چادرنشینی سه هفته ای کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد

عکس، تزئینی است.  خبرگزاری ایلنا روز سه شنبه ۳۰ آذر خبر داد که کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد از سه هفته گذشته تاکنون در اعتراض به تحقق نیافتن خواسته های صنفی شان در مقابل این کارخانه چادر زده اند.
 
ایلنا با اشاره به دریافت «تماس های متعدد» کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در ارتباط با پرداخت نشدن مطالبات مزدی شان نوشت که آنها «از خرداد ۹۴ فقط مبالغی به عنوان علی‌الحساب» دریافت کرده‌ اند و مطالبات مزدی شان پرداخت نشده است.
 
بر اساس این گزارش، حدود ۱۰۰ کارگر مجتمع کشت و صنعت مهاباد با برپایی چادر در مقابل این کارخانه و در جاده اصلی تجمع کرده اند.
 
این کارگران که در هر شیفت بیش از ۴۰ تا ۵۰ تن هستند به دلیل سرمای شدید با روشن کردن آتش به صورت شیفتی در این چادر ها حضور دارند.
 
پیشتر خبرگزاری موکریان گزارش داده بود این کارگران به دلیل پرداخت نشدن کامل حقوق خود، مشکلات بیمه ای، مزایای مزدی و سنوات دست به تجمعی مسالمت آمیز زده اند.
 
کارگران شرکت کننده در این تجمع به ایلنا گفته اند که برخلاف گفته مسئولین مبنی بر حل مشکلات شان، هیچ چیز تغییر نکرده است و به همین دلیل، آنها خواستار رسیدگی مسئولین محلی و استانی به مشکلات خود شده اند.
 
مجتمع کشت و صنعت مهاباد چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شد.
 
ایلنا اشاره کرد که علاوه بر کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد، کارگران مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد نیز در این تجمع حضور دارند.
 
در چند سال گذشته، کارگران کارخانه ها در مناطق مختلف ایران در پی پرداخت نشدن دستمزد، مزایای کاری، اخراج و حق بیمه شان و یا تعطیلی کارخانه ها دست به اعتصاب، تجمع و راهپیمایی زده اند.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، تعداد شکایات رسیده به هیئت های دعاوی کار از سوی کارگران در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۸۵ هزار مورد بوده است.
 
عمده این شکایات یعنی تعداد یک میلیون و ۲۱ هزار از این شکایات در مورد بازگشت به کار، حقوق معوقه، تفاوت مزد، عیدی و پاداش، کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار، تغییر شرایط کار، اضافه کاری، حق مسکن، طرح طبقه بندی مشاغل، حق عائله مندی، حق بیمه اجتماعی، کار نوبتی و مرخصی استحقاقی و مابقی آن مربوط به سایر موارد بوده است.
 
در این میان، به نوشته ایلنا، در آخرین مورد از اعتراض های صنفی کارگری، ده ها تن از کارگران کاشی سامان کاشی بروجرد صبح روز سه شنبه در اعتراض به «بی توجهی مدیران کارخانه به پرداخت نشدن ۲۰ ماه حقوق شان در مقابل ساختمان فرمانداری بروجرد تجمع کردند.
 
در این ارتباط، گزارش برخی از رسانه ها حاکیست که کارگران پروژه های عمرانی شهرداری گرگان، کارخانه فولاد بویر صنعت بویراحمد، کارخانه فرآورده‌های نسوز پارس یزد، کارخانه قند فسا، کارخانه پتروشیمی مارون، کارخانه شیشه قزوین، کاشی و سفال شیرکوه تفت، مجتمع پتروشیمی بوشهر، شهرداری لنگرود و کارخانه پلی اکریل اصفهان در هفته های اخیر اقدام به اعتراض صنفی کرده اند.
 
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، هفته گذشته اعلام کرد که اعتراض های اجتماعی، کارگری و صنفی در ایران «تنها طی سه سال اخیر افزایشی ۶۹ درصدی» داشته است.
 
این مقام وزارت کشور گفت: «افراد به راحتی آمده‌اند و حرف‌هایشان را زده‌اند اما هیچ مورد بحران اجتماعی که تبدیل به مسائل امنیتی شود، نداشتیم و این اعتراض‌ها به خوبی مدیریت شده‌اند.»
 
به رغم این اظهارات، گزارش‌هایی از برخوردهای امنیتی و قضایی با اعتراض‌های صنفی کارگران در سال‌های اخیر انتشار یافته است و شماری از کارگران و فعالان کارگری به حکم قوه قضاییه در شهرهای مختلف ایران بازداشت و به زندان و یا حتی تحمل ضربات شلاق محکوم شده اند.
 
این برخوردها اعتراض تشکل های کارگری در ایران، اتحادیه های کارگری در جهان و نیز سازمان های حقوق بشری در جهان را به همراه داشته است.
+40
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.