نصب مجسمه فیدل کاسترو و نامگذاری خیابان‌های کوبا به نام او ممنوع شد

نمایندگان مجمع ملی کوبا نصب مجسمه و نامگذاری خیابان‌ها و ساختمان‌ها به نام فیدل کاسترو را ممنوع کردند اعضای مجمع ملی - پارلمان کوبا - با صدور مصوبه‌ای، نصب مجسمه فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا، و نامگذاری خیابان‌ها، ساختمان‌ها و سایر اماکن عمومی به نام او را ممنوع کرده‌اند.
 
به گفته مقامات دولتی، این مصوبه منعکس کننده خواست فیدل کاسترو است که نگران آن بود که پس از مرگ، کسانی در صدد "ایجاد کیش شخصیت" و ستایش مبالغه‌آمیز از او برآیند.
 
در عین حال، منتقدان کاسترو گفته‌اند که این "خواست" رهبر سابق کوبا با نصب هزاران تابلو و پلاکارد حاوی سخنان او در سراسر کوبا در تضاد است به خصوص اینکه این پوسترها در زمان حیات و هنگامی که او در قدرت بود نصب شده است.
 
در جریان مذاکرات مجمع ملی پیرامون طرح منع استفاده از نام رهبر سابق کوبا، رائول کاسترو، رئیس جمهوری کنونی آن کشور گفت که "روح مبارز فیدل امروز، فردا و برای همیشه در عمق روح و جان تمامی انقلابیون به حیات خود ادامه خواهد داد ." وی افزود که "بهترن راه برای ستایش از فرمانده، ادامه راه و حراست از دیدگاه اوست. "فرمانده" عنوانی است که در کوبا به فیدل کاسترو داده شده است.
 
البته قانون جدید مانع از آن نمی‌شود که هنرمندان از نام فیدل کاسترو در خلق آثاری در موسیقی، ادبیات، رقص، سینما یا سایر هنرهای نمایشی خودداری ورزند و تصاویر او همچنان در ادارات دولتی، دانشگاه‌ها و مدارس و سایر موسسات عمومی آویخته خواهد بود.
فیدل کاسترو در میان برادرش رائول (راست) و دبیر دوم حزب کمونیست کوبا در نشست کمیته مرکزی حزب در اوایل سال ٢٠١٦ از زمان مرگ کاسترو، پوستر بزرگی از او در لباس رزم و تفنگی در دست از ساختمانی در میدان انقلاب هاوانا، پایتخت، آویزان بوده است.
 
فیدل کاسترو در سال ١٩٥٩ در راس نیرویی از انقلابیون مسلح حکومت وقت کوبا را سرنگون کرد و تا واگذاری قدرت به برادرش، رائول کاسترو در سال ٢٠٠٨، نزدیک به شصت سال با عناوینی مانند نخست وزیر یا رئیس جمهوری، رهبری این کشور را در دست داشت. وی ماه گذشته در سن ٩٠ سالگی درگذشت.
 
طرفداران فیدل کاسترو او را رهبری انقلابی می‌دانند که با سرنگونی یک حکومت دیکتاتوری، الهام بخش حرکت‌های انقلابی دیگری در منطقه و جهان شد. در مقابل، منتقدان او معتقدند که رهبر سابق کوبا پس از سرنگونی یک دیکتاتوری فاسد، خود در راس یک نظام استبدادی قرار گرفت و با سرکوب هرگونه مخالفت و نقد و انتقادی از حکومت، مانع از استقرار دموکراسی و پیشرفت مردم کوبا شد.
قانون جدید شامل پوسترهای متعدد تصاویر و کلمات کاسترو در سراسر کوبا نمی‌شود
+39
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    چرا برادرش بعداز فیدل کاسترو جانشین او شد آیا در کوبا ادم باصلاحیتی نبود؟؟؟عنوان اینکه مجسمه من نباشد و خیابانی باسمم نکنید فقط عوام فریبی است.
    2
    10
    ‌چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    . به این میگن رهبر مردمی،نقله زمان کدخدایی علی گدا وقتی به کوبا رفت،خود کاسترو اونو از فرودگاه اورد،در هاوانا ظاهرا در یه چهارراه ماشین کاسترو که خامنهای هم داخلش بود خاموش میشه، کاسترو پیاده شده بود و از چند نفر کمک خواسته بود که ماشین را هل بدن تا اخر ماشین دوباره روشن میشه،وقتی دوباره پشت فرمان میشینه،به خامنه ای میگه،به این میگن حکومت مردمی،در ایران شما هم همین وضعیته؟.
    3
    5
    ‌چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Botol - مونیخ، آلمان
    هر حکومتی بخصوص بعد از مرگ رهبران سیاسی اقدام به پوستر و مجسمه ها و نقاشیهای بسیار بزرگ یعنی بزرگتر از خود شخص نماید یک حکومت دیکتاتور است...نگاهی به خیابانهای ایران بیندازید
    0
    6
    ‌چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.