۴هزار و ۱۱۴شاکی در پرونده یک کلاهبردار

مدیرعامل شرکت «س» که در زمینه پرورش کرم و تهیه کود کمپوس فعالیت داشت به همراه دو پسرش و پنج زن و مرد دیگر، به اتهام کلاهبرداری یکصد میلیارد تومانی از چهار هزار و 114 شاکی، دیروز محاکمه شدند.  از مدیرعامل این شرکت که با جعل عنوان دکتر به فعالیت‌هایش ادامه می‌داد بارها به‌عنوان کارآفرین نمونه تجلیل شده بود. در جلسه رسیدگی به این پرونده که دیروز در شعبه 11 دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی متین راسخ و با حضور دو مستشار برگزار شد، ابتدا نماینده دادستان کیفرخواست را خواند.
او گفت: «امیر 60 ساله متهم است با همدستی دو پسرش و پنج زن و مرد دیگر دست به کلاهبرداری شبکه‌ای در قالب شرکت «س» زده است. این مرد از طریق تبلیغات گسترده در صدا و سیما چهار هزار و 114 شاکی را از طریق مشارکت در سرمایه‌گذاری یا تحویل بسته‌های کرم به آنها و وعده خرید کودهای غنی شده حاصل از فعالیت بیولوژیک کرمی با قیمت بالا‌تر به دام انداخته بود.»   نماینده دادستان ادامه داد: «این متهم که ادعا کرده بود مدرک دکتری دارد فاقد مجوز تهیه کمپوس در سطح ملی است، ولی در شهرهای مختلف کشور اقدام به تاسیس نمایندگی‌های شرکت کرده بود؛ از این رو برایش تقاضای کیفر دارم.»
شکایت شاکیان
 سپس چند نفر از شاکیان که شکایت‌شان را قبلا در قالب لایحه به دادگاه ارائه نداده بودند به تشریح ماجرا پرداختند. یکی از آنها گفت: «سال 93 از طریق تبلیغات گسترده با این شرکت آشنا شدم و مبلغ 10 میلیون تومان برای سرمایه‌گذاری به امیر که مدیر شرکت بود، پرداختم. یک سال بعد وی سود یک میلیون و هفتصد هزار تومانی به من داد. به همین خاطر وسوسه شدم و این بار 23 میلیون به حسابش ریختم اما او دیگر پولم را پس نداد.»
شاکی دیگر گفت: «سال 92 مبلغ 24 میلیون تومان را برای پرورش کرم به حساب رئیس شرکت پرداختم اما او کرم‌ها را برای پرورش در اختیارم قرار نداد و پولم را هم پس نداد. او بارها به‌عنوان کارآفرین نمونه در سطح کشور معرفی شده و در رسانه ملی از سوی جهاد کشاورزی از او تجلیل شده بود، به همین خاطر هیچ وقت فکر نمی‌کردیم دست به کلاهبرداری بزند.»
رد اتهامات
با پایان اظهارات شاکیان متهم ردیف نخست در جایگاه ویژه ایستاد و منکر کلاهبرداری شد. وی گفت: «من مدرک فوق دیپلم دارم و مدرکی معادل دکتر گرفته بودم، به همین خاطر مرا با عنوان دکتری می‌شناختند. من جعل عنوان نکرده‌ام. همچنین اتهام کلاهبرداری از چهار هزار و 114 نفر را قبول ندارم و فقط 720 نفر از این تعداد، شاکیان پرونده من هستند. شرکتم با مجوز قانونی کار می‌کرد اما چون در سال 92 مجوز کارم را تمدید نکردم کارهای شرکت با مشکل روبه‌رو شد. من از شاکیان پرونده‌ام در مجموع 200 میلیارد تومان پول گرفتم و حالا 150 میلیارد تومان آن را برگردانده‌ام. 50 میلیارد مابقی را هم با فروش کرم‌ها و سایر وسایل کار می‌توانم بپردازم.»  سپس متهم ردیف دوم که یک زن 37 ساله است روبه‌روی قضات ایستاد. وی که به تازگی در زندان شهرری دعوا به راه انداخته و چند زن زندانی را کتک زده است منکر مشارکت در کلاهبرداری‌ها شد و گفت: «من کارمند این شرکت بودم و پول‌های دریافتی را به حساب رئیس شرکت می‌ریختم.»
 دو پسر امیر نیز گفتند برای پدرشان کار می‌کردند و از جزئیات کار او بی‌خبر بودند. سایر متهمان نیز منکر مشارکت در کلاهبرداری‌ها شدند.
 در پایان این جلسه هیات قضایی وارد شور شد تا طی پنج روز آینده حکم صادر کند.
+12
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.