رئیس کمیته اطلاعات کنگره: ستاد ترامپ 'اتفاقی شنود' شده است

دونالد ترامپ دو هفته پیش در ادعایی که هنوز مدارکی برای اثبات آن پیدا نشده مدعی شد باراک اوباما دستور شنود از دفتر او را داده بود
 
دوین نونز، رئیس کمیته اطلاعات و امنیت مجلس نمایندگان کنگره به خبرنگاران گفته نهادها اطلاعاتی بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات و پیش از سوگند خوردن او به عنوان رئیس جمهوری، به "طور اتفاقی" اعضای ستاد او را شنود کرده‌اند.
 
آقای نونز روز چهارشنبه (۲۲ مارس - دوم فروردین) در حالی که از دیدار با دونالد ترامپ در کاخ سفید بیرون آمده بود به خبرنگاران گفت در پی این شنودها اسامی شهروندان آمریکایی به طرز گسترده‌ای در گزارش منعکس شده، اتفاقی که "بسیار ناصحیح" بوده است.
 
بنابر قوانین آمریکا، نهادهای اطلاعاتی مجازند ارتباطات اتباع بیگانه را تحت نظر بگیرند اما چنانچه در خلال این تجسس‌ها اتباع بیگانه با شهروندان آمریکایی تماس گرفته باشند، نام شهروندان آمریکایی نباید علنی شود.
 
هم‌زمان دونالد ترامپ در واکنش به این سخنان گفته با توجه به انتقادها و تکذیب‌های مکرری که در طول دو هفته گذشته نسبت به ادعای او مبنی بر "شنود شدن دفترش در نیویورک به دستور باراک اوباما" مطرح بود، او اکنون به نوعی احساس "تطهیر" می‌کند.
 
با وجود این، دوین نونز تاکید کرد سخنان امروز او را نمی‌توان برای اثبات ادعای شنود آقای ترامپ به دستور باراک اوباما، آن هم پیش از روز رای‌گیری، تفسیر کرد.
 
آقای نونز همچنین گفته "شنودهای اتفاقی" مورد نظر او ربطی به تحقیقات جاری اف.بی.آی. در مورد ارتباط اعضای ستاد آقای ترامپ با روسیه ندارد.
 
"این شنودها به طور قانونی انجام گرفته هرچند من نمی‌دانم آیا کار درستی بوده یا نه."
 
آن طور که امروز (چهارشنبه) آقای نونز به خبرنگاران گفته نگرانی اصلی او به عنوان رئیس کمیته اطلاعات و امنیت مجلس نمایندگان، این است که چرا برخلاف قانون شهروندان آمریکایی که یک طرف این شنودها قرار داشتند هویت‌شان در گزارش‌ها فاش شده است.
 
آقای نونز که امروز با دونالد ترامپ در کاخ سفید دیدار کرد گفته رئیس جمهوری آمریکا بعد از شنیدن این گزارش "نگران شد". او گفته "احتمال دارد" که در جریان این شنودها ارتباطات خود رئیس جمهوری هم شنود شده باشد.
 
او همچنین گفته گزارش مربوط به این شنودها به طور قانونی و از طریق منابعی که نام‌شان علنی نخواهد شد در اختیار او قرار گرفته است.
 
آن طور که این نماینده کنگره آمریکا گفته این شنودها بیشتر طی ماههای نوامبر، دسامبر و ژانویه گذشته صورت گرفته است؛ انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا روز هشتم نوامبر گذشته برگزار شد.
دیوید نونز، امروز در کاخ‌سفید با دونالد ترامپ دیدار کرد و سپس در برابر خبرنگاران ظاهر شد
'تطهیر شدم'
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، امروز پس از سخنان آقای نونز در پاسخ به خبرنگارانی که از او پرسیدند "آیا حالا احساس تطهیر نمی‌کند؟" گفت: "چرا به نوعی این احساس را دارم."
 
امروز همچنین شان اسپایسر، سخنگوی کاخ‌سفید در جریان کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود گفت این "کشف شگفت‌انگیز" سوالات بسیاری را پیش می‌آورد. سوالاتی همچون این که "این افراد چند بار و چه مدت تحت نظر بوده‌اند و آیا نام آنها فاش شده و اگر شده چرا."
 
همزمان آدام شیف، دموکرات عضو کمیته اطلاعات و امنیت کنگره در واکنش به اظهارات دوین نونز گفته "چنین گزارشی و مفاد آن با اعضای کمیته اطلاعات سنا در میان گذاشته نشده" و این که ابتدا کاخ‌سفید در جریان آن گذاشته شده "امری بسیار غیرمعمول" بوده است.
 
آقای شیف، دموکرات، تاکید کرده آنچه که دوین نونز گفته "هیچ سندی دال بر غیرقانونی یا متخلفانه بودن عملکرد نهادهای اطلاعاتی نیست" و همچنین "کاملا مناسب و درست است که نام شهروندان آمریکایی "در صورت لزوم گزارش شود تا به درک صحیح از اطلاعات جمع‌آوری شده از ارتباطات با بیگانگان کمک کند."
 
سخنان امروز دیوید نونز در حالی مطرح می شود که دو روز پیش (۲۰ مارس) جیمز کومی، رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) تایید کرد کارآگاهان اف.بی.آی. در حال تحقیق بروی تلاش دولت روسیه برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند و گفت این تحقیقات "خیلی پیچیده" است و نمی‌توان برای آنها چارچوب زمانی مشخص کرد.
 
آقای کومی روز دوشنبه به کنگره گفت این تحقیقات شامل "بررسی ماهیت هر رابطه‌ای میان افراد مرتبط با ستاد ترامپ و دولت روسیه می‌شود."
 
رئیس اف‌بی‌آی همچنین گفته هر هماهنگی احتمالی میان ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و اقدامات دولت روسیه در دست بررسی است.
 
به گفته او اف‌بی‌آی همچنین احتمال وقوع هرگونه جرم را ارزیابی خواهد کرد.
 
امروز همچنین در تحولی دیگر، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد رئیس سابق ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، مخفیانه برای مشاوره دادن به ولادیمیر پوتین از سوی یک میلیاردر روسی استخدام شده بوده است.
 
آن طور که آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش کرد پل منافورت یک دهه برای بی‌اثر کردن مخالفان ضد روسی در جمهوری‌های سابق شوروی یک استراتژی پیشنهاد کرده بوده است.
 
آسوشیتد‌پرس می‌گوید اسناد و مصاحبه‌ها این ادعایش را در باره آقای منافرت تایید می‌کند.
+4
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.