این یک واقعیت بی رحمانه است که سلول های دفاعی بدن بر علیه غده تیروئید وارد عمل شده و با آن بجنگند. این اتفاق در بیماری هاشیموتو رخ می دهد.
هاشیموتو، یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن، به اشتباه غده تیروئید را مورد حمله قرار داده و در نهایت باعث کاهش تولید هورمون تیروئید می شود. این امر منجر به هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید) و به تاخیر انداختن کارهای دیگر بدن خواهد شد.
غده تیروئید، غده ای پروانه ای شکل در جلوی گردن است و هورمونی ترشح می کند که به تنظیم سوخت و ساز بدن، حرارت بدن و تنفس می پردازد.
این بیماری در زنان بین سنین 30 تا 50 سال بیشتر شایع است و ممکن است علائم واضحی نداشته باشد.
این بیماری ریشه در ژن شما دارد
بیماری های خودایمنی یک جزء ژنتیکی دارند. در واقع زمانی که یکی از اعضای خانواده تان، به یک بیماری خودایمنی مبتلا باشد، احتمال آن زیاد است که فرد دیگری نیز در آن خانواده مبتلا شود. چه آن بیماری مربوط به تیروئید باشد و یا بیماری دیگری مانند سلیاک یا آرتریت روماتوئید. اگر شما به هاشیموتو مبتلا باشید ، شانس بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی دارید.
این دسته از بیماران اغلب از وجود مشکل تیروئیدی در خانواده ی خود آگاه نیستند. داشتن بیماری تیروئیدی می تواند معانی مختلفی داشته باشد، از وجود یک ندول (گره) در تیروئید گرفته تا سرطان تیروئید. اگر مشکل شما تشخیص داده شد، دست به کار شوید و از خانواده ی خود بپرسید که آیا کسی به هاشیموتو، مشکل تیروئیدی و یا سایر بیماری های خودایمنی دچار است یا خیر؟
علائم بیماری در چهره تان نمایان نخواهد شد
خسته هستید، دچار اضافه وزن شده اید، یبوست دارید، دچار استرس می شوید و ... . خیلی راحت می توان این علائم را ناشی از کار زیاد روزانه و خواب کم به ویژه در زنان میانسال دانست.
اما این علائم همچنین می توانند به علت کم کاری تیروئید باشند، اگر مداوم باشند، به خصوص اگر کارهای لازم برای حفظ سلامتی تان مانند خواب کافی، برنامه غذایی مناسب و ورزش را انجام می دهید، در این صورت با پزشک خود مشورت کنید. سایر نشانه های هاشیموتو شامل بی نظمی قاعدگی، درد عضلات و مفاصل و نیز ریزش مو است.
یک راه سریع برای تست این بیماری وجود دارد
یک آزمایش خون ساده برای بررسی سطح دو هورمون تیروئیدی TSH و T4 وجود دارد. برای تأیید هاشیموتو، متخصصین همچنین به دنبال وجود یا عدم وجود آنتی بادی ضد تیروئید هستند. این آنتی بادی زمانی تولید می شود که سیستم ایمنی بدن شما، علیه غده ی تیروئید وارد عمل می شود.
احتمالا فورا متوجه ابتلا به این بیماری نخواهید شد