بر اساس اطلاعاتی که "شبکه ۵ رادیو بیبیسی" به آن دست یافته است پلیس بریتانیا در ۵ سال گذشته حدود ۲۸ میلیون دلار برای دریافت اطلاعات به خبرچینها پول داده است.
بعضی منتقدان میگویند با وجود صرف این هزینه، پلیس این کشور نتوانسته چرخه "جرم و جنایت" را متوقف کند. پلیس بریتانیا البته این اقدام را "تاکتیک مقرون بهصرفه" خوانده است.
پول دریافتی خبرچینها از "چند پوند" برای دادن اطلاعات اولیه و نه چندان کلیدی تا "چندین هزار پوند" برای کمک به متلاشی کردن جرائم سازمان یافته، متفاوت است.
شبکه ۵ رادیو بی بی سی بر اساس قانون "آزادی اطلاعات" توانسته به این دادهها دست پیدا کند.
هنوز اطلاعاتی در دست نیست که نشان دهد پول هزینه شده به چند مورد محکومیت "مجرمان" منجر شده است.
پلیس لندن با حدود شش و نیم میلیون دلار هزینه برای دریافت اطلاعات، بیشترین پول ر در ۵ سال گذشته به خبرچینها داده است راجر بنیستر، معاون یکی از روسای پلیس در بریتانیا گفته است: "اطلاعات داده شده به ما کمک میکند تا از جرائم بزرگ جلوگیری کنیم و این اقدام برای بردن مجرمان بر سر میز محاکمه ضروری است."
نیل وود، که مدتها بهعنوان پلیس مخفی کار میکرده است و با تعداد زیادی از خبرچینها سر و کار داشته، میگوید این تاکتیک محدودیتهایی دارد.
او گفته است: "این استراتژی برای جرائم خاصی کاربرد دارد اما برای جرمهایی نظیر مبارزه با مواد مخدر، استفاده از خبرچین تنها به ادامه یافتن خشونت منجر میشود."
پلیس لندن با حدود شش و نیم میلیون دلار هزینه برای دریافت اطلاعات، بیشترین پول ر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی به خبرچینها داده است.
پلیس ایرلند شمالی با صرف ۲ و نیم میلیون دلار، رتبه دوم را در پرداخت پول به خبرچینها در همین مدت به خود اختصاص داده است.