مجلس با طرح تحقیق و تفحص پیرامون نحوه پیگیری دعاوی ایران و آمریکا موافقت کرده است مجلس ایران طرحی را برای بررسی نحوه پیگیری پروندههای حقوقی بین ایران و آمریکا تصویب کرده است.
مجلس در جلسه امروز سهشنبه، ۲۷ مهر (۱۸ اکتبر)، با طرح پیشنهادی گروهی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از "پیگیری پروندههای حقوقی مربوط به حقوق دولت و ملت ایران در رابطه با کشور ایالات متحده آمریکا" موافقت کرد.
از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه، ۱۸۲ به این طرح رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۶ رای ممتنع دادند. به گزارش خبرگزاری فارس، پس از تصویب این طرح "وکلای ملت فریاد مرگ بر آمریکا سر دادند."
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت که این طرح چند ماه پیش با امضای پانزده تن از نمایندگان تهیه و برای بررسی در صحن علنی مجلس ارائه شده بود و اوایل ماه جاری با حضور معاون حقوقی رئیس جمهوری و معاون حقوقی و مجلس وزارت دفاع در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خانه ملت - خبرگزاری مجلس - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد هدف از تحقیق و تفحص در مورد پیگیری پروندههای مربوط به دعاوی حقوقی بین ایران و آمریکا "و مقایسه دادهها و ستاندههای حقوق دولت و ملت ایران براساس پیگیریها، برنامهها و احکام صادر شده در محاکم بینالمللی" گفت که باید مشخص شود که دفتر حقوقی رئیس جمهوری و سایر دستگاهها در این خصوص چه عملکردی داشتهاند و عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. نقوی حسینی هدف از تحقیق و تفحص را تشخیص نقاط ضعف و قوت عملکرد دولت در پیگیری پروندههای حقوقی علیه آمریکا توصیف کرده است در مورد سئوالات اصلی در راستای تحقیق و تفحص در این مورد مطرح است، وی گفت که باید مشخص شود چه احکامی له یا علیه ایران صادر شده، رقم این احکام چه بوده، برای مقابله حقوقی با این احکام چه تمهیداتی صورت گرفته است. همچنین، لازم است مشخص شود که در مورد فیصله پرونده ایرباس ایران و دیگر پروندهها، چه تدابیری اتخاذ شده است.
اشاره آقای حسینی به هواپیمای مسافربری ایرباس متعلق به ایران که روز ٣ ژوئیه سال ١٩٨٨هنگام پرواز بندرعباس به مقصد دوبی با موشک شلیک شده توسط یک ناو آمریکایی سقوط کرد. در این حادثه، ٢٩٠ نفر، که بیشتر آنان شهروندان ایرانی بودند کشته شدند. پس از موافقت دولت آمریکا با پرداخت "خسارت" به بازماندگان این واقعه، دعوای حقوقی در این زمینه به مصالحه انجامید.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است که طرح "همه این سئوالها با هدف حفظ منافع ملی صورت گرفته و متوجه دولت خاصی نیست."
آقای حسینی افزود که "هر روز یکی از محاکم آمریکایی حکمی علیه ایران صادر میکند و اموال ملت ایران را غارت میکند که موج جدید غارت اموال کشور ایران به اموال غیرمنقول سرایت کرده است." وی افزود که بیش از دو هزار سفر و ماموریت در دولتهای مختلف برای دفاع از حقوق ایران صورت گرفته و با اجرای طرح تحقیق و تفحص، "مشخص میشود که تا چه اندازه اقدامات دولتها در این خصوص ضعیف بوده و چه میزان عملکرد مثبت در این خصوص صورت گرفته است."
وی گفت که دفتر حقوقی رئیس جمهوری "حجم زیادی از اموال را به کشور بازگردانده" اما افزود "باید تمهیدات لازم برای ارائه دعوا علیه آمریکاییها صورت گیرد تا با پشتیبانی بخشها و دستگاههای مختلف، این دعواها به نتیجه برسد."
+9
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
فرض کنیم نظام اسلامی یک دعوائی را برعلیه امریکا مطرح کند و در دادگاه های ایران امریکا را ملزم بپرداخت خسارت کند چگونه میتواند پولش را وصول کند؟؟؟درتوهم هستند.
1
3
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.