۳۰ درصد مرگ‌ و میرهای سرطان به دلیل تشخیص دیرهنگام است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ۳۰ درصد سرطان‌ها مطمئناً چنانچه به‌موقع تشخیص داده شوند شاهد کاهش مرگ‌ومیر به خاطر این بیماری خواهیم بود.
 
به گزارش فارس، مریم متین عصر امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه دومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان نسترن که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بابیان اینکه سرطان ریه ششمین سرطان شایع در کشور است، گفت: شایع‌ترین سرطان میان بانوان سرطان پستان و در میان مردان سرطان معده است و این در حالی است که در دنیا سرطان ریه بیشتر رشد دارد.
 
وی با اشاره به اینکه گونه‌های مختلفی از سرطان در جهان وجود دارد، اظهار کرد: به‌طورکلی عواملی همچون تغذیه نامناسب، ورزش نکردن، چاقی، سیگار کشیدن و عوامل ژنتیکی در بروز سرطان مؤثر هستند.
 
عضو هیئت علم دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه باید تمرکز بر مسئله پیشگیری از وقوع سرطان باشد گفت: متأسفانه در ایران کمتر به مسئله پیشگیری توجه شده و به همین دلیل بیشترین تمرکز پزشکان بر روی درمان متمرکز شده است و همین عامل سبب می‌شود سرطان‌ها دیر تشخیص داده شوند.
 
متین تصریح کرد: در سطح ملی متأسفانه از نظر مطالعات دچار کمبود هستیم و با توجه به این‌که بیمه‌ها هزینه‌های لازم را پرداخت نمی‌کنند، باعث می‌شود افراد کمتری به سمت غربالگری بروند و همین مسئله مرگ‌ومیر مبتلایان به سرطان را افزایش می‌دهد.
 
وی با اشاره به اینکه با افزایش غربالگری باعث کاهش میزان مرگ‌ومیر بیماران سرطانی خواهیم بود، افزود: متولی غربالگری در کشور وزارت بهداشت است.
 
عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد بابیان اینکه غربالگری باعث کاهش ۳۰ درصدی مرگ‌ومیر مبتلایان به سرطان می‌شود، بیان کرد: ۳۰ درصد سرطان‌ها مطمئناً چنانچه تشخیص به‌موقع داده شوند شاهد کاهش مرگ‌ومیر به خاطر این بیماری خواهیم بود.
 
متین ادامه داد: به‌طور حتم برگزاری چنین سمپوزیوم و همایش‌هایی بسیار مؤثر خواهد بود، چراکه با دیگر کشورها به تبادل اطلاعات خواهیم پرداخت و تازه‌ترین اطلاعات درمانی و پیشگیرانه درزمینه سرطان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.