میشل عون مجلس لبنان سرانجام بعد از آنکه دو سال و نیم این کشور بدون رئیسجمهور بود٬ به ریاستجمهوری میشل عون رأی داد.
این چهل و ششمین مرتبه بود که مجلس لبنان تلاش میکرد رئیسجمهور این کشور را انتخاب کند. میشل عون در نهایت با ۸۳ رأی از مجموع ۱۲۷ رأی رئیسجمهور لبنان شد. او برای ریاستجمهوری به ۶۵ رأی نیاز داشت.
بهرام قاسمی٬ سخنگوی وزارت خارجه ایران٬ این انتخاب را "توافقی حساس و مهم" توصیف کرده و با تاکید بر اهمیت این انتخاب در شرایط به گفته او حساس منطقه٬ ابراز امیدواری کرده که لبنان "شاهد شکوفایی" شود و روابط دو کشور گسترش یابد.
نفیسه کوهنورد، خبرنگار بیبیسی فارسی در بیروت میگوید که طرفداران آقای عون در میدان ساسین جمع شده و پرچم لبنان را تکان میدهند.
میشل عون٬ رئیسجمهوری مسیحی مارونی ۸۱ ساله لبنان نامزد مورد حمایت حزبالله است.
بیشتر بخوانید: مواضع دیروز و امروز ایران و متحدانش در قبال میشل عون
'جنبش آینده' (جریان المستقبل) حزب سنی و رقیب اصلی٬ مخالف ریاست جمهوری آقای عون بود. این موضوع لبنان را با یک بنبست سیاسی مواجه کرده بود.
اما اوایل ماه میلادی جاری ورق برگشت و سعد حریری در رأس جنبش آینده با ریاستجمهوری آقای عون موافقت کرد.
ظاهرا انتظار گروههای مخالف این است که سعد حریری هم در آینده نزدیک به نخستوزیری برسد.
بر اساس تحلیلها دو هدفی که سعد حریری در حمایت از میشل عون به دنبال آن است، یکی تلاش برای بیطرف کردن لبنان در مناقشه سوریه و در واقع مجبور کردن حزبالله به کنار کشیدن از جنگ در سوریه است و دیگری بهبود شرایط جریان ۱۴ مارس در انتخابات پارلمانی پیش رو.
ائتلاف ۱۴ مارس که سعد حریری از سران آن است٬ ائتلافی از احزاب سنی و مستقل است که مواضع ضد سوریه دارند.
میشل سلیمان٬ رئیسجمهوری قبلی لبنان در ماه مه سال ۲۰۱۴ در پایان دوره ریاستجمهوری از این مقام کنار رفت.
بلاتکلیفی سیاسی در دو سال و نیم گذشته حکومت لبنان را فلج کرده بود مخصوصا که جنگ داخلی پنج ساله در همسایگی آن، سیل مهاجران سوری را به سوی این کشور سرازیر کرده است. تحلیل نفیسه کوهنورد --خبرنگار بیبیسی در بیروت:
انتخاب میشل عون به عنوان رییس جمهورى لبنان یک بار دیگر نشان داد چقدر درک جناح بندیها در این کشور مىتواند پیچیده باشد.
وقتى سعد حریرى رهبر جنبش "المستقبل" (آینده) از تلویزیون المنار لبنان متعلق به حزبالله حمایت خود را از عون اعلام کرد خیلىها اینجا انگشت به دهان ماندند. آقای عون نامزد محبوب حزبالله بود و سعد حریرى در جبهه مخالفان سرسخت این گروه. جالب آنکه ظاهرا آقاى حریرى براى اعلام این حمایت، نظر همه جبهههای چهارده مارس را که در مقابل حزبالله هستند٬ نگرفته بود.
اما چه چیزى فرزند نخست وزیر ترور شده لبنان را به این تصمیم رساند؟ حزب آقاى حریرى از نگاه بسیارى در چند ماه گذشته رو به سراشیبى گذاشته بود و در انتخابات شهرداریها حزب او که باید بیشترین آرا را در مناطق سنىنشین مى آورد در بسیارى از نقاط مانند طرابلس با کاهش جدى راى مواجه شد. از طرفى زمزمههایی درباره اینکه عربستان دیگر ممکن است از او حمایت نکند هم شنیده مىشد.
اما حالا ظاهرا آقاى حریرى قول صندلى نخستوزیرى را گرفته و دستکم مى تواند دوباره با قدرت بیشترى وارد صحنه صحنه سیاسى لبنان شود. هرچند در نگاه اول به کرسى نشاندن آقاى عون در کاخ بعبدا، مقر ریاست جمهورى، موفقیتى بزرگ براى جناح طرفدار حزبالله و حتى ایران بشمار میآید؛ اما در آنطرف هم احتمالا ما شاهد تغییر جبههبندىهای جدى خواهیم بود.
نبیه برى، رهبر جنبش امل، رییس مجلس و از هم پیمانان حزبالله مخالف انتخاب میشل عون بود. او به وضوح نارضایتى خود را از حمایت سید حسن نصرالله از عون اعلام کرد و در جلسه امروز مجلس هم با چهرهای گرفته نشسته بود. حتى براى راى دادن به پاى صندوق نیامد و صندوق را پیش او بردند. اکنون انتظار مىرود آقاى برى به جناح مخالف بپیوندد و یا گروهى مستقلتر تشکیل دهد. به طور کلى بعد از انتخاب آقاى عون به نظر مىرسد ما شاهد تعادلى جدید در جبهه بندىها در لبنان باشیم.
+14
رأی دهید
-5
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
خوب،چیکار کنیم حالا؟!!
1
5
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.