت تهدید کرده است که تخفیف هزینه حمل و نقل نفت به هند را از ۸۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش دهد.
 
رویترز می نویسد که نتوانسته موضع شرکت ملی نفت ایران را در این زمینه دریافت کند.
 
آن طور که رویترز در گزارش خود نوشته است، با توجه به کاهش تولید نفت اوپک احتمالا پالایشگاه‌های دولتی هند برای جایگزین کردن نفت ایران با قیمت‌های مناسب دیگر از کشورهای تولیدکننده نفت با سختی مواجه شوند، با این حال هنوز هم مقادیر چشمگیر نفت مازاد در جهان وجود دارد.
 
احسان الحق، کارشناس شرکت «ک بی سی انرژی اکونومیک»، به رویترز گفته است که نوع نفت مورد استفاده در پالایشگاه‌های دولتی هند معمولا نفت سبک است که کاهش تولید نفت اوپک تاثیر چندانی در عرضه آن در بازارهای جهانی ندارد.
 
معمولا اعضای اوپک نفت نیمه‌سنگین و سنگین تولید می کنند و تولید عمده نفت ایران نیز از نوع نفت نیمه‌سنگین است.
 
رویترز می نویسد که شرکت «او ان جی سی» برای توسعه میدان گازی «فرزاد بی» یک طرح سه میلیارد دلاری ۳۰ ساله به ایران پیشنهاد داده است.
 
این میدان حدود ۳۵۰ میلیارد متر مکعب گاز قابل استخراج دارد.
+12
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    ببین چقدر بیچاره شدیم که دیگر هند هم برای ما شاخ شانه می‌‌کشد. این هم باج می‌‌خواهد . چین و روسیه، لبنان. عراق. فلسطین. سودان انواع اقسام جزیرهای افریقاهی کم بود. بیچاره دولت امام زمان. با همه هم خوابی‌ . نه تنها مزدی نمی‌‌گیرد بلکه باج می‌‌دهد. و اینها می‌‌خواهند به جنگ آمریکا ، اسرهیل ، همه دنیا روند.
    5
    40
    دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    همه دنیا از دولت اسلامی ایران طلب کارند بجز ملت ایران!!!
    1
    12
    دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Finland 1 - هلسینکى، فنلاند
    مثاله سیاست هستش نه بدبختى یا خوشبختى و یادمون باشه هند از قویترین کشورها هستش در سطح جهانى هند از نظر اقتصادى و نظامى در میان ١٠ کشور برتر جهان هستش . متاسفانه بسیارى در گذشته زندگى میکنند!البته ایران هم اهرمهاى فشار خودش را دارد. ولى آنچه مایه بدبختیست وجود نفت است براى تاریخ و حال مردم ما!! هر جا نفت پیدا شد دزدها نگزاشتند مردمش نفس راحتى بکشند! شاید اگر نفت نداشتیم ما هم امروز مواد غذایى یا تکنولوژى صادر میکردیم
    2
    9
    دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    هر کشور تک محصولی مشکلات مشابه دارد مثال روسیه با اون قدرت نظامی و خاک عظیمش. دلیل قدرت این کشورها گره زدن اقتصاد و تنوع اونه. اگر ایران از مشکل محیط زیست و خوشکسالی بگذره قطعا در دوره پسا خامنه‌ای قدرت اقتصادیش و نظامیش بیشتر خواهد بود. این سیاست هندیهاست و همون سیاست گدا بازی با قدری طعم انگلیسیه. ایران هم ابزارهای خاص داره که میتونه به اونها صدمه بزنه باید صبر کرد و دید شاید ایرانیها زدن زیر قرار داد. اینها قرار داد بین المللیه و خیلی پیچیده‌گی داره هند دیوانه نیست در زمان کوتاه شریک خودشو به قیمت ضرر خودش نابود کنه باید صبر کرد و دید. فکر نمیکنم با عربستان یا جمهوری خواهها پشت پرده به توافق رسیده باشه.
    1
    7
    دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.