آیا مصرف شیرسویا در بارداری امن است؟

وقتی نوبت به انتخاب شیر برای رشد جنین می رسد گزینه های متعددی پیش روی شما قرار می گیرد. یک گزینه مفید شیر سویاست که از دانه های سویا به دست می آید. اما سوال این است که آیا شیر سویا برای استفاده در دوران بارداری بی خطر است؟
 
نگه داشتن یک جنین در رحم یکی از گران بهاترین لحظات زندگی شماست. خانواده شما منتظرند تا به کوچک ترین عضو خود خوشامد بگویند. با داشتن یک فعالیت مناسب شما می توانید به جنین درونتان کمک کنید تا به سلامت، درون شما رشد کند و بعد بدون سختی و مانع خاصی متولد شود.
وقتی نوبت به انتخاب شیر برای رشد جنین می رسد گزینه های متعددی پیش روی شما قرار می گیرد. یک گزینه مفید شیر سویاست که از دانه های سویا به دست می آید. اما سوال این است که آیا شیر سویا برای استفاده در دوران بارداری بی خطر است؟ محصولات سویا دارای پروتئین بالا بوده و همه 9 اسیدآمینه ضروری را شامل می شوند. به هر حال اثرات منفی مصرف شیر سویا در دوران بارداری و شیردهی قابل انکار نیست.
فواید شیر سویا برای سلامتی در دوران بارداری
هر چند درباره مصرف شیر سویا در بارداری اختلاف نظر وجود دارد ما در زیر بعضی فواید مصرف آن را ذکر می کنیم:
* شیر سویا غنی از فولیک اسید است و مواد غذایی مورد نیاز در دوران بارداری را تأمین می کند. مصرف منظم فولیک اسید به رشد سلول های عصبی کمک کرده و موجب رشد حداکثری جنین می شود.
* ویتامین ب ١ و آ و ای برخی از ویتامین هایی هستند که شما در این مرحله به شدت به آن ها احتیاج دارید. ویتامین ای به شما انرژی لازم برای سالم ماندن را ارائه می دهد. شیر سویا که یک منبع غنی از ویتامین هاست به شما در تأمین ویتامین های مورد نیاز کمک می کند.
* شیر سویا به عنوان منبع غنی پروتئین شناخته می شود که به سلامت اعضای بدن شما کمک می کند. پروتئین رشد مناسب اندام های کودک متولد نشده شما را تضمین می کند. بعضی پروتئین هایی که در شیر سویا یافت می شود عبارتند از: ترئونین، آرگینین، ایزولسین، گیلیسین و لیسین
* شیر سویا غنی از چربی گیاهی است که برای سلامت شما و جنینتان بسیار مفید هستند.
* شیر سویا شامل کربوهیدرات ها هم می شود که انرژی شما را در طول حاملگی افزایش می هد.
عوارض جانبی شیر سویا برای زنان باردار
با وجود محتوای تغذیه ای عالی، اثرات جانبی محتمل برای شیر سویا نمی تواند نادیده گرفته شود. در زیر ما نگاه دقیق تری به بعضی از آن ها می اندازیم:
* شیر سویا حاوی ایزوفلاوین است که از استروژن تقلید می کند.
* تجربه (آزمایش) بر روی حیوانات ثابت کرده است که مصرف بیش از حد شیر سویا می تواند منجر به تومور و یا اقسام دیگری از بدشکلی در کودک متولد نشده بشود.
* بعضی از مادران باردار بعضی علائم حساسیتی مثل بثورات جلدی، ورم، مشکلات تنفسی و تهوع و استفراغ را با مصرف میزان مشخصی از شیر سویا بروز می دهند.
* مصرف شیر سویا در موارد معدودی می تواند به انافیلاکسی منجر شود.
* تا کنون هیچ گونه گزارش قطعی وجود ندارد که مصرف شیر سویا را به طور کامل رد کند. با این حال بهتر است به منظور جلوگیری از وجود مشکلات در نوزادان از مصرف بیش از حد شیر سویا در بارداری خودداری کرد.
* همچنین گفته می شود که ایزوفلاوین موجود در شیر سویا می تواند منجر به تحریک سردردهای میگرنی شود.
دوز پیشنهادی مصرف شیر سویا در دوران بارداری
از آن جا که شیر سویا حاوی مواد مغذی بسیاری است اگر به صورت متعادل مصرف شود ضرری برای رشد کودک درون شما نخواهد داشت. شما با خیال راحت می توانید تا میزان 4 وعده در روز لبنیات و جانشین های آن مثل شیر سویا بنوشید.
اگر به شیر سویا آلرژی ندارید مصرف یک فنجان از شیر سویا برای شما بلامانع است.
دانه های سویا اگر به صورت متعادل مصرف شوند، بدون شک برای حاملگی شما مناسب هستند. توصیه می شود که برای مصرف میزان مناسب شیر سویا با پزشک خود مشورت کنید چون سیستم ایمنی شما در این دوران ضعیف می شود.
مصرف بیش از حد و غلط شیر سویا ممکن است در شما یا جنین درونتان به بیماری های منتقله از غذا منجر گردد.
سالم و در امنیت بودن همیشه بهتر از نگران و ناراحت بودن است. از دستورالعمل های مناسب برای داشتن یک رژیم سلامت کمک بگیرید و از بهترین لحظه های زندگی تان لذت ببرید.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.