ایرنا می نویسد: دو پناهجوی ایرانی که در بازدشتگاه استرالیا در جزیره مانوس کشور پاپوا گینه نو نگهداری می شوند توسط پلیس این کشور واقع در اقیانوس آرام در شب سال نو میلادی بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
تارنماهای شبکه های ‘ای.بی.سی’ استرالیا و ‘میل آنلاین’ روز یکشنبه اعلام کردند این دو ایرانی پناهجو که در بازداشتگاه مانوس بسر می برند هنگام تلاش برای پیوستن به جشن های سال نو میلادی بازداشت و ضرب و شتم شدند.
ائتلاف اقدام برای پناهندگان ادعا می کند که این دو مرد به نام مهدی و محمد در حال پیوستن به جشن سال نو بودند که با مقامات مهاجرت مواجه شدند.
به این دو پناهجو گفته شد حق ندارد به خارج از بازداشتگاه بحث برانگیز استرالیا در مانوس بروند و پس از آن با حمله ۱۰ افسر پلیس مواجه شدند.
این دو نفر براساس گزارش ها در حال حاضر بدون تفهمیم اتهام در بازداشت به سر می برند.
ائتلاف اقدام برای پناهندگان اعلام کرد این ۲ ایرانی براساس عکس های ارائه شده از چند شکستگی استخوان، بریدگی در بدن و کبودی در چهره در این حادثه در شب سال نو رنج می برند.
این مردان مراقبت های پزشکی نیز دریافت نکرده اند.
پناهجویان استرالیا که در بازداشتگاه مانوس پاپوآ گینه نو نگهداری می شوند هفته گذشته نیز پس از مرگ یک پناهجوی بیمار سودانی شورش کردند.
این بازداشتگاه پیش از این نیز شاهد مرگ ‘حمید خزائی’ پناهجوی ایرانی بود.
سازمان ملل و گروه های حقوق بشر به سیاست ها سخت گیرانه کانبرا در مورد مهاجران غیرقانونی اعتراض دارند، اما استرالیا مدعی است هدف این تدابیر جلوگیری از سفرهای خطرناک دریایی پناهجویان با قایقهای غیر مجهز است.
تحت سیاست امنیت مرزی سختگیرانه استرالیا، پناهجویانی که در تلاش برای رسیدن به این کشور با استفاده از قایق هستند، دستگیر و به بازداشتگاه های جزیره مانوس پاپوآ گینه نو و نائورو در جنوب اقیانوس آرام منتقل می شوند.
عفو بین الملل اواخر مهر ماه در گزارشی با قاطعیت اعلام کرد سیاست استرالیا در بازداشتگاه دیگر پناهندگان در نائورو نقض سیستماتیک حقوق بشر و احتمالا به منزله شکنجه است.
براساس برخی آمارها حدود ۴۵۰ ایرانی در بازداشتگاه نائورو و مانوس بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است. این افراد اکنون در شرایط برزخ گونه گرفتار شده اند، چرا که از یک طرف دولت استرالیا قادر به بازگرداندن آنها به کشور نیست و از سوی دیگر هیچ آینده روشنی در خصوص آنکه به آنها اجازه اقامت دائم در استرالیا داده خواهد شد، وجود ندارد.
افزایش آزار، سوء رفتار، کوتاهی و مخفی کاری در داخل سیستم های پردازش منطقه ای در مانوس و نائورو، انتقادهای گسترده ای از عملیات در این دو بازداشتگاه به همراه داشته است.
جمهوری اسلامی ایران در استرالیا پیش از این ‘نگرانی عمیق و اعتراض خود را نسبت به ادعاهای مربوط به نقض حقوق پناهجویان’ در بازداشتگاه های استرالیا در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و نائورو اعلام کرده است.
‘محمدجواد ظریف’ وزیر امور خارجه مرداد ماه امسال در دیدار سفیر استرالیا در تهران، مراتب ناخرسندی ایران را در خصوص وضعیت نامناسب پناهجویان ایرانی و بدرفتاری با آنان اعلام کرد و از دولت استرالیا خواست هرچه سریع تر نسبت به حل مشکلات آنان اقدام کند.