برخی مواقع سرماخوردگی ها عامل ویروسی دارند، به این معنی که داروی خاصی برای آنها وجود ندارد اما چند روش خانگی می توانند علائم سرماخوردگی را که شامل گلو درد، گرفتگی بینی، سرفه و درد است، کاهش دهند.
بزرگسالان معمولا دو بار در سال به سرماخوردگی مبتلا می شوند. این بیماری گرچه همیشه خطرناک نیست، اما می تواند احساس بدی روی بیمار به جا گذارد. در این میان راهکارهای خانگی برای تسکین علائم سرماخوردگی موثر هستند و عوارض جانبی هم ندارند.
غرغره کردن این راهکار می تواند گلو درد را که اغلب از اولین علائم سرماخوردگی است، تسکین دهد. افراد می توانند دستورالعمل های مختلفی برای تهیه محلول آب نمک برای غرغره کردن انتخاب کنند که از جمله آنها مخلوط یک قاشق چایخوری نمک با یک فنجان آب گرم است.
استفاده از مخلوط آب گرم با نیم قاشق چایخوری آب لیمو و عسل نیز گزینه دیگری است که برای غرغره کردن می توان انتخاب کرد.
نوشیدن مایعات نوشیدن مقدار زیاد مایعات می تواند به جلوگیری از کم آبی بدن و رقیق شدن مخاط کمک کند.
آب بهترین گزینه برای هیدراته ماندن است، هر چند سایر نوشیدنی ها مانند آب میوه ها نیز موثر هستند.
مخلوط چای با لیموترش و عسل و سایر نوشیدنی ها و سوپ های گرم نیز می توانند به برطرف کردن گرفتگی و نفس کشیدن راحت تر کمک کنند.
با این حال، قهوه موجب کم آبی بدن می شود و افراد سرماخورده باید از نوشیدن آن پرهیز کنند.
بخور گرم نفس کشیدن در بخار آب ناشی از تبخیر آب گرم می تواند دستکم به طور موقت باعث کاهش گرفتگی بینی و فشار سینوس ها شود. همچنین می توان کاسه ای را از آب در حال جوش پر کرد و حوله ای روی سر گذاشت و در بخار نفس کشید.
بخار گرم بافت بینی و گلو را نرم می کند، همچنین افزودن ۳ تا ۷ قطره روغن اکالیپتوس به آب در حال جوش و استنشاق این بخار از طریق بینی کمک موثری می کند. .
راهکارهایی خانگی ویژه کودکان تمام راهکارهای خانگی موثر برای بزرگسالان برای کودکان نیز کاربرد دارد. اما تمهیدات دیگری نیز برای کودکان وجود دارد.
– استفاده از بخور سرد
– استفاده از قطره های محلول آب نمک
– مصرف عسل: خوراندن عسل به کودکان قبل از خواب به کاهش سرفه های شبانه کمک می کند. البته عسل حاوی اسپور بوتولیوم است و نباید آن را به کودکان یک ساله خوراند.