هیچ کس تمایلی به مصرف مواد غذایی حاوی باکتری ندارد اما ماست استثنا می باشد. ماست همانند تمام محصولات لبنی منبع کلسیم و پروتئین و باکتری های خوب است که برای دستگاه گوارش مفید هستند.
باکتری های مفید ماست برای دستگاه گوارش
شنیدن نام باکتری همه را یاد میکروب های بیماری زا می اندازد. با این حال بدن ما حاوی میلیون ها باکتری مفید است که برای کنترل باکتری های مضر به کار می روند. نوعی از باکتری ها وجود دارند که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند. امروزه اکثر کارخانجات تولید کننده ماست این باکتری های مفید موسوم به پروبیوتیک ها را به محصولات خود اضافه می کنند.
ماست برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند
افرادی که بدنشان فاقد یک نوع آنزیم خاص است نمی توانند لاکتوز (قند شیر) را هضم کنند و با مصرف میزان اندکی شیر، دچار گاز، نفخ یا اسهال می شوند. با وجود اینکه ماست حاوی لاکتوز است اما در عین حال پادزهر آن یعنی لاکتاز را نیز دارا می باشد. به گفته محققان افرادی که نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند ماست مصرف کنند.
ماست برای مقابله با اسهال
خیلی از افراد بعد از مصرف آنتی بیوتیک ها دچار اسهال می شوند چون این داروها علاوه بر باکتری های بد باعث نابودی باکتری های خوب نیز می شوند و این باکتری های خوب برای سلامتی دستگاه گوارش لازم هستند. در نتیجه اسهال و دیگر مشکلات مربوط به معده بروز می کند. توصیه می شود در این مواقع اقدام به مصرف پروبیوتیک ها کنید که در ماست وجود دارند. نتایج یک پژوهش جدید که روی 135 بیمار بستری و تحت درمان با آنتی بیوتیک ها انجام شده آشکار کرده است که فقط 12 درصد افرادی که پروبیوتیک دریافت کرده اند دچار اسهال شده اند. این در حالی است که 35 درصد افرادی که پروبیوتیک دریافت نکردند اسهال گرفتند. ماست همچنین به تسکین اسهال ناشی از عفونت ها و مسمومیت بخصوص در بین کودکان بسیار مؤثر است.
تأثیر ماست بر زخم معده و دوازدهه
اکثر زخم های گوارشی به دلیل وجود نوعی باکتری به نام هلیکوباکتری است. درمان با آنتی بیوتیک ها و داروها می تواند باعث درمان زخمهای معده و دوازدهه شود. مصرف نخستین بار این داروها فقط هلیکوباکتری را از بین می برند. پژوهش ها نشان داده اند که ماست حاوی پروبیوتیک باعث کاهش و رفع فعالیت این باکتری می شود.
ماست برای برطرف کردن دیگر مشکلات گوارشی