ترامپ: اکنون می‌خواهیم بر جامعه آمریکا متمرکز شویم‎‎

رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در نخستین سخنرانی، پس از مراسم پیروزی در انتخابات، گفته «جهانی‌گرایی خوب است» اما آمریکا باید در درجه اول «بر جامعه ملی خود متمرکز شود».
 
دونالد ترامپ، ۱۱ آذر ماه در سینسیناتی -ایالت اوهایو- گفته است «ما به دنبال صلح و توازن با ملت‌های جهان هستیم. ولی این موضوع به این معنی‌ست که حق هر کشوری، از جمله کشور خودمان را، برای مراقبت از شهروندان خود محترم بشمریم».
 
او افزوده است «یکی از دلایلی که ما دچار تفرقه شده‌ایم این است که دولت ما نتوانسته از منافع مردم آمریکا و خانواده‌های آن‌ها محافظت کند. آنچه باعث شده ما خود را به‌شکل گروه‌های جدا جدا ببینیم و نه یک مجموعه یک‌پارچه».
 
رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در بخشی دیگر از سخنرانی‌اش گفته «ما وقت زیادی را صرف این می‌کنیم که ببینیم چه چیزی ما را از هم جدا می‌کند».
 
او سپس افزوده «اکنون وقت آن است که حول یک چیز که ما را متحد می‌کند جمع شویم: آمریکا. چون وقتی آمریکا متحد باشد، همه‌چیز دست‌یافتنی‌ست».
 
او در عین حال «تعصب و غرض‌ورزی» را محکوم کرده و گفته «ما هر گونه نفرت‌پراکنی را محکوم کرده، و به‌شدت از به‌کار گرفتن زبان جدایی و تفرقه دوری می‌کنیم. انتخاب دیگری نداریم».
 
آقای ترامپ در سخنرانی خود در عین حال از رسانه‌ها و شماری از سیاستمدارن انتقاد کرده‌است: «رسانه‌ها، ماه‌ها گفتند که هیچ راهی وجود ندارد که ترامپ از دیوار آبی بگذرد».
 
اشاره او به «دیوار آبی» ایالت‌هایی هستند که به‌طور مشخص و در اکثر موارد به نامزد حزب دمکرات رای می‌دهند. اکثریت ساکنان بسیاری از ایالت‌های آمریکا، تقریبا همیشه از یکی از دو نامزد جمهوری‌خواه یا دمکرات حمایت می‌کنند. سرنوشت انتخابات ایالات متحده عملا در ایالت‌هایی رقم می‌خورد، که تا واپسین لحظه مشخص نیست به کدام نامزد رای خواهند داد. اما در انتخابات اخیر، رای الکترال سه ایالت عمدتا دمکرات، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین به سبد ترامپ ریخته شد.
 
انتخاب ۴۵مین رئیس‌جمهوری آمریکا، هشتم نوامبر، در پی رقابت میان دو نامزد اصلی آن، هیلاری کلینتون از حزب دمکرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه برگزار شد. تقریبا همه نظرسنجی‌های اصلی پیش از انتخابات، از برتری خانم کلینتون خبر می‌دادند.
 
انتخاب رئیس‌جمهوری ایالات متحده به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌شود و آرای فرد فرد شهروندان، لزوما سرنوشت آن را تعیین نمی‌کند. در این انتخابات آرای الکترال هر ایالتی که اکثریت شهروندان آن به یک نامزد رای دهند، به سبد آن نامزد ریخته می‌شود. بسته به جمعیت و شمار نمایندگان هر ایالت در مجلس نمایندگان، آرای الکترال هر ایالت نیز با ایالت دیگر فرق می‌کند. در نتیجه ممکن است یک نامزد آرای عمومی بیشتری از نامزد دیگر کسب کند -برای نمونه در انتخابات اخیر خانم کلینتون آرای عمومی بیشتری به دست آورده- اما نامزد دیگری آرای الکترال لازم را کسب کند و به مقام ریاست‌جمهوری برسد.
 
ریاست‌جمهوری آقای ترامپ از هفته سوم ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ آغاز می‌شود.
+21
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.