رئیس جمهور مکزیک: پول ساخت هیچ دیواری را نمی دهیم

رئیس جمهور مکزیک از لغو احتمالی سفر به واشنگتن حرفی نزد رئیس جمهور مکزیک در پیامی به مردم کشورش گفته است دولت مکزیک هزینه دیوار دونالد ترامپ در مرز مکزیک را نخواهد داد.
 
انریکه پینا نیتو گفت که او از تصمیم دولت آمریکا برای ساختن دیوار "متاسف" است و افزود که "مکزیک اعتقادی به دیوارها ندارد."
 
اما او به لغو یا تعویق برنامه سفر خود به واشنگتن در روز ۳۱ ژانویه برای ملاقات با رئیس جمهور آمریکا اشاره ای نکرد.
 
وزیر خارجه مکزیک بعدا گفت که دیدار رهبران دو کشور طبق برنامه انجام خواهد شد.
 
آقای ترامپ دستوری را برای ایجاد "مانعی غیرقابل عبور" در مرز جنوبی آمریکا امضا کرده است و پافشاری کرده که مکزیک هزینه مالی آن را به آمریکا پرداخت خواهد کرد.
 
آقای پینا نیتو گفت: "بارها گفته ام؛ مکزیک پول هیچ دیواری را نخواهد داد."
 
او گفت که وظیفه دارد از منافع مکزیک دفاع کند و براساس مشورت مقام ها در مورد گام بعدی تصمیم خواهد گرفت.
 
او گفت: "مکزیک به سوی مردم آمریکا دست دوستی دراز می کند و تمایل خود برای رسیدن به موافقتنامه ها با دولت آمریکا را ابراز می کند. موافقتنامه هایی که به نفع هر دو کشور باشد."
 
آقای ترامپ روز چهارشنبه در مصاحبه ای تلویزیونی با شبکه ای بی سی گفت که مکزیک "کاملا و صد در صد" هزینه دیوار را به آمریکا پرداخت خواهد کرد.
 
اما بودجه ساخت چنین دیواری که میلیاردها دلار تخمین زده می شود ابتدا باید از سوی کنگره آمریکا تصویب شود.
 
رئیس جمهور آمریکا گفت که ساختن دیوار مرزی بین دو کشور "در عرض چند ماه" آغاز خواهد شد.
 
یکی از وعده‌های جنجالی آقای ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، کشیدن دیوار میان آمریکا و مکزیک بود؛ وعده‌ای که برای بسیاری از حامیان سیاست‌های ضدمهاجرتی آقای ترامپ خوشایند بود، اما به مذاق چپ‌گرایان، لیبرال‌ها و دموکرات‌ها خوش نیامد.
 آمریکا بیش از ۳۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با مکزیک دارد و برآورد شده که ساخت چنین دیواری ۱۴ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
 
اما آقای ترامپ گفته است که این اقدام را انجام خواهد داد و افزوده است "هر پولی که برای ساخت دیوار بزرگ مصرف شود، بعداً توسط مکزیک پرداخت خواهد شد."
ویل گرانت خبرنگار بی بی سی در مکزیکو سیتی: نشانه نژادپرستی؟
مکزیکی ها ممکن است در مورد خیلی مسائل اختلاف داشته باشند - به خصوص در مورد مسیر حرکت سیاسی و اقتصادی کشور اما تقریبا همه آنها با دیوار در مرز شمالی کشور مخالفتند.
 
در این سوی مرز احداث دیوار سیاستی با هدف دور کردن خانواده ها و جلوگیری از ورود مردم به آمریکا برای یافتن کارهای فصلی در شمال مرز است؛ کارهایی که اشاره می کند همیشه به نفع اقتصاد آمریکا بوده.
 
بعضی جلوتر می روند و کل دیوار را نژاد پرستانه و بیگانه هراسی می دانند.
 
در هر صورت مکزیکی ها از همه طبقات موافقند که این کشور هزینه ساخت دیواری که آنها نمی خواهند و خواستار آن نشده اند را نخواهد داد.
 
آنها می گویند هرگز هزینه آن را چه در زمان ساخت چه در آینده تامین نخواهند کرد.
+43
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.