چه کسانی از اعدام بابک زنجانی خوشحال می‌شوند؟‌

ایران وایر , رضا حقیقت نژاد
حکم اعدام بابک زنجانی توسط دیوان عالی کشور تایید شد. بابک زنجانی،‌ متهم ردیف اول یک پرونده نفتی است. در این پرونده، بابک زنجانی و شرکایش به عدم پرداخت بیش از دو میلیارد دلار پول شرکت ملی نفت ایران بود. 
 
بابک زنجانی و دو همکارش در دوران تحریم ایران، بیش از دو میلیارد دلار نفت فروخته بودند ولی پولش را به دولت ایران بازنگردانده بودند. دادگاه بابک زنجانی را «مفسد فی الارض» شناخت و به اعدام محکوم کرد. بر اساس ماده ۲۸۶ «قانون مجازات اسلامی»، «هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آن ها شود، به گونه ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع شود، مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم می شود.»
 
بابک زنجانی، متهم ردیف اول این پرونده در طول رسیدگی به پرونده بارها اعلام کرده است همکاری‌های او و تیمش با نهادهای اقتصادی و امنیتی ایران منجر به حل بسیاری از مشکلات تحریم شده است. او همچنین در جریان رسیدگی به دادگاه اعلام کرد اموالش را در اختیار دولت ایران قرار داده تا از محل فروش اموال او بدهی های دولتی جبران شود. مقام های دولت ایران این خبر را تایید کرده اند ولی می گویند اموال او حداکثر ۳۰درصد بدهی ها او را پوشش می دهد. 
 
دو شریک دیگر بابک زنجانی، یعنی حمید فلاح هروی و مهدی شمس هم در جریان رسیدگی به اعدام محکوم شده بودند ولی احکام این دو نفر در دیوان عالی کشور نقض شده است. 
 
قاضی رسیدگی کننده به این پرونده، «ابوالقاسم صلواتی» بود. او یک قاضی مشهور در زمینه پرونده های امنیتی و سیاسی بود. ابوالقاسم صلواتی فروردین ۱۳۹۰ به خاطر نقش گسترده در نقض حقوق بشر، تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت و چهره بدنامی در میان فعالان سیاسی و مدنی محسوب می شود. دستگاه قضایی با انتصاب قاضی صلواتی برای رسیدگی به این پرونده علاوه نمایش قاطعیت و اقتدار او در رسیدگی به پرونده بابک زنجانی، تلاش کرد به ترمیم چهره قاضی صلواتی بپردازد.
 
دولت ایران در جریان رسیدگی به این پرونده بارها اعلام کرد که دنبال اعدام بابک زنجانی نیست. به گمان مقام های دولت ایران، بابک زنجانی ویترین یک شبکه فاسد اقتصادی است که اعدامش می تواند به گم شدن سرنخ های این پرونده منجر شود. 
 
حسن روحانی، رییس جمهور ایران، اسفند ۹۴ در واکنش به صدور حکم اعدام بابک زنجانی گفته بود: « فردی به اعدام محکوم شده اما پول ها کجا رفت اعدام که مشکلی را حل نمی‌کند.» علاوه بر دولت ایران، نمایندگان مجلس هم بارها از وجود یک شبکه فساد خبر داده اند که پشت سر بابک زنجانی قرار داشته و از او حمایت می کند. به گفته «امیرعباس سلطانی»، نماینده مجلس و رییس کمیته پیگیری این پرونده :«بابک زنجانی ویترین است و افراد رانت خوار پشت سر زنجانی‌ هستند… حداقل ۵۰ الی ۶۰ درصد افراد سیاسی خاص در این ماجراها دست داشتند.»
 
برخی چهره های اقتصادی وزارت اطلاعات ایران و سازمان اطلاعات سپاه هم در این پرونده درگیر بودند. به طور دقیق تر، می توان گفت بخش مهم حواشی پرونده بابک زنجانی به نبرد امنیتی بین این دو نهاد باز می گشت. تاکنون «محمد یزدی»، معاون اقتصادی وزارت اطلاعات دولت احمدی نژاد و «حسین طائب»، فرمانده اطلاعات سپاه به عنوان مهم ترین چهره های امنیتی درگیر در این پرونده نام برده شده اند. محمد یزدی در دولت روحانی به سازمان اطلاعات سپاه رفته است. 
 
از سوی دیگر، «مهدی شمس»، دیگر متهم این پرونده نیز در طول دفاعیات خود از دادگاه، از همکاری با سازمان اطلاعات سپاه گفته بود. او که تابعیت انگلیسی دارد، معرف بابک زنجانی به وزارت نفت برای انجام معاملات نفتی بوده و در دبی و استانبول به فعالیت های اقتصادی مشغول بوده است.
 
دیگر متهم این پرونده، حمید فلاح هروی نیز سابقه همکاری با وزارت اطلاعات و وزارت دفاع ایران را دارد. برخی رسانه ها نوشته اند که او سال ۹۱ به دلیل برخی اختلافات، از نهادهای امنیتی اخراج شده و در ادامه به همکاری به بابک زنجانی پرداخته است.
 
مهم ترین نهادی که بابک زنجانی در طول فعالیت هایش با آن همکاری داشته، سپاه پاسداران بوده است. بابک زنجانی در طول جلسات دادگاه اعلام کرد معاملات زیادی با قرارگاه های «خاتم الانبیا» و «قرب نوح» داشته است. هر دو این قرارگاه ها به سپاه تعلق دارند و در حوزه های سدسازی، نفت، پتروشیمی، ساخت سازه های دریایی، کشتی سازی و ساخت تونل فعال هستند. همکاری های بابک زنجانی با سپاه در زمینه واردات دارو، گوشت و مرغ و نیز با بانک «انصار»، وابسته به سپاه بوده است. او هم چنین شرکت هواپیمایی «قشم ایر» را از سپاه خریده است.
 
در جریان رسیدگی به پرونده بابک زنجانی، رسانه های نزدیک به سپاه کوشیدند چهره یک قهرمان اقتصادی از بابک زنجانی به نمایش بگذارند که موفق شده است در روزهای سخت تحریم به کمک ایران بیاید. دور زدن تحریم ها از فعالیت های مورد علاقه و حمایت رهبران جمهوری اسلامی به ویژه آیت الله خامنه ای بود. رهبر جمهوری اسلامی ود. 26 مرداد 90 در دیدار با فعالان اقتصادی دور زدن تحریم ها را اینگونه توصیف: "شگرد خوب و جالب و ظریفی است و خوب است که دولت و ملت این شگرد را به کار ببرند.” بابک زنجانی هم با از خود به عنوان یک بسیجی اقتصادی نام برده بود که در دور زدن تحریم ها فعال بوده است. 
 
وجه دیگر پرونده بابک زنجانی به همکاری او با رضا ضراب باز می گردد. دی ماه ۹۲ خبرگزاری فرانسه در گزارشی پیرامون نقل و انتقال های مالی دوران تحریم به ایران نوشت: «شخص واسطه میان رضا ضراب و زنجانی برای ارسال پول نفت به ترکیه، تاجری مستقر در دوبی به نام مهدی شمس بوده است.» رضا ضراب در جریان پرونده اش ادعا کرد که موفق شده است ۱۷ و نیم میلیارد دلار پول نفت را در دوران تحریم به ایران بفرستد.
 
رضا ضراب چند ماه پیش در فلوریدای آمریکا به اتهام نقض تحریم های ایران بازداشت شده است. او در ترکیه هم متهم به پولشویی و پرداخت رشوه به مقام های دولتی بود و بازداشت شد. در جریان رسیدگی به پرونده اش بارها نامش در جریان نقض تحریم های ایران برده شد ولی با حمایت دولت از زندان رهایی یافت و پرونده اش در این کشور مختومه شد.
 
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مقام های قضایی ایران، بابک زنجانی و رضا ضراب در مواردی چون انتقال طلا از غنا به استانبول برای فروختن به ایران همکاری داشته اند. مشخص نیست تایید اعدام حکم بابک زنجانی چه تاثیری بر پرونده رضا ضراب بگذارد ولی قطعا ابهام های چنین پرونده ای را بیشتر می کند. همچنانکه که اعدام او می تواند نقش بسیاری از چهره های سیاسی درگیر در این پرونده را برای همیشه مسکوت بگذارد. به گفته امیرعباس سلطانی فر، رئیس کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس « افراد رانتخوار پشت سر زنجانی‌ هستند ... حداقل ۵۰ الی ۶۰ درصد افراد سیاسی خاص در این ماجراها دست داشتند.» تایید اعدام بابک زنجانی خبر خوش امروز برای این افراد بود.
+53
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    kiyanzx1 - استکهلم، سوئد

    در ابعاد اقتصادى بابک زنجانى حتما دستگاه هاى اطلاعاتى ، امنیتى نقش وسیع دارند و از بین بردن زنجانى خوشحالى صد چندان از بیت رهبرى تا زیر مجموعه هاى فاسد بیت را در پى خواهد داشت !!
    10
    68
    شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    juvel - اسلو، نروژ

    من آخر هم نفهمیدم که این چجوری و کی‌ گیر افتاد ،،،تا اونجا که یادمه هیچ کس نمی‌دونست این کجاست ؟؟؟؟!!!
    6
    41
    شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    الف-ب - اوکلاهما، ایالات متحده امریکا

    ثروتی که بابک زنجانی و سایر اغا زاده ها مقیم اروپا و امریکا در نتیجه تحریم ها بهم زدن به قیمت نابودی زندگی خیلی ها تموم شد. حالا اعدامش هم نه برای مبارزه با فساد بلکه از ترس رسوا شدن سایرینی است که خودشون در بیت رهبری لانه کرده اند و کره هاشون هم در اروپا و امریکا خوش با پول مردم خوش میگذرونن .
    0
    31
    شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Dara20 - تهران، ایران
    این بابک ‌لپ گلی عمله حیوان علی‌ خامنه ایی و سایر مزدوران رده اول رژیم کثیف ولائی بود و جهت خاموش ماندن مفاسد حکومتی اعدام می‌‌گردد
    0
    7
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.