طی دو سال گذشته صدها هزار پناهجو از کشورهای آفریقایی با قایق خود را به خاک ایتالیا رساندهاند عفو بینالملل ایتالیا را به بدرفتاری با پناهجویان قایق سوار متهم کرده و سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا را عامل این بدرفتاری دانسته است.
این سازمان مدافع حقوق بشر در گزارشی با استناد به مصاحبه با شماری از پناهجویان که با قایق از سواحل آفریقا به جزایر ایتالیا در دریای مدیترانه رسیدهاند گفته است که در جریان ثبت نام و رسیدگی به درخواست پناهندگی این افراد، "موارد معدود و پراکندهای" از ضرب و شتم، تحقیر جنسی و حتی شوک الکتریکی روی داده است.
براساس این گزارش، عمدتا کسانی در معرض اینگونه بدرفتاری قرار گرفتهاند که هنگام رسیدگی به وضعیتشان از همکاری با ماموران انگشتنگاری خودداری کردهاند. همچنین، در چند مورد، پناهجویانی که از سودان خود را به ایتالیا رسانده بودند بدون توجه به موانع قانونی، به همان کشور بازگردانده شدهاند.
عفو بینالملل عامل اصلی بدرفتاری ماموران ایتالیایی را برنامه مشترک اتحادیه اروپا برای مقابله با موج پناهجویان دانسته که ایتالیا نیز به اجرای آن متعهد است. براساس این برنامه، باید از تمام پناهجویانی که وارد خاک ایتالیا میشوند انگشتنگاری به عمل آید که با مخالفت بعضی از پناهجویان مواجه شده است.
این سازمان مدافع حقوق بشر همچنین گفته است که "طرح جابجایی" پناهجویان که توسط اتحادیه اروپا اجرا میشود باعث شده است تا در مقایسه با سایر کشورهای عضو اتحادیه، شمار بیشتری از پناهجویان در ایتالیا و یونان اسکان داده شوند که نتیجه آن، فشار فراوان بر امکانات و منابع مادی و انسانی این کشورها از جمله افزایش بار کاری ماموران رسیدگی به امور پناهجویان است. مقامات ایتالیایی بر رفتار مناسب با پناهجویان تاکید کرده و گفتهاند به اتهام بدرفتاری با آنان رسیدگی خواهند کرد طبق این طرح، پناهجویانی که به یکی از کشورهای عضو اتحادیه وارد میشوند، باید در نخستین کشور محل ورود خود بمانند. به این ترتیب، ماموران ایتالیایی ملزم هستند به هر نحو ممکن از حرکت پناهجویان به سوی کشورهای دیگر جلوگیری کنند که به گفته برخی از پناهجویان، گاه با اقدامات خشونتآمیز همراه بوده است.
عفو بینالملل گفته است که برای تهیه گزارش خود از ژوئیه سال گذشته میلادی تا کنون، با بیش از یکصد و هفتاد پناهجوی ورودی به ایتالیا مصاحبه کرده که اجازه نداده بودند از آنان انگشت نگاری به عمل آید. اگرچه اکثر مصاحبهشوندگان گفتند که خودداری از همکاری با ماموران انگشتنگاری عواقب ناخوشایندی در پی نداشته اما بیست و چهار نفر از این افراد ماموران ایتالیایی را به اقدامات تلافیجویانه شامل بدرفتاری و تندخویی با خود متهم کردند. بعضی گفتند که ماموران با توسل به زور سرانجام از آنان انگشتنگاری به عمل آوردند.
به گفته عفو بینالملل، طبق کنوانسیون سازمان ملل علیه کاربرد شکنجه، بعضی از این "بدرفتاریها" مشمول تعریف قانونی شکنجه جسمی یا روانی بوده است. این گزارش میافزاید که "افرادی که در پی یک سفر دریایی پرمخاطره و توانفرسا قدم به خشکی گذاشتهاند و اطلاعات کافی در مورد روند رسیدگی به درخواست پناهندگی خود هم ندارند نه تنها در وضعیت روانی مساعدی نیستند بلکه طبیعتا نسبت به هرنوع اقدامی از جمله برای شناسایی خود بدگمان هستند."
وزارت کشور ایتالیا با غیرقابل قبول دانستن هرگونه بدرفتاری با پناهجویان و تاکید بر رفتار مناسب و قانونی با آنان، گفته است که در این مورد تا کنون شکایتی در یافت نکرده اما گزارش عفو بینالملل را به دقت مورد بررسی قرار خواهد داد و در صورت لزوم اقدامات مقتضی در این زمینه صورت خواهد گرفت.
از حدود سه سال پیش تا کنون، نزدیک به نیم ملیون پناهجو از کشورهای آفریقایی با قایق خود را به سواحل ایتالیا رساندهاند و هزاران تن نیز قبل از رسیدن به مقصد، در دریا جان خود را از دست داده اند. تنها از اول سال جاری تا کنون، دست کم سه هزار و هفتصد پناهجوی قایق سوار در این سفر خطرناک کشته شدهاند.
+21
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۰
barish USA - هیوستون، ایالات متحده امریکا
از کشور آفریقایی پناه آورده ام ولی اجازه انگشت نگاری نمیدهم.بیخود کردی پس اومدی ،میموندی همون خراب شده خودت.ماموران ایتالیا به وظیفه خودشون عمل کرده اند ،اگه ناراضی هستی میتونی برگردی به کشور مسلمان خودت.
3
23
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۰
raha1984 - هامبورگ، آلمان
یه مشت دزد و قاتل و متجاوز که هزاران خلاف تو کشورهاشون کردن و فراری شدن وگرنه چرا مخالف انگشت نگاری هستن الان۴،۵ ساله توی مرکز شهر هامبورگ چادر زدن که چی نمیخوان انگشت نگاری بشن
5
12
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.