موضع‌گیری چند نماینده به کمک «بی‌حساب» احمدی‌نژاد به کشورهای خارجی

محمود احمدی‌نژاد به هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید ونزوئلا، ارادتی چشمگیر داشت. وب‌سایت خانه ملت، وابسته به مجلس ایران، با اشاره به کمک‌های «کلان» دولت محمود احمدی‌نژاد به حدود ۳۰ کشور، به نقل از چند نماینده مجلس نوشت که این کمک‌ها «بدون حساب و کتاب» بوده و برای جلوگیری از اعمال «سلایق شخصی» باید در این باره «مقررات اختصاصی» تصویب شود.
 
یک نماینده مجلس در این باره گفته است که اگر آقای احمدی‌نژاد از کشوری یا مقامات آن «خوشش می‌آمد به آنها کمک مالی می کرد».
 
موضوع کمک مالی آقای احمدی‌نژاد به کشورهای خارجی در حالی مطرح می شود که او در یکی دو ماه گذشته بار دیگر خبرساز شده و با وجود منع رهبر جمهوری اسلامی به انتخابات ورود کرده و سخنرانی‌هایی انتقادی ایراد کرده است.
 
اظهار نظرهای تازه آقای احمدی‌نژاد واکنش تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی را نیز به دنبال داشته است.
 
وب‌سایت خانه ملت روز پنج‌شنبه، ۱۰ فروردین، در گزارشی با اشاره به «ابهام» در کمک‌های مالی دولت محمود احمدی‌نژاد به کشورهای خارجی اعلام کرد که این کمک‌ها در دولت های سابق نیز سابقه داشته، اما در آن دولت‌ها «به صورت مثبت، هدفمند و ضابطه‌مند» بوده است.
 
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، نیز بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد که بر اساس گزارش‌ها و اطلاعاتی که دریافت کرده، در دولت گذشته «ارقام و پول های کلانی» به کشورهای خارجی به اشکال مختلف داده شده و این اقدامات «بی حساب و کتاب بوده است».
 
در همین حال، محمدجواد فتحی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفت که پرداخت کمک‌های توسعه‌ای به کشورهای دیگر در دولت سابق «از مسیر سیاست های اصولی و ایدئولوژیک نظام خارج شده» بود و اگر آقای احمدی‌نژاد از کشوری یا مقامات آن «خوشش می‌آمد به آنها کمک مالی می کرد».
 
ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز خواستار آن شد تا برای ساماندهی کمک‌های مالی ایران به کشورهای دیگر «مقررات اختصاصی» تصویب شود تا دولت‌ها «نتوانند بر اساس سلایق شخصی و دلخواه خود این سرمایه ها را هزینه کنند».
 
از ابتدای پیروزی انقلاب سال ۵۷ در ایران، جمهوری اسلامی به متحدان خود در منطقه از جمله سوریه، گروه های مسلح لبنانی مخالف اسرائیل و همچنین برخی از کشورهای آفریقایی کمک‌های مالی کرده است.
 
میزان این کمک‌ها معمولا به صورت دقیق اعلام نمی شود.
 
با این حال، بر اساس گزارش‌ها، در دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، این کمک‌ها به خصوص کمک‌های ایران به برخی از کشورهای آمریکای لاتین افزایش چشمگیری داشت.
 
به گفته وب‌سایت خانه ملت، در دولت محمود احمدی‌نژاد به ۲۰ تا ۳۰ کشور کمک‌های مالی شده که برخی از آنها «از نظر وزن سیاسی در عرصه بین المللی هیچ اهمیتی نداشتند».
 
ونزوئلا، سری‌لانکا، بولیوی، سنت وینسنت، اکوادور، زیمباوه، نیکاراگوئه، گامبیا، تانزانیا، و تاجیکستان از جمله این کشورها هستند.
 
پرداخت ۳۳۰ میلیون دلار به پاکستان، اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار وام با مدت بازپرداخت ده ساله به سری‌لانکا و پرداخت ۳۵۰ میلیون دلار برای ساخت یک بندر در نیکاراگوئه از جمله این کمک‌ها است.
 
به گفته این وب‌سایت، دولت سابق «هفت میلیون دلار» را در قالب کمک‌های توسعه‌ای برای اجرای یک پروژه فرودگاهی به کشور سنت وینسنت در دریای کاراییب اختصاص داده و هفته گذشته این فرودگاه افتتاح شد.
 
کشور سنت وینسنت و گرنادین کشوری جزیره‌ای در دریای کاراییب با جمعیتی ۱۱۰ هزار نفری است که در ۱۷۶۳ مستعمره بریتانیا شد و در ۱۹۷۹ به استقلال رسید.
 
پس از قطع روابط جیبوتی با ایران نیز رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان یادآوری کردند که هزینه احداث ساختمان مجلس این کشور از سوی ایران پرداخت شده و این کمک ایران تاثیری در روابط سیاسی دو کشور نداشته است.
 
در همین حال طهماسب مظاهری، رئیس بانک مرکزی در دولت محمود احمدی‌نژاد، پیش از این اعلام کرده بود که آقای احمدی‌نژاد در مراسم افتتاح پروژه تونل انزاب تاجیکستان که با هزینه ۴۰ میلیون دلار توسط ایران ساخته شده بود، اعلام کرده که این تونل «هدیه»ای به مردم این کشور است.
 
به گفته آقای مظاهری، همین گفته آقای احمدی‌نژاد موجب شد که مقامات تاجیکستان از پرداخت اقساط وام «اجتناب کرده و بگویند که هدیه را که پس نمی‌گیرند و تا امروز این پول که در قالب وام پرداخت شده بود، برنگشته است».
 
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز موضوع کمک‌های دولت محمود احمدی‌نژاد به کشورهای خارجی در مناظره های انتخاباتی مطرح شد.
 
از جمله مهدی کروبی در مناظره باآقای احمدی‌نژاد بدون اشاره به جزئیات گفت که دولت می خواسته ۷۰۰ میلیون دلار به یک مقام خارجی بدهد، اما رهبر جمهوری اسلامی مانع این اقدام شده است.
 
کمک‌های ایران به دولت ونزوئلا نیز در سال‌های گذشته بارها خبرساز شده است.
 
مقامات گمرک آلمان روز جمعه، ۱۳ بهمن ۹۱، اعلام کردند که از چمدان طهماسب مظاهری، رئیس سابق کل بانک مرکزی، چکی به ارزش تقریبی «۷۰ میلیون دلار» کشف و ضبط کرده‌اند.
 
پس از آن حجت‌الله سلطانی، سفیر ایران در ونزوئلا، اعلام کرد که این چک قرار بود برای پرداخت دستمزد کارگران یک شرکت ایرانی در ونزوئلا استفاده شود.
 
وی اعلام کرد که شرکت کیسون پیش از این ده هزار خانه در ونزوئلا ساخته و هم‌اینک ۱۷ هزار واحد مسکونی دیگر را در دست ساخت دارد.
+45
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران

    چقدر احمق و بدبختند کسایی که از این رژیم کثیف حمایت میکنند
    10
    54
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    ما در کشورخودمون این همه مناطق محروم داریم که مردمش در عین سختى و مشقت ، در فقر کامل ، زندگى میکنند اونوقت این گوساله ، عوضى این همه کمک بلاعوض رو براى هیچ به این کشورها کرده!! البته در طى سى و هشت سال حکومت ننگین این غاصبان همیشه از حق مردم محروم خودمون زدند و در گلوى اجانب ریختن ! منتهاى مراتب کمک هایى که احمقى نژاد کرده خارج از عُرف همیشگى ( فلسطین ، لبنان ، سوریه ، عراق و یمن ) بوده بخاطر همین صداى مجلسى ها در اومده ! آخه این ظلم تا کى باید ادامه داشته باشه ؟؟
    10
    32
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۳
    روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان
    مال پدرش که نبوده، از خزانه مملکتی حاتم بخشی می کرد که اکثریت مردمش در فقر کامل بسر می برند. 8 سال خیانت به ملت و گشاد بازیهای او و همپالیکیهایش ملت را به خاک سیاه نشاند. چند هزار نفر از جوانان این مرز و بوم بخاطر این بوزینه جانشان را از دست دادند؟ آخر سر هم نیشش را تا بناگوش باز کرد و به ریش این ملت خندید و جمعیت چند میلیونی را "خس و خاشک" نامید! تُف تو روح خبیثت.
    4
    23
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    parvin55 - مادرید، اسپانیا
    [::Iranemaa - قم، ایران::]. گرامی‌ اینها احمق نیستند!!!!! تعدادی مزدور هستند که هم رژیمی هم اسلامی،،با طرح مطالبی که ربطی‌ به امروز ندارد مثل مسائل قبل از عنقلاب..میخواهند همین کثافتکاریها و دزدیها و جنایات و فقر و اعتیاد فحشا و کوفت و زهرمار رژیم مخفی‌ بماند..تا پول مزدوری آنها تامین شود.
    6
    13
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    لعنت بر ذات پلید - ملبورن، استرالیا
    متاسفانه ایرانی ذاتش دزدیدن وچاپیدن ودروغ گفتن وخودنمایی کردن وجوگیرشدن وزیرآب زدن است . دوره حکومت شاه هم دولت دزدی داشتیم ودوره ملایان نیز وحشتناااک می دزدند وسیرمونی هم ندارند بی وجدانها . خلاصه هر کسی ویا هرنوع حکومتی هم که در ایران به روی کار بیاید همین دزدیها باکمی بالا وپایین ویا به شیوه های جور واجور ادامه خواهد داشت چون ایرانی دزد است وضعیف کش .وگرنه وقتی دولت وملت وسیستم مملکت داری کشوری مثل استرالیا را زیر ذره بین بگذارید خواهید دید نه مردم ونه دولت نمیتوانند حتی یک دلار نیز مفت خوری ودزدی کنند ودر هرمقام ولباس وجایگاهی که باشند مچ دزد رِن سررریع می گیرند وبرای حتی یک دلار تخلفش رو بررسی ودرصورت لزوم مجازاتش می کنند وهرگزززز به دزد حتی با عذرخواهی اش نیز فرصت دوباره بودن در مقام دولتی را نمی دهند . ولی کشور ایران نوع حکومت طوری است که دست همشون برای دزدیدن در دولت باز است ووقتی دزدید وبرد ودر رفت تازه خبر را عمومی میکنند ونتیجه ای هم برای پس گرفتن پولها نمی گیرند.
    3
    10
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    ظاهرا میگن ننه احمقی نجات خییلی پولدار بوده و این پولها از سهم ارث ننش بوده که به این و اون بخشیده!'
    2
    4
    جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::لعنت بر ذات پلید - ملبورن، استرالیا::]. رفیق ،شیعه یعنی دزدی،دروغ،دورویی!اگر این مسلک شیعه را ببرن جنگل دوروزه همه حیوانات طاعون میگیرند!این کاری به ملیت نداره بلکه به مسلک نفاقی است که دامنگیر ملت شده،وقتی مسلکی دروغ و نفاق(تقیه) را جز اصول مسلکش بدونه و پیروانش توله صیغه باشند ،چه انتظاری از این مسلک دارید؟
    2
    5
    جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.