ایران از پیشنهاد میانجیگری چین برای حل اختلاف با عربستان استقبال کرد

وانگ یی پیشنهاد میانجیگری بین ایران و عربستان را مطرح کرده است ایران از پیشنهاد میانجیگری چین در اختلاف با عربستان سعودی استقبال می‌کند.
 
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سفارت جمهوری اسلامی در پکن در بیانیه‌ای که روز جمعه، ٢٠ اسفند (١٠ مارس) منتشر کرد گفته است که "جمهوری اسلامی بر خلاف رژیم سعودی به تمامی تلاش‌های سازنده خوشامد گفته و در جدیدترین مورد هم از پیشنهاد امیر کویت برای برقراری گفتگو و مفاهمه در منطقه استقبال کرده و در راستای همین سیاست، از ایفای نقش سازنده چین در منطقه نیز استقبال می‌کند."
 
سفارت ایران در چین در بیانیه خود عربستان سعودی را متهم کرده است که "با اتخاذ و اجرای سیاست‌های فرقه‌گرایانه، دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی و حمایت مادی و معنوی از گروه‌های تروریستی و تکفیری، منطقه و جهان را بی ثبات و نا امن ساخته است."
 
در این بیانیه از حمایت نظامی عربستان سعودی از رئیس جمهوری یمن با عنوان "تجاوز بی‌رحمانه به مردم بی دفاع" آن کشور نام برده شده و آمده است که جمهوری اسلامی "همواره در راستای کاهش تنش با همسایگان گام برداشته و از اینکه هنوز برخی کشورهای مسلمان منطقه به درک چنین ضرورتی برسند ناامید نشده است."
 
این بیانیه پس از آن صادر شد که روز چهارشنبه، وانگ یی، وزیر خارجه چین اعلام کرد که دولت آن کشور مایل است موضوع میانجیگری جهت حل اختلافات بین ایران و عربستان سعودی را با دو کشور در میان بگذارد. وی گفت که "چین هم با عربستان سعودی و هم با ایران روابط دوستانه دارد و در صورت نیاز، حاضر است نقش لازم را در این زمینه ایفا کند."
رئیسان جمهوری چین و ایران - چین روابط دوستانه‌ای با ایران دارد به گزارش منابع خبری، سفارت چین در ریاض گفته است که موضوع میانجیگری در اختلاف بین ایران و عربستان سعودی در جریان دیدار ملک سلمان، پادشاه عربستان از چین که به زودی صورت خواهد گرفت مطرح خواهد شد.
 
براساس این گزارش، محورهای اصلی در مذاکرات بین مقامات سعودی و چین در جریان این سفر شامل تحکیم توافق در مقابله با تروریسم، یافتن راه حل های سیاسی برای مسایل منطقه ای و تقویت روند صلح خاورمیانه است."
 
از زمان انقلاب اسلامی در ایران، روابط بین حکومت به رهبری روحانیون شیعه در ایران و حکومت خاندان وهابی سعودی در عربستان معمولا سرد و در مواردی با تنش همراه بوده است.
 
به خصوص طی چند سال اخیر، موضعگیری‌های دو طرف در قبال برخی بحران‌های منطقه‌ای و حمایت از طرف های متعارض از جمله در جنگ داخلی سوریه، درگیری سیاسی در بحرین، اختلافات سیاسی در لبنان و عراق و اخیرا، جنگ بین نیروهای دولتی و شورشیان حوثی در یمن تیرگی بیشتر این روابط را در پی داشته است.
 
دو طرف متقابلا یکدیگر را به بی‌ثبات کردن منطقه، تشدید اختلافات فرقه‌ای و حمایت ار تروریسم متهم کرده‌اند. مقامات و رسانه های خبری جمهوری اسلامی گفته‌اند که دولت عربستان حامی گروه‌هایی مانند شبکه القاعده و داعش است و در مقابل، مقامات سعودی هم ایران را به حمایت از این گروه‌ها و سایر "سازمان‌های تروریستی" از جمله حزب‌الله لبنان متهم کرده‌اند.
 
در ماه ژانویه سال گذشته میلادی، تظاهرکنندگان معترض به اعدام یک روحانی شیعه در عربستان به مراکز دیپلماتیک آن کشور در مشهد و تهران حمله کرده و آنها را به آتش کشیدند. در واکنش به این اقدام، دولت سعودی روابط خود را با جمهوری اسلامی قطع کرد.
 
چین به عنوان وارد کننده عمده نفت از خاورمیانه، با هر دو حکومت سعودی و جمهوری اسلامی روابط دوستانه و نزدیکی دارد و نگران آن است که ادامه اختلاف بین دو حکومت آن کشور را ناگزیر موضعگیری علیه این یا آن طرف بکند.
+6
رأی دهید
-34

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    رژیم اخوندی ایران از خدا میخواهد با عربستان سعودی مناسباتش را از سر بگیرد چون انگاه نظام اخوندی هم می تواند حجاجش را به مکه بفرستد و هم میتواند با دیگر کشورهای عربی روابطش را خوب کند. ولی مشکل اینجاست بعداز مدتی از این روابطها و مناسبتهای رژیم اسلامی ایران با کشورهای عربی به خوبی بگذرد انگاه سربازان امازمان و مزدوران عربی که برای رژیم ایران در کشورهای عربی مزدوری میکنن فعالیتهایشان از سر گرفته میشود و ایجاد توطئه و اشوب در کشورهای عربی میکنن.
    16
    12
    جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    چقدر پست و حقیر شدن ههههه دست به دامان همه کشورها شدن تا از انزوا در جهان اسلام به رهبری عربستان سعودی با مدیریت ملک سلمان حفظه الله بیرون بیان. عربستان به هیچ عنوان نباید این خواسته ها و روابط رو قبول کنه . تنها با تغییر بالقوه در عقیده و رفتار اخوندان و پذیرش اسلام از سوی اونها باید باهاشون روابط برقرار کرد و یا قبول کنن که ائین و کردارشون جدای از اسلام هست و انها پرچم دار یک دین شرک زده غیر اسلامی هستند تا ما بپذیریم با یک کشور همانند کشورهای مسیحی اروپایی و یا بودایی و هندو سروکار داریم
    9
    6
    جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.