اسکار ۲۰۱۷: نامزدهای بهترین فیلم خارجی

در این مطلب بهترین فیلم های غیر انگلیسی زبان برای دریافت جایزه اسکار معرفی شده اند. این مراسم روز یکشنبه ۲۶ فوریه ۲۰۱۷ (۸ اسفند) در لس‌آنجلس برگزار می‌شود.
سرزمین مین
کشور: دانمارک
زبان: آلمانی به همراه دانمارکی و انگلیسی
 
رکورد دانمارک در اسکار: ۱۱ بار نامزدی، ۳ بار برنده شدن
 
کارگردان: مارتین زاندولیت
 
داستان: بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم در غرب دانمارک، گروهی از اسرای نوجوان آلمانی مجبور هستند، سواحلی که در آن ۲ میلیون مین کار گذاشته شده را پاکسازی کنند. آن‌ها باید کارشان را زیر نظر گروهبان راسموسن انجام دهند؛ فردی که در ابتدا به نظر می‌رسد وجودش سرشار از خشونت است.
 
برنده می‌شود؟ هم رونالد مولر در نقش راسموسن و هم بازیگران جوان در نقش اسرای آلمانی بازی‌های خوبی ارائه کرده‌اند. در اوایل فیلم که راسموسن بدون دلیل خاصی اسیران را کتک می‌زند، پیشبینی ما این است که رفتار او در ادامه و در برخورد با جوانان آلمانی که از آن‌ها متنفر است، انسانی‌تر خواهد شد. تا آخر فیلم اتفاقاتی رخ می‌دهد که بیشتر جنبه نمایشی دارد و برای مخاطب قانع‌کننده نیست. سکانس‌های خنثی کردن مین‌ها به شدت تنش‌زا است و سخت می‌توان آن‌ها را دید.

مردی به نام اووه
کشور: سوئد
زبان: سوئدی
 رکورد سوئد در اسکار: ۱۴ نامزدی، ۳ بار برنده شدن
 کارگردان: هانس هولم
 
داستان: اووه پیرمرد عبوسی است که همسرش مرده و به تنهایی زندگی می‌کند. او انرژی زیادی را صرف مراقبت از رفتار همسایگانش می‌کند، همسایگانی که در مواجهه با او محتاط هستند. اووه از حضور همسایه‌های جدید در مقابل خانه‌اش ناراضی است: برای او پذیرفتن برخورد گرم پروانه (زنی ایرانی) و شوهر سوئدی‌اش سخت است. با وجود این رابطه بین اووه و همسایه های جدید گسترش پیدا می‌کند و هم‌زمان ما بخش‌هایی از زندگی اووه جوان را می‌بینیم: زمانی که با سونیای زیبا ازدواج کرده بود و زندگی را سخت نمی‌گرفت.
 
برنده می‌شود؟ مردی به نام اووه، فیلم‌برداری جذابی دارد و بازی رالف لاسگارد موجب همدلی با نقش اووه می‌شود؛ بدون کوچکترین نشانه‌هایی از سانتیمانتالیسم. بخش‌هایی از طنز ماجرا کهنه است و روند تبدیل شدن اووه به فردی دوست‌داشتنی را می‌توان از قبل حدس زد. با این حال در قسمت‌هایی که به گذشته اووه می‌پردازد، فیلیپ برگ و ایدا انگوال، زوجی جوان و دوست‌داشتنی را نمایش می‌دهند که شیرینی غیر قابل انتظاری را به فیلم تزریق می‌کند.

فروشنده
کشور: ایران
زبان: فارسی
 رکورد ایران در اسکار: دو نامزدی و یک بار برنده شدن توسط همین کارگردان در سال ۲۰۱۱
 کارگردان: اصغر فرهادی
 
داستان: عماد و رعنا زوجی از طبقه متوسط در تهران هستند. عماد معلم است اما بازی در تئاتر، سرگرمی مشترک آن‌ها است. با پیشنهاد کارگردان تئاتر آن‌ها راهی آپارتمان جدیدی می‌شوند. اوضاع خوب پیش می‌رود تا این که آن‌ها چیزهایی راجع به ساکن قبلی خانه که هنوز بخشی از وسایلش در اتاقی قفل شده قرار دارد، می‌فهمند. در حالی که زن و شوهر مشغول تمرین تئاتر "مرگ فروشنده" نوشته آرتور میلر هستند، رابطه‌شان پرتنش می‌شود. اتفاقی خشن رخ می‌دهد و عماد تشنه انتقام می‌شود.
 
برنده می‌شود؟ شاید گفته شود که امسال کسی نمی‌تواند حریف فیلم آلمانی شود اما فرهادی فیلمنامه‌ای پر فراز و نشیب نوشته که تعلیق آن یادآور فیلم‌های آلفرد هیچکاک است. بازی ترانه علیدوستی و شهاب حسینی عالی است. اصغر فرهادی گفته در اعتراض به تصمیم دونالد ترامپ برای محدود کردن ورود ایرانیان به آمریکا در مراسم شرکت نمی‌کند. حالا سئوال این است که چنین تصمیمی می‌تواند موجب افزایش همدلی با او شود؟ به یادماندنی‌ترین فیلم امسال.

تنا
کشور: استرالیا
زبان: نیواهال (فیلم در مجمع‌الجزایر وانواتو در جنوب اقیانوس آرام فیلمبرداری شده)
 رکورد استرالیا در اسکار: اولین نامزدی در این بخش
 کارگردان: مارتین باتلر و بنتلی دین
 
داستان: در یک جزیره‌ اقیانوس آرام، داین و واوا در دهکده‌ای بدوی زندگی می‌کنند. سلین که جوانی پر جنب و جوش است، شاهد نامزدی خواهرش با فردی خارج از دهکده است، در حالی که واوا می‌خواهد با داین باشد. دو عاشق فرار می‌کنند و سلین به همراه اهالی دهکده دنبال آن‌ها می‌روند و تراژدی اوج می‌گیرد.
 
برنده می‌شود؟ دورترین فیلم نسبت به جریان اصلی سینما در بین نامزدهای امسال است اما دقیقا همان گونه فیلمی است که آکادمی با انجام اصلاحات در شیوه رای‌گیری امیدوار بود، بیشتر مورد توجه واقع شود. فیلمبرداری و بازی‌های فیلم خوب است و فرسنگ‌ها از فیلم‌های معمولی فاصله دارد. فیلم داستان رومئو و ژولیت گونه‌ای دارد که جذاب و گیرا است. محل فیلمبرداری ساحل بسیار زیبایی است که به ساحل‌های توریستی که معمولا می‌بینیم شباهتی ندارد. فیلم اسکار نمی‌گیرد اما تا همین جا هم موفق بوده.

تونی اردمن
کشور: آلمان
زبان: آلمانی، انگلیسی و رومانیایی.
 رکورد آلمان در اسکار: ۱۸ نامزدی (یکی متعلق به آلمان شرقی)، ۳ بار برنده شده
 کارگردان: مارن آده
 
داستان: وینفرد (که نام تونی را برمی‌گزیند) رابطه‌ای سرد با دخترش اینس، که مشاور یک شرکت در بخارست است، دارد. او تصمیم می‌گیرد آلمان را برای دیدن دخترش ترک کند، دیداری که کاملا خوشایند نیست. دختر در حال پیشرفت در کارش است و از بعضی کارهای عجیب و غریب پدرش اذیت می‌شود. با این حال او تلاش می‌کند تا کارهای پدرش را تحمل کند و گاهی از همکارانش برای این کار کمک می‌گیرد. در پایان به نظر می‌رسد که روابط خانوادگی دوباره مستحکم شده هرچند که مشکل همچنان باقی است.
 
برنده می‌شود؟ فیلم با استقبال زیادی در جشنواره کن روبرو شد و بسیاری آن را "فوق‌العاده، یک کمدی آلمانی!" نامیدند. در واقع این که بخش‌های زیادی از فیلم به زبان انگلیسی است، لطمه‌ای به بخت آن برای برنده شدن اسکار نزده و فیلم شانس بالایی برای کسب این جایزه دارد. روایت ساده موجب عدم توجه به پیچیدگی‌های داستان می‌شود و شماری از مخاطبان از این که بعضی سکانس‌ها فاصله زیادی با کمدی دارند، غافلگیر خواهند شد. فیلم نیم ساعت طولانی است و هالیوود اعلام کرده که اقتباسی از آن با شرکت جک نیکلسون و کریستن ویگ خواهد ساخت. امکانش هست که این رای‌دهنده‌های آکادمی را به سوی نمونه اصلی متمایل کند؟
هالیوود اعلام کرده فیلم تونی اردمن را بازسازی خواهد کرد
+16
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.