مصطفی محقق داماد سید مصطفی محقق داماد گفت: تا جامعه ما و مدیران آن از صمیم قلب حقوق بشر را نپذیرفته باشند ما راه به جایی نمیبریم. همه ما باید تمام اصول حقوق بشر را بپذیریم تا وقتی که در کشور اجتهاد مبتنی بر کرامت بشری و عدالت وجود نداشته باشد، مشکلات ما حل نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیتالله سید مصطفی محقق داماد در همایش ملی رفع خشونت علیه زنان که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، با قدردانی از توجه برگزار کنندگان به مسئله خشونت علیه زنان، بر لزوم یافتن راهکار در این حوزه تاکید کرد و گفت: به نظرم خشونت علیه زنان را باید از دو حوزه حقوق اجتماعی و حقوق خانواده مورد بحث و بررسی قرار داد هرچند که ریشههای آن میتواند یکی بوده و جهات مشترکی داشته باشد. مهربانی در جامعه از بین رفته است او با بیان اینکه علل و جهات خشونت علیه زنان را باید در دو دسته عملی و نظری مورد بحث قرار داد، اظهار کرد: ما در جامعهای زندگی میکنیم که اخلاق در آن رو به انحطاط است و در رفتار با زنان که یکی از شئون رفتاری ماست، متاسفانه نیز این چنین است. ملت ایران که افتخار میکند ملتی مسلمان و تحت تربیت اسلامی است و در روز چندین بار خدا را به مهربانی میخواند، چرا نسبت به دیگران خشن رفتار میکند و دیگری را تحمل نمیکند؟ متاسفانه باید گفت که تحمل نه تنها در مورد زنان بلکه در مورد مردان نیز وجود ندارد و مهربانی در جامعه از بین رفته است.
این حقوقدان با بیان اینکه ما بنده خدای ارحم الراحمین هستیم، ابراز کرد: متاسفانه این رحمانیت در رفتار ما اثر نکرده است. وقتی صفحه حوادث روزنامه را میخوانیم ناخودآگاه به گریه میافتیم. سخت است شنیدن داستانهایی که در آن نقل میشود. به طور مثال چندی پیش یک نفر تمام اعضای همسر خانواده خود را جلوی چشمان او به قتل رساند و به همسر خود گفت تو را زنده میگذارم تا مجازات شوی. به عنوان یک معمر شرمندهام که نتوانستهایم جامعه را اخلاقی کنیم این استاد دانشگاه با اشاره به بعد عملی مبارزه با خشونت علیه زنان گفت: من به عنوان یک معمر و روحانی شرمندهام که نتوانستهایم جامعه را اخلاقی کنیم. هدف دین اخلاق است. ما نتوانستیم این را آموزش دهیم. آموزش و پرورش، دانشگاهها و همه ما باید سرافکنده باشیم. باید بسیج شویم تا اخلاق را نجات دهیم. تا وقتی که اجتهاد مبتنی بر کرامت بشری نباشد، مشکلات حل نمیشود او درباره بعد نظری مبارزه با خشونت علیه زنان گفت: خشونت علیه زنان از مباحث حقوق بشری است. تا جامعه ما و مدیران آن از صمیم قلب حقوق بشر را نپذیرفته باشند ما راه به جایی نمیبریم. همه ما باید تمام اصول حقوق بشر را بپذیریم تا وقتی که در کشور اجتهاد مبتنی بر کرامت بشری و عدالت وجود نداشته باشد، مشکلات ما حل نخواهد شد.
این حقوقدان کرامت بشری و عدالت را در راس امور دانست و اظهار کرد: امروزه فلاسفه حقوق بشر، کانت را پدر حقوق بشر میدانند که این یک واقعیت و امر صحیحی است در حالیکه من ادعا میکنم یک کلمه در آثار این فیلسوف از مباحث حقوق بشری دیده نمیشود اما چه طور است که او را پدر حقوق بشر میدانند. در پاسخ به این چرایی باید گفت کانت، کرامت بشری را مطرح کرده که اساس حقوق بشر است.
محقق داماد با اشاره به وضع فعلی جامعه گفت: خداوندا ما کفران نعمت تو را کردهایم و به عنوان یک انسان مسلمان که حقوق بشر در فطرت ما است، نتوانستهایم با آن پیوندی برقرار کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به جایگاه خانواده در مبارزه با خشونت علیه زنان گفت: خانواده چیزی نیست که بتوان آن را با قانون اداره کرد. دیوار دژ خانواده آنقدر بلند است که قانون در آن نفوذ نمیکند اما عاطفه، عشق و اخلاق در آن کارگر است. ما باید به اخلاق جامعه بپردازیم. قانون آخرین راهکار است. آنچه نقش اساسی را بازی میکند، عشق است.
+110
رأی دهید
-12
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Iranemaa - قم، ایران
جناب ایتالله کمی تحقیق کن و ببین چرا هر جا اسلام نفوذ کرده اخلاق از بین رفته ،خلاف و جرم بیشتر است نسبت به جاهایی که این دین نیست . آمار جرم و جنایت در ایران را با کشورهای غیر اسلامی و بی دین مثل سوئد سوییس ژاپن و. مقایسه کن به گفته من پی میبری جناب ،فقط باید از اینکه مسلمانید خجالت بکشید
20
133
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۶
sara-de - برلین، آلمان
...تو سرتاپا و هیکل قناستون جمع کنین گورتونو گم کنین ...
15
44
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۲
az tabare korush - بروکسل، بلژیک
اول به فکر درست کردن اخلاقیات خودتون باشین که سرتاپاتون منقش به فساد ؛جامعه پیش کشتون .شما درست بشین (که محاله؛بعید میدونم !چون ذات بد نیکو نگردد چونکه بنیادش بداست) جامعه ام درست می شه شک نکن مردک رذل وپست
15
94
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
iran2015 - وین، اتریش
الان همین آقا میرود خانه و یک کتک مفصل به زن و دخترش میزند و بعد میرود پیش زن صیغه اش که قدری ریلکس شود.این اخلاق همه مسلمانان است.حرف زیبا برای دیگران و عمل من برای من یک فرم دیگر.من اجازه دارم همه کار کنم.دزدی.دو زنی دو شوهری کلاهبرداری . چون پایه این دین روی کشتن و تجاوز و دروغ و تقیه و خدعه و فریب بنا شده.دینی که روی شمشیر بنا شده اخلاق نداد. اینجا بین کاربران هم بنگری حتی مخالفان آخوند دقیقا تربیت آخوندی دارند
حاجی خیلی خیلی دیر دوزاریتان افتاده.جنازه های رحم و مروت و بخشش و انسانیت و مهربانی,سالهاست که دفن کردید الان بیاد آنان افتاده اید.شما یک خط از انسانیت و محبت و زندگی و شادی و بخشش,از تاریخ1400ساله مذهبت بمن نشان بده تا سخنان گفته شده ات را باورکنم.حالا که به ته خط نزدیک شده اید بیاد ظلم و ستم 1400ساله تان افتادید؟
16
95
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۹
Kamok - تورنتو، کانادا
این استاد دانشگاهه،جون مادرتون به من بگین این تو دانشگاه چی درس میده،دارم م دیوونه میشم این میخواد به ملت ما درس بد،،،کجایی پرفسور حسابی،کجایی دکتر سمیعی،،،،،،
5
38
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۷۳
نازک بین - شفیلد، انگلستان
وقتی متولیان امر عده ای چماق دار و قمه کش سازماندهی شده باسم نیروهای لباس شخصی و با واژه ای غلط باسم نیروهای خوسر راه می اندازند و نظم جامعه را بهم میریزند. این خود الگوئی است برای نو نهالان و جوانان در زندگی روزمره تا خشونت را بعنوان راه حل پاره ای از مشگلات خود بدانند و بمورد اجرا در آورند.بد آموزی از آنجا شروع میشود و به جامعه منتقل میگردد.
11
37
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
اخوندها در این 37 سال تا توانستن اخلاق و انسانیت را در جامعه به زیر کشیدن حالا هم اخوند کلاش محقق داماد میخواهد مردم را بسیج کند بر علیه بی اخلاقی ! سازمان بسیج چون از بی اخلاق ترین قشر حکومتی درجامعه است و نقش مهمی در بی اخلاقی جامعه داشته اند , این اخوند احمق تنبیه نشده و نام تهوع اور بسیج را بر زبانش می اورد. مردم از کلمه بسیج متنفرن و نمی خواهن دورهم به اسم بسیج شدن مثلا" بر علیه بی اخلاقی جمع شوند.
9
26
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا
[::Iranemaa - قم، ایران::]. ربطی به اسلام نداره یکم تحقیق کن چرا آمار جرم و جنایت ایران را با کشورهایی مثل کلومبیا یا برزیل یا روسیه یا کره شمالی یا چین یا مکزیک مقایسه نمیکنی .جرم و جنایت یا بی اخلاقی دلیل جداگانهای داره که دین در هیچکدوم نقشی نداره در ضمن سوئد کشوری مسیحی هست که جمعیت بالایی زندانی داره یکم مطالعه کنی اینطوری هرکی حرف میزنه را اینجا نمیای بگی
39
20
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۶
همه چیز ایران بر باد رفت - برلین، آلمان
شما دستگاه انگشت بری ساختید و در ملاء عام انگشت ایرانی قطع کردید! فقرو تولید کردید ودست و پای فقیر بریدید!!!هنوزم مردم ایران با محبتن و تا فرصت باقیست بگید غلط کردید و روش . خوردید و مملکتو بدید بدست چهارتا متخصص ! قبل از اینکه دیر بشه و به عاقبت قذافی دچار بشید! مملکتو با دینو مذهبو اعدامو شلاقو دستو پا بریدنو چشم دراوردنو تازگی ها گوش بریدن نمیشه اداره کرد! خجالت بکشید! شرم کنید!
13
32
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
همایون شایان - اسلو، نروژ
ما هم به عنوان یک شهروند ایرانی از شما خواهش میکنیم بذارین مردم خودشون راهشونو انتخاب کنن . شما اگه درست کن بودی میرفتی قاریای قرآنو درست میکردی که اینقدر آبرو ریزی نکنن . به چیچیتون مردم دلشون خوش باشه. یه سری دزد و دروغگو و شارلاتان
1
31
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Dara20 - تهران، ایران
سرمنشا تمامی مفاسد موجود در ایران شما آخوندهای بی شرف هستید. خفه شو آخوندک بی شرافت
7
36
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۰
paydar22 - لاهه، هلند
.... سک زرد برادر شغاله این هم حقه فوت و فن اخوندهاست
4
33
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۸
salmand - گنت ، بلژیک
درود در ایران از سال ۵۷ قانون اجنار یعنی یا روسری یا توسری شروع قوانین تحمیلی و اجباری بود تا زمان حال طبق قوانین اجباری یک زن نصف مرد میباشد یک بسیجی ارجح تراز یک مرد و یک پاسدار بالاتر لباس شخصی همه کاره که تان به آخوند میدهد و ارباب همه اینها حزب توده یا همان پوتین عزیزمان چه شود لول
4
25
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
ما حرفت را قبول نمی کنیم مگر اینکه بروی و خودکشی کنی! :o
4
30
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
paksan - ایران، ایران
نمیخواد شرمنده باشید برید کنار و اجازه بدید کسانی که توانایی کار دارند وارد گود اقتصادی و سیاسی کشور بشوند. شرمندگی شما دردی را دوا نمیکنه و اصولا در جمهوری اسلامی هرکدوم تا زمانی که سوار خر پول و قدرت هستند مردم را آدم حساب نمیکنند و همش دم از اسلام و عقاید زورکی خودشون دارند ولی همینکه از خر می افتن پایین یادشون میاد شرمنده بشوند. بازم دمت گرم که قبل از مرگت اعتراف کردی ولی بعضیا هستند که میدونند که مسبب بدبختی و ذلت مردم شدند ولی سعی میکنند همه چیز رو برعکس نشون بدهند..جنتی و حضرت اقا نمونه بارزش هستند
2
33
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::Iranemaa - قم، ایران::]. [::sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا::]. با عرضه معذرت، ولی شما درین یک مشکل پیچیده اجتماعی رو over simplified میکنید. نمیشه این معضل رو فقط به دین یا فقط به بیدینی نسبت داد. این در اصل برمیگرده به فرهنگ یک ملت .حالا فرهنگ برآیند مولفههای بسیار بسیار زیادی است. مثل آموزش و تربیت، فقر یا غنای اقتصادی، درس گرفتن از تاریخ و گذشته خود سیستم ارزش گذاری حاکم به اکثر جامعه و الی آخر. شما سوئد و ژاپن رو مثال زدید، اسکاندیناوی اییها در اصل وایکینگ و از وحشیترین اقوام بودن . ژاپنیها هم با اون پیشینه سامورایی و جنگ طلبی دست کمی از وایکینگها نداشتن. ولی الان جزو با فرهنگترین ملل هستن. مشکل اینجاست که هروقت دین حاکم به جامعه میشه و جامعه میشه دین محور، خیلی از مسائل فرهنگی رو با خودش خراب میکنه (بر خلاف تبلیغ مبلغان دینی). از اونطرف هم وقتی شما مثال روسیه و کره رو میزنی از یک جامعه دیکتاتور محور، چه انتظاری میره؟
8
17
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۸
hammad - هامبورگ، آلمان
حتمآ میخواد در یکی از انتخابات شرکت کنه.مردم ایران هم مانند کسی که غرق میشه اگه چوب کبریت هم ببینه دست می انداز که بگیره زود به اینجور ادمها رای میدهند!!!!!!
0
8
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
united-iran - ملبورن، استرالیا
دوباره نزدیک انتخابات شد و از این حرفهای گول زننده از دهان اینها بیرون امد، بابا بست است دیگه تا نزدیک انتخابات که میشه اینها یهو دلسوز مردم میشند.
0
8
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. اینکه میفرمایید که دین خیلی از مسائل فرهنگی رو با خودش خراب میکنه اینطوری نیست شما یک سری به کشورهای اسلامی مانند امارات و قطر و کویت بزنید متوجه میشید در این کشورها مردم نه تنها مشکل فرهنگی ندارند جرم و جنایات هم به مراتب کمتر از جاهای دیگر است شما کشور ایران سومالی عراق را دیدید ملاکتان شده این کشورها مردم این کشورها نه به خاطر مذهب بلکه به دلیل توضیع ناعادلانه ثروت بی فرهنگ شدن رشوه گیر شدن فاسد شدن . افزایش و کاهش جرم و جنایت ارتباط مستقیم با تقسیم عادلانه ثروت در کشور دارد نه به میزان مذهبی بودن یا نبودن افراد در ضمن فرهنگ کشوری با امدن حکومتها تغییر نمیکند هر چقدر هم حکومتها تلاش کنند اسلام زمانی که به ایران حمله کرد شاید بر کل کشور سیطره پیداکرد اما نتوانست فرهنگ ایرانی را از بین ببرد اگر از بین میبرد کسی نمیگفت 2500 سال فرهنگ. مذهب هیج ارتباطی با افزایش جرم وجنایت نداره شما در امارات یا قطر درحکومت صد در صد مذهبی میتوانی زندگی کنی و از زندگیت لذت ببری ویا در هند زندگی کنی و هر لحظه منتظر باشی کسی جبیت را بزنه
3
8
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۲:۱۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۰
MehranIrani - وین، اتریش
یک روحانی نماینده و مبلغ اسلام است اگر اسلام اخلاق را رعایت کند روحانی هم می تواند یک جامعه را اخلاقی کند. در حالت مستند با نظر به آیات مکتوب قرآنی میبینیم هر جا کسی مخالف خواسته این کتاب رفتار می کند قرآن او را سگ و نجس و ده ها واژه بی ادبانه نسبت می دهد در حالیکه شرط رعایت آداب نیکو این نیست که اگر کسی خلافی مرتکب شد او را با دشنام تذکر دهیم. بی اخلاقی بعدی آیه ای است که مرد را مجاز به زدن زنش میکند و تشویق به توحش ،بقیه موارد همچون امر به معروف و اشد مجازاتهایی که اصلا با جرم صورت گرفته همخوانی ندارد و خود بر آن واقفید و تاکنون هم تاثیری در کنترل آن جرمها که نداشته هیچ بلکه جرایم رواج بیشتری هم یافته اند. در حال حاضر هم اخلاقیات اسلامی هفته به هفته در نماز جمعه مشهود است که ابتدای یک فریضه دینی و مذهبی به جای دعوت به صلح و آرامش و اخلاق پسندیده مرگ همه کشورها و مردم رو خواستار می شوند و خطیب جمعه از همان الفاظ بی ادبانه در خطاب قرار دادن مخالفان استفاده می کند. با این تفاسیر این شخص روحانی آب در هاون می کوبد که میخواهد با اسلام اخلاق را در جامعه بسط دهد.
0
4
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا::]. أیا قطر و إمارات مذهب محور هستند؟ حکومت حکومت مذهبی است؟ چیزی از مظاهر مذهب رو به زور توی حلق خلق الله هر روز به عناوین مختلف فرو میکنن؟ یا اینکه قوانین و روند مملکت داری از قوانین زمینی و مدنی گرفته شده؟
2
0
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. یعنی چی مذهب محور هستند ؟ برو قانون اساسی این کشورها را بخوان احکام اسلامی اجرا میشود دست قطع میکنند شلاق میزنند در این کشورها مفتی ها قانون عوض میکنند فتوا میدهند و منتسب حکومتها هستند و مظاهر مذهب رو به زور توی حلق خلق الله هر روز به عناوین مختلف فرو میکنن نرفتی نمیدانی مردم بشت ریس حکومت نماز میخوانند یعنی چی که میفرمایید ایا حکومت حکومت اسلامی است با کلمات بازی نکنید لطفا تحقیق کنید که اینطوری نشه حالا همه اینها را بیخیال بشیم دیکتاتور که هستند این جمله شما بود در جواب من (از اونطرف هم وقتی شما مثال روسیه و کره رو میزنی از یک جامعه دیکتاتور محور، چه انتظاری میره) روسیه را که مثال میزنم میگویید دیکتاتور است حسابشان مشخصه ولی درباره کشورهای عربی مثل قطر توجیهتان متفاوت است شما وقتی یک حکومت را بررسی میکنید همه جوانب را باید بررسی کنید بعد جواب من را بدهید . حرفات متناقصه! من نمیدانم چرا نمیخواهید قبول کنید جرم و جنایت ربطی به مذهبی بودن یا نبودن شخص ندارد هر کسی میتواند مجرم باشد نمیدانم چرا درکش سخته برای شما
0
2
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.