اختلاف ایران و عربستان: تیم های ایرانی چه ضربه‌ای می‌خورند؟

در آخرین بازی پرسپولیس و الهلال در لیگ قهرمانان آسیا نزدیک به صد هزار نفر از هواداران این تیم به ورزشگاه آزادی رفتند.
ورزشگاه آزادی تهران روز سه‌شنبه، ۱۹ فوریه یکی دیگر از شب‌های فراموش نشدنی خود در آسیا را تجربه کرد، ورزشگاهی که اجازه میزبانی بازی‌های پرسپولیس و استقلال مقابل تیم‌های عربستانی را ندارد.
 
آبی‌های تهران در حضور بیش از ۸۰ هزارنفر از هواداران خود با شکست السد قطر در ضربات پنالتی چهارمین و حداکثر سهمیه فوتبال ایران در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا را کسب کردند.
 
با راهیابی استقلال به مرحله گروهی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا هر چهار نماینده فوتبال ایران در مسابقات با چهار تیم از عربستان همگروه شدند.
 
اتفاقی که حالا تبدیل به مشکل اصلی استقلال خوزستان، پرسپولیس، ذوب آهن و استقلال شده، این تیم‌ها در مرحله گروهی به ترتیب با تیم‌های الاهلی، التعاون، الهلال و الفتح عربستان همگروه‌اند.
 
پس از حمله به سفارت عربستان در سال ۹۴ روابط سیاسی دو کشور قطع شد. تیرگی روابط دو کشور بیشترین تاثیر را روی فوتبال ایران گذاشت، جایی که هم تیم‌های ملی ایران و عربستان و هم باشگاه‌های این دو کشور همواره امکان روبرو شدن با یکدیگر را داشتند.
 
رقابت ایران و عربستان در فوتبال آسیا بر هیچ کس پوشیده نیست، در جریان قرعه کشی مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی روسیه بسیاری از عواقب هم گروهی این دو تیم می‌ترسیدند اما در نهایت ایران با قرعه به مراتب راحت با قطر، چین، کره جنوبی و ازبکستان همگروه شد.
 
کنفدراسیون آسیا بعد از قطع روابط دو کشور و ادامه تیرگی روابط سیاسی دو کشور تصمیم گرفت تا بازی‌های نمایندگان دو کشور در زمین های بی طرف انجام شود. تصمیمی که بعد از یک فصل و بهتر نشدن اوضلع سیاسی تمدید شد. ایران و عربستان پیشنهادی های مختلفی را مطرح کردند و در نهایت تیم‌های ایرانی در عمان میزبان باشگاه‌های عربستان خواهند بود و نمایندگان عربستان در قطر میزبان چهار تیم ایرانی هستند.
 
اما چهار تیم پرسپولیس، استقلال خوزستان، ذوب آهن و استقلال خوزستان سه دغدغه مهم در آستانه این مسابقات دارند.
 
سکوت در آزادی لیگ قهرمانان آسیا، پرسپولیس هواداران دو تیم سرخ و آبی پایتخت ایران، رویایی پرسپولیس و استقلال در داربی تهران را محلی برای به رخ کشیدن تعداد هوادار دو تیم می‌دانند.
 
یکشنبه هفته آینده( ۲۴ بهمن) بار دیگر این دو تیم در ورزشگاه آزادی مقابل همدیگر قرار می‌گیرند. مسابقه‌ای که یکی از پرطرفدارترین داربی‌های آسیا است.
 
در رقابت‌هایی مانند لیگ قهرمانان آسیا حضور بالای تماشاگران می‌تواند در جریان بازی تاثیر گذار باشد. استقلال آخرین تیمی است که توانست با استفاده از جو خاص ورزشگاه آزادی بازی مقابل السد را ببرد و به مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا راه یابد.
 
استقبال بالا از بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا برای کنفدراسیون فوتبال این قاره پهناور هم اهمیت ویژه ای دارد چرا که حضور بالای تماشاگران به این مسابقات اعتبار خواهد بخشید.
 
حضور چشم‌گیر هواداران البته تنها مختص به استقلال و پرسپولیس نیست. سپاهان، تراکتورسازی، ذوب آهن و فولاد خوزستان تمایندگان سال‌های پیش ایران در لیگ قهرمانان آسیا هم پایگاه‌های هواداری همیشگی خود را در اصفهان، تبریز و خوزستان داشته‌اند.
 
بازی باشگاه های ایرانی در رقابت لیگ قهرمانان آسیا با نمایندگان آسیا همواره پر تماشاگر بوده، پرسپولیس در آخرین تجربه حضور خود در این مسابقات رکورد تعداد بیشترین تماشاگر در لیگ قهرمانان را به نام هواداران خود ثبت کرد.
 
پرسپولیس در دو بازی هم در مرحله گروهی و هم یک هشتم نهایی با تیم‌های النصر و الهلال بازی کرد و در هر دو بازی به لطف رایگان اعلام شدن این بازی‌ها نزدیک به ۱۰۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه آزادی رفتند.
 
ورزشگاه سلطان قابوس شهر مسقط بر اساس اعلام سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبان هم چهار بازی خانگی نمایندگان ایران مقابل تیم‌های عربستانی در لیگ قهرمانان است، ورزشگاهی که نزدیک به سی و پنج هزار نفر ظرفیت دارد و قابل مقایسه با ورزشگاه آزادی نیست.
 
سفر به عمان با توجه به هزینه‌های پرواز، هتل و بلیط بازی برای هواداران ایرانی، ساده نیست، شاید به همین دلیل ورزشگاه سلطان قابوس در روز بازی‌های نمایندگان ایران کامل پر نشود و همین موضوع می‌تواند به نفع تیم مقابل تمام شود.
چه کسی هزینه‌ها را می‌دهد؟
برخی از شرکت‌های خدمات گردشگری در ایران تورهایی برای تماشای بازی پرسپولیس و الهلال در ورزشگاه سلطان قابوس مسقط طراحی کرده‌اند. هزینه یکی از این شرکت‌های برای "بلیط رفت و برگشت، ویزا، دو شب اقامت در هتل سه ستاره و صبحانه، ناهار و شام" دو میلیون و نیم برآورد شده است.
 
همه هوادارانی که برای تماشای بازی تیم محبوب خود به طور معمول ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان پرداخت می‌کنند، توانایی پرداخت دو میلیون و نیم را نخواهند داشت.
 
خبرگزاری تنسیم هزینه میزبانی تیم‌ها در شرایط عادی را بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان برآورد کرده است، اما با توجه به میزبانی ایران از تیم‌های عربستانی در عمان این هزینه تقریبا ۶ برابر می شود.
حضور پر شمار تماشاگران دو تیم استقلال و پرسپولیس یکی از نکات قوت این تیم‌ها در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا است پیش از این اعلام شده بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا هزینه میزبانی از نمایندگان عربستان را پرداخت خواهد کرد ولی ظاهرا تیم میزبان باید این هزینه‌ها را پرداخت کند.
 
دو باشگاه ذوب آهن و استقلال خوزستان برای پرداخت این هزینه‌ها دست به دامن سازمان لیگ ایران شده اند.
 
علی اکبر پور موسوی، سرمربی استقلال خوزستان که تیم‌اش دو هفته دیگر در اولین بازی خود در لیگ قهرمانان آسیا با الفتح عربستان بازی کند، ابراز امیدواری کرده که تیمش با پرواز مستقیم به مسقط پرواز کند.
 
تیم‌های ایرانی علاوه به هزینه‌های جاری خود باید هزینه سفر تیم عربستانی را هم پرداخت کنند، در روزهایی که باشگاه‌های ایرانی به دلیل بدهی های معوقه به بازیکنان و مربیان سابق خود محروم می‌شوند و یا در معرض محرومیت قرار دارند، این هزینه‌های اضافه تنها گره دیگری بر وضعیت کنونی این باشگاه ها اضافه خواهد کرد.
هشت تیم، دو کشور و یک زمین بی طرف
جدای از هزینه و محروم بودن از تماشاگران پرشمار، کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تنظیم مسابقات نمایندگان ایران و عربستان کار سختی پیش رو دارد.
 
این ورزشگاه سی و پنج هزار نفری، روز ۲۰ فوریه میزبان بازی دو تیم استقلال خوزستان و الفتح عربستان است و نزدیک به ۲۴ ساعت بعد بازی حساس پرسپولیس و الهلال در آن برگزار می‌شود.
 
در هفته دو این مسابقات هم وضعیت برگزاری بازی به همین ترتیب است یعنی در عرض ۲۴ ساعت دو بازی در ورزشگاه سلطان قابوس برگزار خواهد شد.
 
اگر همه تیم‌ها ایرانی بر اساس برنامه اعلام شده سایت رسمی لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه سلطان قابوس میزبان نمایندگان عربستان باشند، کیفیت بازی روز دوم به دلیل شرایط چمن ورزش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
 
البته ممکن است مسابقات تیم‌های ایرانی در مجموعه ۳۵ هزار نفری "بوشر" و یا ورزشگاه ۱۷ هزار نفره "السیب" برگزار شود.
+6
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.