تعیین شرط شورای نگهبان برای برگزاری الکترونیکی انتخابات شوراها

در حالی که نظارت بر انتخابات شوراهای ایران بر عهده مجلس است، سخنگوی شورای نگهبان خبر داد که این شورا به وزارت کشور اعلام کرده برای استفاده از صندوق الکترونیکی در این انتخابات باید «شرایط کافی» وجود داشته باشد تا انتخابات ریاست جمهوری «تحت‌الشعاع» قرار نگیرد.
 
نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان در این انتخابات مسئولیتی ندارد.
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، روز شنبه، ۱۱ دی‌ماه، درباره برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا به صورت تمام الکترونیکی گفت که شورای نگهبان اختیارات «قانونی لازم» را در انتخابات شوراها ندارد.
 
وی در عین حال اضافه کرد: «به وزارت کشور اعلام شده است که برای استفاده از صندوق های الکترونیکی باید شرایط کافی وجود داشته باشد و انتخابات ریاست جمهوری را تحت‌الشعاع قرار ندهد.»
 
آقای کدخدایی در این مصاحبه همچنین تاکید کرد که این شورا هنوز صندوق‌های رای الکترونیکی تهیه شده برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را تائید نکرده، اما همکاری با وزارت کشور «رو به جلو است».
 
پیش از این امیر شجاعان، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت کشور، از توافق این وزارتخانه با هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برای برگزاری تمام الکترونیکی این انتخابات در سال ۹۶ خبر داده بود.
 
در همین حال محمد محمودی شاه‌نشین، نماینده شهریار در مجلس و رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، از برگزاری انتخابات الکترونیکی شوراها در ۱۱ هزار شعبه خبر داده است.
 
هیئت دولت ایران در خردادماه سال گذشته طرح اجرای الکترونیکی دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین انتخابات خبرگان رهبری را تصویب کرده بود، اما شورای نگهبان در‌‌نهایت برگزاری این انتخابات به صورت الکترونیکی را تصویب نکرد.
 
مسئولان شورای نگهبان «نبود زیرساخت‌های لازم» و ضرورت تغییر قوانین را از جمله دلایل مخالفت خود با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی اعلام کرده‌اند.
«فتنه... در بررسی صلاحیت‌ها مد نظر قرار می‌گیرد»
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که موضوع اعتراض‌ها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یا به گفته او، «فتنه» همچنان ملاک بررسی نامزدها در انتخابات مختلف است.
 
عباسعلی کدخدایی گفت: «فتنه سال ۸۸ قابل فراموش شدن نیست و در بررسی صلاحیت‌ها مد نظر قرار می‌گیرد.»
 
رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان او از اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه» نام می‌برند.
 
اعضای شورای نگهبان پیش از این اعلام کرده بودند که «فتنه، خط قرمز» این شورا در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات است.
 
همچنین بر اساس گزارش‌ها، تعداد زیادی از نامزدهای انتخابات مجلس دهم به اتهام مشارکت در اعتراض‌ها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ رد صلاحیت شدند.
 
در روزهای گذشته نیز بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی در سخنرانی‌هایی که توسط نهادهای حکومتی به مناسبت راهپیمایی ۹ دی برگزار شد شدیدا به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران جنبش سبز، حمله کردند.
+1
رأی دهید
-14

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.