ایرانى ها از موفق ترین مهاجران به آمریکا هستند

فورد فرسندن، جاسمین سی. لی، و انجلی سینگوی
 منبع: نیویورک تایمز

 مهاجرت از هفت کشوری که به فرمان پرزیدنت ترامپ ورودشان به آمریکا منع شده دهه ها است که ادامه داشته، ولی میزان و حجم این مهاجرت ها بسیار ناچیز بوده است. در کل، مهاجرینی که از این کشورها به آمریکا آمده اند تنها حدود ۲ درصد جمعیتی را تشکیل می دهند که در خارج از آمریکا به دنیا آمده اند و در این کشور زندگی می کنند.
 
بیشتر این افراد دارای تابعیت اکتسابی هستند و قانون منع ورود ترامپ مستقیماً شامل حال آن ها نمی شود. ولی وضعیت صدهاهزار نفری که اقامت دایم آمریکا را دارند هنوز مشخص نیست. مقامات دولتی اظهار داشته اند که در صورتی که این افراد از کشور خارج بشوند، ممکن است هنگام ورود مورد بازرسی های بیشتری قرار بگیرند. افرادی نیز که ویزا دارند در صورت خروج از کشور، ممکن است از ورود دوباره آن ها جلوگیری شود.
 
بگذارید به وضعیت این افراد و موقعیت اقامت شان در آمریکا نگاهی بیاندازیم.
 
بسیاری مدرک دانشگاهی دارند
به طور کلی، شهروندانِ این هفت کشورِ عمدتاً مسلمان به خصوص ایرانی ها و گروه کوچکی از مهاجرین لیبی نسبت به بقیه آمریکا از تحصیلات بهتری برخوردار اند. مهاجرین سوری و سودانی نیز عمدتاً نسبت به متوسط کشور، تحصیلات بهتری دارند.
بعضی مرفه و متمول اند شهروندانی که از ایران، سوریه، و لیبی در آمریکا مقیم اند درآمدی نزدیک یا بالاتر از درآمد متوسطِ کل آمریکا دارند. در مجموع، از کل شهروندانی که از این کشورها می آیند، بسیاری شان مهندس و مدیر و معلم هستند.
 
شهروندان سومالی و سودان بیشتر به شغل های اصطلاحاً «یقه آبی» در کارخانه ها و بخش صنعت و حمل و نقل مشغول اند و درآمد کمتری دارند. درآمد متوسط سومالی های آمریکا کمتر از نیمی از متوسطِ درآمد کشور است.
 
عراقی ها، سومالیایی ها، و سودانی ها اخیرتر به آمریکا آمده اند نمودار بالا نشان می دهد که شهروندان هر یک از هفت کشور مذکور از چه زمانی به آمریکا مهاجرت کرده اند. تقریباً نیمی از مهاجران ایرانی پیش از سال ۱۹۹۰ به آمریکا آمده اند. حدود دو سوم عراقی ها،  سومالیایی ها، و سودانی ها نیز از سال ۲۰۰۰ به بعد وارد آمریکا شده اند.
 
در حال حاضر، اکثرشان تابعیت آمریکا را دارند بیشتر شهروندان هفت کشور بالا از تابعیت آمریکا برخوردار اند. این بیشتر از کل جمعیتی است که در خارج از آمریکا به دنیا آمده اند و اکنون تابعیت این کشور را دارند. از این میان، رقم اندکی، نزدیک به ۱۰ هزار نفر، در ارتش آمریکا خدمت کرده اند.
در همه ایالت ها مستقر شده اند
کالیفرنیای جنوبی  و پس از آن، «دیترویت» در ایالت میشیگان، بیشترین تعداد از شهروندان این هفت کشور را در خود جای داده اند. در هر دو منطقه، گروه های بزرگی از اعراب و مسلمانان زندگی می کنند. با این حال، بعضی از گروها و اقوام، به خصوص بخش اعظمی از سومالیایی ها، به طور گسترده ای پراکنده اند.
 
صدها هزار ایرانی در حومه ها و بخش های شمال لوس آنجلس زندگی می کنند. جمعیت بزرگی از عراقی ها، سوری ها و یمنی ها نیز در این مناطق پراکنده اند.
 
هزاران عراقی و یمنی در منطقه دیترویت زندگی می کنند. بروکلین نیز جمعیت زیادی از شهروندان سوری را در خود جای داده است. البته بخش هایی از مهاجرین سوری در «بربنک» و «گلندیل» کالیفرنیا، و نیز در دیترویت پراکنده اند.
 
پراکندگی جمعیتِ مهاجرین سومالی و سودان کاملاً متفاوت است، و بیشتر در انزوا زندگی می کنند. «میناپولیس» بیشترین شهروند متولد سومالی را در خود جای داده است. البته جمعیت قابل توجهی از سومالی نیز در «کلومبوسِ» اوهایو و «سیاتلِ» واشنگتن زندگی می کنند. «دموین» در ایالت «آیووا» میزبان جمعیت زیادی از شهروندان سودانی است که تعدادشان در «تکزاس» و «ویرجینیا» هم زیاد است.
تنها سه نفر در حملات دست داشته اند
به گفته «دیوید استرمن»، کارشناس و تحلیلگر مؤسسه «نیوامریکا» که بانکی اطلاعاتی درباره حملات تروریستی در آمریکا تهیه می کند، از میانِ بیش از ۸۵۶۰۰۰ مهاجر، دارنده ویزا و گرین کارت‌ [اقامت دایم] که اصالتاً از هفت کشوری هستند که قانون منع ورود شامل حال شان می شود، تنها سه نفر پس از ۱۱ سپتامبر در حملات خشونت آمیز در داخل آمریکا نقش داشته اند.
 
یکی از مهاجمین متولد ایران است، و وقتی در سال ۲۰۰۶ با ماشینِ اس‌یووی خود در دانشگاه کالورینای شمالی در چپل هیل به داخل جمعیت رفت، تابعیت آمریکا را داشت.
 
دو نفر دیگر متولد سومالی هستند و به عنوان پناهنده وارد آمریکا شده بودند. یکی از آن ها دست کم ۱۰ نفر را در مرکز خریدی در «مینسوتا» با ضربات چاقو از پای درآورد. نفر دیگر خودروی خود را به افرادی که در پیاده‌رویی در محوطه دانشگاه اوهایو بودند کوبید، و بعد با چاقو به مردم حمله کرد. هر دو حمله در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتادند.
 
از ۱۱ سپتامبرِ سال ۲۰۰۱ به این سو، بیشتر عاملان حملات تروریستی از کشورهایی به آمریکا آمده اند که فرمان منع شامل حال آن ها نمی شود، و بسیاری شان نیز در خودِ آمریکا به دنیا آمده اند.
+170
رأی دهید
-21

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    Cocoo - ونکوور، کانادا

    خاک بر سر ملتی که پیرفتشون را با پیشرفت ملت سومالی و یمن و عراق و سودان و لیبی‌ و سوریه مقایسه میکنند و از این که می‌بینند بالاترند احساس سربلندی و خوشحالی‌ میکنند . خاک بر سر ملتی که یه مشت آخوند زیر نافی واسشون حکومت میکنند.
    134
    64
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Cocoo - ونکوور، کانادا

    حالا ببینم شما که اینقد از همه دنیا و از آمریکا و اروپا سرتر هستید در عرض ۵۰ سال گذشته چه اختراع و اکتشافی کردید؟ بغیر از اینکه بفهمیید با کدوم پا اول برید تو توالت با کدوم دست خودتون را بشورید و آهان رو شتر با زنتون... هم آزاد است. سنت پیغمبر.
    123
    55
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    tokyo - توکیو، ژاپن

    [::Cocoo - تورنتو، کانادا::]. ایرانی‌ عزیز، علت اینکه منفی‌ زیاد گرفتید این هست که ما هیچ وقت نباید خودمون رو از هیچ کشوری بالاتر یا پایینتر ببینیم. این طرز فکر عقبموندگی فرهنگی‌ انسانها رو نشون میده. فروتنی و افتادگی همیشه باعث بالا رفتن و صعود انسان می‌شه.
    8
    83
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Roxenda - لندن، انگلستان

    ایرانیها خود شیفته‌ترین مردم دنیا هستن ، اگر اینقدر موفق هستن پس چرا مملکت خودشون اینقدر عقب افتاده باقی‌ مونده ؟
    102
    49
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    iran2015 - وین، اتریش

    [::Cocoo - تورنتو، کانادا::] بدبخت بیسواد این که ربطی به رژیم ندارد چرا ... میگیری .این دارد امار سواد و مدرک و شخصیت و ثروت کسانی که از دست اخوند فرار کردند ارایه میدهد همانها که تو نداری.ما اگر انتقاد میکنیم از جنایت و ادم کشی و دزدی و وحشی گری و تحقیر دیگران است ده از انسانها .از دینی که انسان را ....میکند.یمنی و سومالیایی و عراقی میلیونها بار از موجود تهوه اوری ....هم معلوم نیست بهتر است.این را بفهم ...
    17
    59
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان

    تا این لحظه ٦ نفر .... سوخته و تو سری خورده حسود منفی دادن. ایرانیهای آمریکا قشر نخبه هستن اکثرا مثل (اکثریت) ایرانیهای ... و قشر کارگر و پناهنده که تو کانادا و انگلیس هستند نیستن.
    11
    66
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Cocoo - ونکوور، کانادا

    دوست عزیز ممنون از کامنتتون در مورد پست من. حقیقت همیشه تلخ و منفی‌‌های این ملت خود شیفته را .... بخوام حتی روش فکر کنم.
    64
    13
    دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    انسان دوست - زوریخ، سوییس
    مردم ایران همه جوره و همیشه موفق و انسان دوست بوده و هستند، این دولت تحمیلى ایرانه که ملت شریف ایرانو بى اعتبار کرده!
    2
    6
    ‌سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Doostikhoob - تورنتو، کانادا
    [::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. من تنها ثبت نام کردم تا جواب شمارو بدم. بنا به آمار و ارقام ۹۰ درصد ایرانیهای که مهاجرت کردن به کانادا از طریقه تحصیلی‌ و و در آخر سرمایه گذاری بوده. من تو این ۴ سالی‌ که اینجا ساکن هستم ۲ ایرانی‌ بیشتر ندیدم که پناهنده شدن. مقایسه اروپا با کانادا مثله مقاسیه دهات با یه کلان شهر.
    6
    5
    ‌سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    شاخص موفقیت فقط پول نیست به نظر من. اینکه کشوربزرگی مثل ایران با این پیشینه فرهنگی تاریخی و با داشتن اینهمه ثروت طبیعی و از همه بالاتر اینهمه جوان با هوش ومستعدو مردم پر تلاشش امروز جولانگاه آخوندهای فسیل و روسها و عربها شده واقعا درد اور هست . ما اگر حکومت درستی داشتیم اصلا احتیاج نبود مهاجرت کنیم یا خودمان را اثبات کنیم.حتی موفق ترین ما هم به نوعی شکست خورده است. چون کشورما در دنیا سرشکسته شده است با این حکومت فاسد جمهوری اسلامی .وقتی یک نفر می گوید من فرانسوی هستم همه می گویند تو از کشوری می ایی که پایه گذار فرهنگ ازاداندیشی هست ولی وقتی حتی موفق ترین ما می گویند من از ایران می ایم همه می گویند کشور خمینی ؟کشور خفقان؟کشوری که مردها۴ تا زن دارند؟ کشوری که خرج سوریه و فلسطین را می دهد ؟کشوری که حتی نمی توانید لباسی که می خواهید بپوشید؟می گویند کشوری که عربی است ودختر بچه هایش از ۵ سالگی حتی در دبستان دخترانه باید حجاب سر کنند ؟ کشوری که مردمش فقیرهستند اما سران اخوند و سپاهش میلیاردها دلار در بانکهای خارج انباشت کرده اند؟ ما ایا جرات داریم بگوییم هنوز ایرانی هستیم ؟
    2
    5
    ‌پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.