ترزا می: بریتانیا آماده همکاری با کشورهای خلیج فارس در برابر ایران است

می اولین نخست وزیر بریتانیاست که در نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت کرده است
 
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از لزوم همکاری با کشورهای حوزه خلیج فارس در برابر فعالیت‌های منطقه‌ای ایران سخن گفته است.
 
روز چهارشنبه ۱۷ آذر (۷ دسامبر)، نخست وزیر بریتانیا که به بحرین سفر کرده، با شرکت در سی و هفتمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، به تبادل نظر با آنان پرداخت. این نخستین بار است که از یکی از نخست وزیران بریتانیا برای شرکت در جلسه عالی شورای همکاری دعوت شده است.
 
خانم می در سخنانی در این نشست که از شبکه‌های تلویزیونی منطقه نیز پخش ‌شد، ضمن تشریح سیاست‌های دولت خود در زمینه روابط با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، به نقش ایران در منطقه نیز پرداخت و گفت که بریتانیا آماده است با کشورهای عضو شورا برای عقب راندن "اقدامات تهاجمی ایران درمنطقه" همکاری کند.
 
نخست وزیر بریتانیا گفت "ما باید همچنان به مقابله با دولت‌هایی که نفوذ آنها بی‌ثباتی منطقه را مشتعل می‌کند ادامه دهیم" و افزود: "بنابراین می‌خواهم به شما اطمینان دهم که من به وضوح تهدیدی را که ایران متوجه منطقه خلیج [فارس] و در بُعدی وسیعتر، متوجه خاورمیانه می‌کند مشاهده می‌کنم."
 
نخست وزیر بریتانیا گفت: "ما باید همراه یکدیگر تلاش کنیم تا اقدامات تهاجمی ایران در منطقه را به عقب برانیم."
 
ترزا می گفت که به منظور تقویت امنیت کشورهای منطقه خلیج فارس از "یک مشارکت امنیتی" حمایت می‌کند که شامل سرمایه‌گذاری دفاعی و آموزش نظامی در بحرین و اردن هم بشود.
ترزا می و سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خانم می همچنین از مذاکره پیرامون بهبود روابط تجاری بین بریتانیا و کشورهای خلیج فارس سخن گفت و افزود در حالیکه کشورش برای خروج از اتحادیه اروپا آماده می‌شود، مایل است "این مذاکرات راه را برای دستیابی به یک توافق تجاری بزرگ هموار کند."
 
نشست امروز سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با سخنان ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی آغاز شد که خواستار "تلاش مضاعف" برای مقابله با چالش‌های موجود در منطقه شد.
 
نخست وزیر بریتانیا روز گذشته برای یک دیدار دو روزه از بحرین و شرکت در نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری وارد منامه، پایتخت بحرین شد و با پادشاه، ولیعهد و نخست وزیر این کشور ملاقات و گفتگو کرد. در اکتبر سال گذشته، بریتانیا ساخت یک پایگاه دریایی در میناء سلمان، در نزدیکی منامه را آغاز کرد. این اولین پایگاه دریایی ثابت بریتانیا در خاورمیانه از حدود چهل دهه پیش است.
 
سفر تراز می به منطقه خلیج فارس در حالی صورت می‌گیرد که در پی رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، انتظار می‌رود روند مذاکرات بین دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا برای عملی شدن خروج این کشور به زودی به جریان افتد. با خروج از اتحادیه اروپا، انتظار می‌رود دامنه مبادلات تجاری و اقتصادی بریتانیا با کشورهای عضو اتحادیه اروپا کاهش یابد و در نتیجه، مقامات بریتانیایی در صدد یافتن شرکای تجاری جدید هستند.
 
همچنین، خروج از اتحادیه اروپا برخی از الزاماتی را که سیاست خارجی مشترک اروپایی برای سیاست خارجی بریتانیا به همراه داشت از میان بر می‌دارد و این کشور باید به بازسازی روابط خارجی خود مبادرت ورزد.
 
تا قبل از عضویت در اتحادیه اروپا، بریتانیا با کشورهای خاورمیانه و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس روابط تجاری و سیاسی نزدیکی داشت و به نظر می‌رسد خانم می در صدد احیای این روابط است.
 
شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۱ میلادی با عضویت کشورهای ساحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان، شامل امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت پایه‌گذاری شد. هدف از تشکیل این شورا، همکاری و هماهنگی این کشورها در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و امنیتی عنوان شد.
+38
رأی دهید
-117

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    Free Press - لندن، انگلستان

    اسلام ابزار انگلیس برای چپاول نفت خاور میانه است. به سیاست مدارانش باید هزار آفرین گفت. ۷۰ سال قبل چرچیل داشتند و با و چه برخوردی کردند و ما چگونه با روشنفکرانمان برخورد می‌کنیم. حالا که با خروج از اروپا نیاز بیشتری به پول عربها دارند، جمهوری اسلامی را بهانه قرار میدهند تا باز هم به عربها تجهیزات نظامی بفروشند. بجای اینکه انگلیس را بهانه عقب ماندگی خود بدانیم باید مشکل را در خود بجوئیم که چرا به مذهب چنگ زده ایم تا ما را در ۱۴۰۰ سال پیش نگاه دارند و راحتتر اموال ما را به غارت ببرند.
    5
    106
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    دیدگاه - کوهسار، ایرلند

    بعد از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا کفگیر به ته دیگ خورده و خانم نخست وزیر کاسه گدایی بدست گرفته و به دست بوس شیخان رفته. شیخ این خانم فقط پول شما میخواد و بس.
    7
    75
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    مرغ آمین - تهران، ایران

    قسم حضرت عباس را قبول کنیم یا دم خروس را ؟ از یک طرف از مقابله با نفوذ ایران در منطقه صحبت می کنند و از طرف دیگر شرکت های نفت بریتانیا در تهران در کنار سفیر بریتانیا قرارداد امضا می کنند . هر کس که چشم دیدن اتحاد شیعیان منطقه در برابر اسلام سلفی سنی وهابی از طالبان تا وهابیون مکه و الزهرا را ندارد . چشمانش در بیاید . 😤 وزیر دفاع اینده امریکا می گوید ایران از داعش در منطقه سود می برد !!! چه کسی است که ندارند که این شما یانکی ها و انگلوساکسون ها هستید که از حضور ملا در ایران سود می برید شما با ایران هراسی چرخ کمپانی های اسلحه سازی خود را می چرخانید طلای سیاه را از یک پشگل گوسپند ارزان تَر کردید باعث خروج و جذب نخبگان علمی و اقتصادی ایران شدید .بعد یک عده احمق منتظر هستند ترامپ و دار و دسته اش ملا را از ایران بیرون بیاندازد .
    10
    77
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان

    دقت کردین این عجوزه پیر چه لباسهای نامناسبی میپوشه؟ معلوم نیست مسئول لباسهاش کیه چون همیشه با رنگهای تند و طرحهای احمقانه که مناسب نوه اش هست دیده میشه. بهرحال اونجور که من تو روزنامه ها میبینم تو خود انگلیس هم مسی این پیرزن رو جدی نمیگیره.ترامپ همکه تحقیرش کرد و آخرین نفر بود باهاش بعد از پیروزی صحبت کرد.
    5
    30
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    navid120 - آنتورپن، بلژیک

    حق داره آخه ایران بود که اول طالبان رو به وجود آورد و بعد به بهونه نابودیش به افغانستان حمله کرد و در آخر هم می‌خواد باهاش صلح کنه ، این ایران بود که به بهونه داشتن سلاح‌های شیمیایی به عراق حمله کرد و نطفه داعش رو کاشت ، این ایران بود که گروه‌های تند رو و افراطی رو به اسم دموکراسی بر علیه حکومت سوریه تحریک کرد بعدشم تا بیخ مسلح شون کرد ، و این ایران که نفت داعش رو میخره و کلی‌ از این بابت سود میبره و و و
    11
    52
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک

    ایران نه یک تهدید برای غرب بلکه فرصتی ادامه دار برای به حرکت در اوردن چرخ اقتصاد و سیاست غرب میباشد، خوب تو این شرایط قطعا امثال ولیعهد که یه چهره سکولاره نه تنها حمایت نمیشن برعکس به گوشه رانده شده و پشت پرده از حکومت اخوندی حمایت میشود، تسلیحات المان ،امریکا ، انگلیس و فرانسه برای دفاع در برابر ایران برای اسراییل و اعراب فقط بخشی از سود دهی ایران برای غربه، باجهایی که از اعراب میگیرن بماند، خلاصه که بازیچه شدیم، همه از دم،
    2
    32
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    سخت کوش - کردستان، ایران

    دش داشه گنده ای واسسون میدوزی که بیشتر اسلحه جا بگیره مگه نه خانم وزیر. انبار ها پر شدن از اسلحه با این چرندیات که بافتین میخواین خالیشون کنین. اصلا چطوره عضو همین اتحادیه‌ عرب بشین
    7
    37
    ‌چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.