اردوغان خروج کامل نیروهای ترکیه از قبرس را رد کرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفته است که خروج کامل نیروهای این کشور از قبرس در صورتی محقق می‌شود که یونان هم نیروهایش را از این جزیره خارج کند.
 
امیدها برای اتحاد مجدد در قبرس در پی برگزاری نشستی که قرار است در هفته آینده برگزار شود، افزایش یافته است.
 
اما موانع مهمی برای رسیدن به توافق وجود دارد. از جمله این موانع می‌توان به بازگرداندن دارایی‌های دهها هزار قبرسی اشاره کرد که در سال ۱۹۷۴ مجبور به گریز از این جزیره شدند. مسئله دیگر به حضور نیروهای ترک و یونانی در قبرس مربوط می‌شود.
 
یونان با استقرار ۳۰ هزار نیروی ترکیه در شمال قبرس مخالف است. نیکوس آناستاسیادیس، رهبر قبرسی های یونانی‌تبار، بار دیگر خواستار خروج نیروهای ترکیه از قبرس شده است.
 
از سوی دیگر یونان هم حدود ۱۰۰۰ نیرو در این جزیره دارد.
 
آقای آناستاسیادیس گفته است که گفتگو با رهبر قبرسی‌های ترک‌تبار امید دستیابی به توافق را افزایش داده است.
مصطفی آکینجی، رئیس جمهور ترک قبرس شمالی (راست) و نیکوس آناستاسیادیس رهبر بخش یونانی نشین در مذاکرات حضور دارند مذاکرات صلح قبرس با هدف دستیابی به راه حلی برای پایان اختلاف‌ها در این جزیره به میزبانی مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در شهر ژنو سوئیس برگزار می‌شود.
 
سازمان ملل متحد که بر مذاکرات نظارت دارد می‌گوید این "بهترین شانس برای رسیدن به نتیجه مشخص" پس از چهار دهه اختلاف در این جزیره‌ است.
 
وزرای خارجه ترکیه، قبرس و بریتانیا نیز در این مذاکرات حضور خواهند داشت.
 
قبرس از سال ۱۹۷۴ و در پی هجوم ارتش ترکیه در واکنش به کودتای یونانی‌ها به دو بخش تقسیم شد و از آن زمان بین ساکنان این دو بخش شکاف ایجاد شده است.
 
یک سوم شمالی قبرس ترک‌نشین و دو سوم جنوبی آن، یونانی ‌نشین است.
 
بخش شمالی قبرس تنها توسط ترکیه، به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته شده است.
+11
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.