بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا، می گوید که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، ممکن است بتواند در انتخابت شرکت کند و بالقوه به عنوان راهی برای خاتمه درگیریها در این کشور، در قدرت بماند.
آقای جانسون گفته است که بریتانیا شاید میبایستی درباره سوریه و روش مقابله با بحران در این کشور تجدید نظر کند.
آقای جانسون که در کمیته روابط بینالملل مجلس اعیان این کشور سخن میگفت افزود که بریتانیا برای مدتها بر این نظر بود که آقای اسد باید از قدرت کنار برود.
اما وی تاکید کرد که در هیچ زمانی امکانی برای این منظور وجود نداشت که به گفته آقای جانسون نتیجه آن مشکلاتی است که در سوریه بوجود آمده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از آقای جانسون گزارش کرده است که "اگر امکان ایجاد ترتیباتی با روسیه باشد که براساس آن همزمان آقای اسد (در نهایت) در مسیر کنار رفتن قرار از قدرت گیرد و از طریق کنار گذاشتن آقای اسد از نفوذ ایران در منطقه کاسته شود و به ما اجازه دهد تا با همکاری روسیه به مواضع داعش (نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی) حمله کنیم و آنها را از روی زمین حذف کنیم، آنگاه این مسیر، شاید راهی به جلو باشد."
موضع وزارت خارجه بریتانیا همواره این بوده است که برکناری حکومت بشار اسد، تنها راه برای پایان رنج مردم سوریه بوده است.
"ما شرایط را در سوریه بدتر کردیم"
در اواخر دسامبر سال گذشته میلادی پیتر فورد، سفیر پیشین بریتانیا در سوریه گفت که در بحران سوریه، "هر قدمی که بریتانیا برداشت، اشتباه بود" و بریتانیا "شرایط را در سوریه بدتر کرده است." پیتر فورد که سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ سفیر بریتانیا در دمشق بوده، در گفتوگو با بیبیسی گفت که این کشور با نفرستادن نیرو به خود میدان و در عوض تشویق و تقویت گروههای شورشی به یک نبرد محکوم به شکست، اوضاع را در سوریه خرابتر کرده است.
آقای فورد بریتانیا یا باید نیرو به میدان میفرستاد یا باید از تشویق جنگ مسلحانه مخالفان خودداری میکرد.
سال ۲۰۱۳ اعضای پارلمان بریتانیا به اقدام نظامی احتمالی علیه حکومت اسد برای ممانعت از کاربرد تسلیحات شیمیایی رای منفی داد. دو سال بعد با حمایت پارلمان، بریتانیا حملههای هوایی برای هدفگرفتن مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی را آغاز کرد.
اقدام دولت بریتانیا "منحصرا" محدود به داعش در سوریه بود و نه فرستادن نیروی بریتانیایی به میدان.