حسین عابدی٬ مدیر سازمان تیمهای ملی فدراسیون ورزشهای رزمی به علت آنکه یکی از اعضای تیم مویتای زنان ایران هنگام دریافت مدال کنار ورزشکاری از اسرائیل ایستاده بود، از سمت خود استعفا کرد.
آقای عابدی در استعفانامه خود گفته که این ورزشکار بی تقصیر بوده و تمام مسئولیت وقوع چنین اتفاقی متوجه خود اوست.
بنا بر گزارشها، سعیده غفاری که در وزن ۶۰- کیلوگرم مدال برنز گرفت٬ هنگامی که سرود ملی اسرائیل پخش میشده٬ برای دریافت مدالش همراه با ورزشکار اسرائیلی بر روی سکو بوده است.
آقای عابدی نوشته که پیش ازشروع مراسم توزیع مدال باید از ورود عضو تیم ملی ایران به سالن ورزشگاه جلوگیری میکرده است.
حضور خانم غفاری هنگام پخش سرود ملی اسرائیل در ورزشگاه با واکنش شدید رسانههای داخل ایران روبهرو شده است.
در پی این واکنشها محمود رشیدی٬ رئیس فدراسیون ورزشهای رزمی بلافاصله استعفای آقای عابدی را پذیرفت و نایب رئیس فدراسیون را با حفظ سمت جایگزین او کرد.
آقای رشیدی ضمن عذرخواهی این موضوع را "تخلف بزرگی" خواند و گفت: "جریان کلی موضوع را به وزیر گزارش دادیم و بهزودی کمیته انضباطی تشکیل و تصمیم لازم در خصوص خاطیان اتخاذ میشود."
این نخستین بار نیست که مدیران ورزش ایران در رابطه با رفتار ورزشی با نمایندگانی از کشور اسرائیل مجبور به استعفا میشوند.
در پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن٬ مسعود اشرفى٬ دبیرکل کمیته ملى پارالمپیک ایران در مراسم توزیع مدال، به گردن ورزشکار اسرائیلى مدال انداخت و با او دست داد که پس از بازگشت به ایران استعفا کرد.
در آخرین روزهای سال ۲۰۰۹ محمد منصور عظیم زاده اردبیلی، رئیس بخش روابط خارجی فدراسیون فوتبال ایران نیز به مناسبت سال جدید میلادی پیام تبریکی برای همه فدراسیونهای فوتبال جهان فرستاد که این پیام به دست فدراسیون فوتبال اسرائیل هم رسید که آن فدراسیون هم متقابلا به فوتبال و مردم ایران تبریک گفت.
این رد و بدل شدن پیام به جنجالی در رسانههای اصولگرا تبدیل شد که خواهان استعغای رئیس فدراسیون فوتبال ایران شدند. نهایتا آقای عظیم زاده اردبیلی با آنکه گفته بود ارسال این پیام سهوی بوده٬ استعفا کرد.
چون ایران کشور اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد٬ ورزشکاران ایرانی بر اساس سیاستهای جمهوری اسلامی در رقابتهای بینالمللی اجازه رویارویی با نمایندگان اسرائیل را ندارند و باید از مسابقه در مقابل آنها صرفنظر کنند.
اما بسیاری از فدراسیونهای جهانی این رفتار را دخالت دادن سیاست در ورزش میدانند و برای ورزشکاران و فدراسیونهای ایرانی که حاضر نشدهاند در مسابقه حضور یابند جریمه و محرومیتهای سنگین در نظر میگیرند.
بر اساس مقررات جهانی، ورزشکاران فقط در صورت داشتن دلایل پزشکی میتوانند از ادامه مسابقات انصراف دهند. به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران ایرانی پس از آنکه در برنامه مسابقات نامشان برای رقابت با ورزشکاری از اسرائیل در میآید٬ به بهانه پزشکی از ادامه رقابت سر باز میزنند.
انصراف آرش میراسماعیلی٬ جودوکار ایرانی در المپیک آتن در مقابل رقیبی از اسرائیل از مشهورترین رخدادهایی از این دست بوده است.
میراسماعیلی در المپیک ۲۰۰۴ آتن پرچمدار تیم ایران بود و از بختهای اصلی کسب مدال محسوب میشد٬ اما پس از انصراف به دلیل آنچه کمردرد شدید اعلام شد٬ در مرحلههای نخستین از دور رقابتها حذف شد.
با این حال در ایران از او به اندازه ورزشکاران مدال آور تقدیر شد.