سازمان بهداشت جهانی خواستار وضع مالیات بر شکر شد

مصرف نوشابه‌های حاوی شکر از جمله نوشابه‌های گازدار از عوامل عمده چاقی و ابتلای به بیماری قند محسوب می‌شود
 
سازمان بهداشت جهانی خواستار وضع مالیات بر نوشابه‌های حاوی شکر شده است.
 
این سازمان در گزارشی که امروز سه‌شنبه ۲۰ مهر (۱۱ اکتبر) منتشر کرد گفته است که اضافه وزن و چاقی و عوارض آن به خصوص بیماری قند در جهان به سطح بحرانی رسیده و لازم است دولت‌ها برای مقابله با این وضعیت به سرعت چاره‌جویی کنند.
 
در این گزارش که با عنوان "کاربرد ابزار سیاست مالی برای رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری‌های غیر مسری" انتشار یافته، پیشنهاد شده است که مالیات بر نوشابه‌های حاوی شکر دست کم ۲۰ درصد افزایش یابد. بر اساس این گزارش، چنین افزایشی در مالیات باعث کاهشی قابل توجه در مصرف این نوشابه‌ها خواهد شد.
 
به گفته کارشناسان، مصرف نوشابه در جهان در سال‌های اخیر به سرعت افزایش یافته و به عاملی مهم در چاقی و ابتلا به بیماری قند تبدیل شده است.
 
در این گزارش آمده است که بین سال‌های ۱۹۸۰ و ۲۰۱۴، موارد چاقی در جهان دو برابر شده و در حال حاضر، ۱۱ درصد از مردان و ۱۵ درصد از زنان، یعنی حدود پانصد میلیون نفر در جهان، از نظر پزشکی چاق محسوب می‌شوند.
 
به گفته فرانچسکو برانکا، مدیر سازمان بهداشت جهانی، تخمین زده می‌شود که در سال ۲۰۱۵، بیش از ۴۲ میلیون کودک زیر پنج سال هم دچار چاقی بودند که نشان می‌دهد طی پانزده سال گذشته، یازده میلیون نفر بر این آمار افزوده شده‌اند. در حال حاضر حدود ۴۲۲ میلیون نفر در جهان هم به بیماری قند مبتلا هستند.
 نیم میلیارد نفر در سطح جهانی گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند سازمان بهداشت جهانی معتقد است که براساس شواهد موجود، استفاده از ابزار مالی مانند مالیات و یارانه بر رفتار مصرفی مردم از جمله در زمینه مصرف شکر تاثیر می‌گذارد. یکی از کارشناسان این سازمان گفته است که "اینک به جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم بگوییم شواهد کافی وجود دارد تا از کشورهای مختلف بخواهیم از مالیات برای بهبود وضع سلامتی شهروندان خود استفاده کنند."
 
در سطح جهان، ایالات متحده به نسبت جمعیت، رکورددار افرادی است که اضافه وزن دارند و تعداد این افراد در چین به تعداد آنان در آمریکا نزدیک است. البته با توجه به تفاوت جمعیت دو کشور، نسبت چاقی در کشور چین به مراتب کمتر از آمریکاست.
 
مردم کشورهای آمریکای لاتین بیش از سایر نقاط جهان نوشابه شکردار به خصوص نوشابه‌های گازدار مصرف می‌کنند و دو کشور شیلی و مکزیک بالاترین سرانه مصرف این نوع نوشابه‌ها را در جهان دارند.
 
در دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی که در ماه مارس سال ۲۰۱۵ صادر شد، توصیه شده است که افراد بالغ و کودکان در کشورهای قاره آمریکا، اروپای غربی و خاورمیانه به منظور مقابله با بحران چاقی، مصرف شکر خود را به حداکثر ۱۰ درصد نیاز روزانه به انرژی کاهش دهند و به حداکثر ۵۰ گرم یا دوازده قاشق شکر در روز اکتفا کنند. البته کاهش این مقدار به ۵ درصد به مراتب بهتر و سالم‌تر است.
 
توصیه سازمان بهداشت جهان به کاهش مصرف شکر علاوه بر ساکاروز، یا همان قند و شکر معمولی، شامل انواع دیگر قندها یعنی گلوکز و فروکتوز، یعنی قند میوه هم می‌شود که در بسیاری موارد به نوشابه‌های غیرالکلی افزوده می‌شود.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.