آیا پول و تحصیلات شما را برابر نژادپرستی بیمه می‌کند؟

سرینیواس کوچیبوتلا در کنار همسرش سونایانا، قاتل گمان کرده بود او ایرانی است
تابستان ۲۰۱۵ وقتی که حتی در رویاهای دونالد ترامپ هم کاخ سفید، دور و دست‌نیافتنی به نظر می‌رسید، در اورنج کانتی، یکی از مرفه‌ترین مناطق ایالت کالیفرنیا یک جوان ایرانی قربانی حمله نژادپرستانه شد.
 
قاتل از روی رنگ پوست او، موهای سیاهش و خال‌کوبی روی دستش تشخیص داده بود که او "بیگانه" است.
 
شایان ۲۲ ساله روی ساعد دست چپش یک نشان بزرگ فروهر را همراه با کلمه عشق، خال‌کوبی کرده بود.
 
اما برای گریک تنبر، قاتل شایان، تاریخ چند هزار ساله ایران (اگر چیزی هم از آن می‌دانست)، مهم نبود، زرتشت و مفهوم نشان فروهر هم مهم نبود. او فارسی هم نمی‌دانست تا "عشق" را بخواند و از شایان هم نپرسید معنی این کلمه نوشته شده روی دستش چیست.
 
نژادپرست‌ها، "بیگانه‌ خوب" و "بیگانه بد" را از هم سوا نمی‌کنند. برای آنها بیگانه، بیگانه است.
 
آدام پورینتون هم که هفته پیش وارد میکده‌ای در شهر کوچک اولات شد و بر سر دو جوان هندی‌تبار که آنجا مثل بقیه مسابقه تیم بسکتبال دانشگاه کانزاس را تماشا می‌کردند فریاد زد "از کشور من بیرون بروید" پیش از اسلحه کشیدن به روی قربانی‌هایش، مطمئن بود کسانی که به آنها شلیک می‌کند "بیگانه" هستند و همین برایش کافی بود. یکی از آنها کشته شد.
 
قاتل این جوان هندی‌تبار وقتی از صحنه جنایت دور شد به کارمند یک رستوران گفت که به دو ایرانی تیراندازی کرده است.
 
برای برخی از ایرانی‌ها موضوع شباهت به شهروندان کشورهایی مثل هند چندان جذاب نیست و با تاکید بر موقعیت مالی و سطح تحصیلی مهاجران ایرانی‌تبار در آمریکا تلاش می‌کنند نشان بدهند تافته جدا بافته یا "مهاجر جدا بافته" هستند.
شایان روی دستش یک نشان فروهر را همراه با کلمه عشق، خال‌کوبی کرده بود این موضوعی است که نیاز کسروی، مدیر و بنیان‌گذار موسسه پژوهشی آوالان که در زمینه حقوق اقلیت‌های نژادی فعالیت می‌کند، پس از سال‌ها همکاری با جامعه مهاجران و اقلیت‌ها در آمریکا آن را دریافته است و تلاش می‌کند برای آن کاری بکند.
 
پس از حادثه میکده کانزاس، او خطاب به مهاجران ایرانی می‌گوید تحصیلات و موقعیت مالی و ثبت خودتان به عنوان یک "سفیدپوست" در فرم‌های ادارات شما را در مقابل نژادپرستی حفاظت نمی‌کند.
 
او می‌گوید ما ایرانی‌ها در آمریکا از همه نظر در اقلیت هستیم. از نظر نژادی، مذهبی و ملیت نسبت به سایر ملیت‌هایی که به آمریکا مهاجرت کرده‌اند جمعیت کمتری داریم. وقتی این را قبول کنیم می‌فهمیم باید همراه با جوامع دیگری که حتی پیش از ما به آمریکا آمده‌اند برای حقوق‌ جمعی‌ همه اقلیت‌ها و نه تنها خودمان، بجنگیم.
 
خانم کسروی نقش رهبران جوامع محلی را در ترویج این نگاه میان جامعه مهاجران ایرانی موثر می‌داند.
 
در روزی که دونالد ترامپ قرار است برای اولین بار در نشست مشترک اعضای کنگره سخنرانی کند، چهار سازمان ایرانی‌های آمریکا در بیانیه مشترکی "افزایش جرایم نفرت‌محور" از جمله علیه ایرانیان را محکوم کرده‌اند.
 
شورای ملی ایرانیان آمریکا، اتحادیه روابط عمومی ایرانی‌های آمریکا،‌ کانون وکلای ایرانی در آمریکا و مرکز پارس برای برابری با اشاره به حوادثی که در آنها ایرانیان هدف اقدامات برخاسته از حس نفرت‌ قرار گرفته‌اند نوشته‌اند که وقتی به نام امنیت ملی بیگانه‌هراسی قابل قبول تلقی شود، باعث شگفتی نخواهد بود اگر کسانی به خیابان بروند و به خاطر این دیدگاه خود دست به اقدام عملی بزنند.
 
از دونالد ترامپ رئیس‌ جمهوری آمریکا انتقاد شده است که نسبت به موضوع کشته شدن یک شهروند هندی‌تبار در یک حمله نژادپرستانه واکنشی نشان نداده و آن را محکوم نکرده است.
سارا یارجانی به عنوان مهمان جودی چو، نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا در جلسه نطق دونالد ترامپ شرکت می‌کند در روزهای پس از صدور فرمان مهاجرت آقای ترامپ، اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکایی‌ها کوشید از طریق قانونی و با مراجعه به دادگاه‌ این حکم را متوقف کند اما در این فاصله، تعدادی از شهروندان این هفت کشور نتوانستند وارد آمریکا شوند و بازگردانده شدند.
 
اکنون اتحادیه آزادی‌های مدنی گفته که در شب نطق دونالد ترامپ در کنگره چند نفر که از فرمان او لطمه دیده‌اند، از جمله سارا یارجانی، شهروند ایرانی‌تبار به عنوان مهمان کنگره در این نشست حاضر می‌شوند.
 
اعضای کنگره می‌توانند به جلسه سالانه نطق رئیس جمهوری با خودشان مهمان بیاورند و سارا یارجانی به عنوان مهمان جودی چو، نماینده دمکرات ایالت کالیفرنیا در این نشست شرکت می‌کند.
 
نیاز کسروی می‌گوید "مهاجرت کار ترسناکی است. آدم همه خانواده و تاریخ زندگی‌اش را رها می‌کند تا به سرزمینی بهتر برود. ما به این خاطر به آمریکا آمدیم که قانون اساسی این کشور به ما وعده داده است که با دیگران برابر هستیم."
 
او امیدوار است حالا که ایرانیان آمریکا شاهد تاثیر اعتراض‌های مدنی به نقض حقوق شهروندی اقلیت‌ها بوده‌اند با سایر جوامع اقلیت در ایالات متحده بیشتر همدلی کنند.
+23
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    mina minavand - هانور، آلمان
    برای انسانهایی که نمیفهمند و فکر میکنند که دنیا به اونها تعلق داره بیگانه بیگانه خواهد موند. چیزی که مهمه آینه که در هر کشوری که هستیم باید به قانون و مقررات اون کشور احترام بگذاریم.
    4
    14
    ‌چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    مهرداد2538 - تهران، ایران
    بابا، ما وسط تهران خودمون در محیط کار بارها توسط کارفرماهای مخصوصاً ترک بخاطر نژادمون بیچاره شدیم.
    8
    22
    ‌چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    tokyo - توکیو، ژاپن

    ما ایرانیها که سفید پوست هستیم. پس چرا اینا میخوان ما رو بیارن جزو رنگیها. همه دوستان من تو کانادا میگن شما ایرانیها جزو سفیدها هستید ولی‌ یه عده میخوان با زور نظر ما رو نسبت به خودمون عوض کنند. اگه اینطور باشه که پس ایتالیا، گریک ، اسپانیا، پرتغال، برزیل، آرژانتین و ....جزو اقلیت nt> هستن
    13
    38
    ‌چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    tokyo - توکیو، ژاپن
    و کشورهای عقب افتاده جهان سوم اروپای شرقی‌ جزو سفیدها هستن؟؟ ؟ لول چونکه ترامپ زنش از اونجاست ؟؟ چقدر این آمریکایی‌ها دیگه عقب افتاده هستن. سفید ندیده ها
    6
    18
    ‌چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Persian-turk - استکهلم، سوئد
    tokyo - توکیو، ژاپن. شما فکر کنم ایرانی‌ ندیدید یا سفیدپوست واقعی‌ ندیدید که ایرانی‌‌ها را سفید پوست حساب میکنی‌. کلا مردم خاور میانه و عرب‌ها چیزی بین سفید و سیاه هستند عزیز دل بجای این که آدم خودش رو چیزی جای بزنه که نیست بهتره که به چیزی که هست افتخار کنه اونوقت کسی‌ هم بهت نمیخنده.
    29
    15
    ‌چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.