بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه حکم صادر شده در دادگاهی در اونتاریوی کانادا علیه ایران را "غیرقابل قبول" خوانده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز یکشنبه اول اسفند (۱۹ فوریه) گفت: "این حکم مغایر با اصول بدیهی حقوق بینالملل درمورد مصونیت قضایی دولتها و اموال آنهاست.
واکنش بهرام قاسمی به صدور حکم یک قاضی کانادایی است که در آن دولت ایران به پرداخت هزینههای حقوقی شماری از شاکیان "حمایت ایران از تروریسم" محکوم شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است: "ایران پیشتر مراتب اعتراض رسمی خود را در این زمینه از طریق مجاری ذیربط به دولت کانادا اعلام کرده و حق خود را برای پیگیری اقدامات سیاسی و حقوقی در این زمینه محفوظ می دارد."
دادگاهی در ایالت اونتاریوی کانادا حدود یازده روز پیش با صدور حکمی، دولت ایران را به پرداخت سیصد هزار هزینههای حقوقی شاکیانی که در طرح دعاوی قانونی، خود را قربانی "فعالیتهای تروریستی با حمایت ایران" معرفی کردهاند، محکوم کرده است.
به گزارش روزنامه نشنال پست کانادا، این دادگاه از تاریخ صدور حکم یک ماه به ایران فرصت داده تا این مبلغ را بپردازد.
بر اساس قانونی که پارلمان کانادا در زمینه "عدالت برای قربانیان تروریسم" تصویب کرده، کسانی که مدعی حمایت ایران از "تروریسم" هستند میتوانند با استناد از این قانون از ایران شکایت کنند.
قاضی "گلن هینی" گفته است شاکیان از دولت ایران یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار خسارت طلب کردهاند.
سال گذشته هم دادگاه عالی اونتاریو، به دلیل آنچه "حمایت از گروههای تروریستی" خوانده است، ایران را به پرداخت ۱۳ میلیون دلار به خانوادههای قربانیان محکوم کرد.
بر اساس رای این قاضی قرار شده بود فهرست اموال و داراییهای غیر دیپلماتیک ایران از جمله حسابهای بانکی در اختیار خانوادههای قربانیان حملات حزبالله لبنان و جنبش فلسطینی حماس قرار گیرد.
روابط دیپلماتیک ایران و کانادا از اواخر تابستان ۱۳۹۱ قطع شد ایران میگوید توقیف میلیون ها دلار از اموال این کشور مغایر ابراز تمایل دولت کانادا به برقراری مجدد روابط با تهران است
روابط دیپلماتیک ایران و کانادا از اواخر تابستان ۱۳۹۱ قطع شد و سفارت دو کشور تعطیل است.
با تغییر دولت و روی کار آمدن حزب لیبرال در این کشور، کانادا برای از سرگیری روابط با ایران ابراز علاقه کرد. از آن زمان تاکنون برخی تماس های محدود دیپلماتیک میان ایران و کانادا عمدتا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برقرار شد.
وزارت خارجه ایران لغو "مصونیت سیاسی" در کانادا را از موانع بزرگ از سرگیری روابط دیپلماتیک دو کشور توصیف کرده است.