کویت گزارشهای منتشره درباره ممنوعیت ورود شهروندان چند کشور عمدتا اسلامی به خاک این کشور که دونالد ترامپ از آن ستایش کرده بود، را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رییسجمهوری آمریکا در صفحه فیسبوک خود با لینک دادن به سایت خبری اردنی «البوابه» که این خبر را منتشر کرده بود، چنین تصمیمی را «هوشمندانه» توصیف کرده بود.
این سایت نوشته بود، کویت در تصمیمی مشابه دونالد ترامپ، ورود اتباع کشورهای ایران، عراق، سوریه، پاکستان و افغان به خاک خود را تا «زمانی که این دستور به قوت خود باقی است» ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولی وزارت خارجه کویت این گزارش را رد کرده است که مورد استقبال سایتهای طرفدار آقای ترامپ نظیر برایتبارت، اینفووار و اسپوتنیک قرار گرفته بود.
یک سخنگوی وزارت خارجه کویت در سخنانی که خبرگزاری رسمی این کشور، کونا، آن را بازتاب داده است، گفته که کویت «قاطعانه این ادعاها را رد میکند و تاکید دارد که ملیتهای اشاره شده... جامعه بزرگی را در کویت تشکیل میدهند و از حقوق کامل برخوردارند».
این وزارتخانه افزوده است: شهروندان کشورهای یاد شده به طور منظم به کویت سفر میکنند.
دونالد ترامپ روز هفتم بهمن با امضای یک فرمان اجرایی ورود اتباع کشورهای ایران، سوریه، عراق، لیبی، سودان، سومالی و یمن را به مدت ۹۰ روز معلق کرد. ورود پناهندگان نیز تا ۱۲۰ روز متوقف شده است.
با این حال، یک قاضی دادگاه فدرال در ایالت واشینگتن روز ۱۵ بهمن اجرای این فرمان را به حال تعلیق در آورد.
درخواست وزارت دادگستری آمریکا برای تجدیدنظر در حکم یاد شده نیز بامداد یکشنبه از سوی یک دادگاه تجدیدنظر در سانفرانسیسکو رد شد.
اجرای این فرمان که باعث لغو ۶۰ هزار ویزای صادره شده بود، اعتراضهای گستردهای در داخل و خارج از آمریکا از جمله برخی از کشورهای خاورمیانه برانگیخت. ولی رییسجمهوری آمریکا در پیامی توئیتری نوشت که فرمان او با حمایت در منطقه روبرو شده است.
وی اشاره کرده بود: «نکته جالب اینکه برخی از کشورهای مشخص در خاورمیانه موافق این ممنوعیت هستند. آنها میدانند که اگر افراد معینی اجازه ورود پیدا کنند، این مرگبار و ویرانگر خواهد بود!»
امارات متحده عربی کشوری بود که به طور علنی از دستور آقای ترامپ حمایت کرد و گفت که این ممنوعیت، مسلمانان را هدف نگرفته است.