کلینتون موضعگیری ترامپ در مورد مواجهه دریایی آمریکا و سپاه پاسداران را محکوم کرد

کلینتون موضعگیری ترامپ را باعث بروز جنگ دانسته و انتخاب او را خطرناک توصیف کرده است هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، موضعگیری دونالد ترامپ، رقیب انتخاباتی خود از حزب جمهوریخواه در باره مواجهه قایق‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و ناوهای آمریکایی در خلیج فارس را مورد انتقاد قرار داده است.
 
در حالیکه نامزد حزب جمهوریخواه خواسته بود به ناوهای آمریکایی اجازه شلیک به قایق های سپاه پاسداران داده شود، هیلاری کلینتون کلینتون گفته است: "او می‌گوید که اگر نفرات نظامی یک کشور دیگر برای نظامیان ما مزاحمت ایجاد کنند، نه اینکه به سوی آنها تیراندازی کرده باشند، بلکه فقط به خاطر مزاحت، آنها را در همان داخل آب منفجر می‌کند." خانم کلینتون رقیب انتخاباتی خود را "توپخانه هرز" توصیف کرد و گفت: "به همین سادگی هم او باعث شروع جنگ می‌شود. اینهم یک دلیل دیگر برای اینکه مشخص شود اهمیت این انتخابات بیش از هر انتخابات دیگری در طول زندگی ماست."
 
آقای ترامپ روز چهارشنبه این هفته در سخنانی در جمع هواداران خود در ایالت اوهایو، بار دیگر سیاست دولت باراک اوباما در مورد ایران و حمایت خانم کلینتون از آن را مورد انتقاد شدید قرار داد و از شدت عمل در برابر حکومت ایران دفاع کرد.
 
وی با یادآوری توافق هسته‌ای ایران و آمریکا،گفت: "به این معامله وحشتناکی که با ایران انجام دادیم نگاه کنید، حالا آنها [ایرانی‌ها] تهدید می‌کنند که به سوی هواپیماهای ما شلیک و آنها را سرنگون خواهند کرد." ظاهرا منظور آقای ترامپ گزارش‌هایی در مورد هشدار پدافند هوایی جمهوری اسلامی به هواپیماهای تجسسی آمریکایی در خلیج فارس است که، به گفته منابع آمریکایی، هفته گذشته روی داد.
ناوهای آمریکایی از سال‌ها پیش در خلیج فارس حضور داشته‌اند دونالد ترامپ، که متن سخنرانی خود را کنار گذاشته بود، سپس به گزارش‌های حاکی از نزدیک شدن قایق‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران به ناوهای آمریکایی مستقر در خلیج فارس اشاره کرد و گفت: "آنها این قایق‌های کوچکشان را می‌فرستند تا دور ناوشکن های عظیم و زیبای ما بچرخند و سربازان بزرگ ما هم همینطور می‌نشیند و نگاه می‌کنند و با خودشان می گویند: آه، چقدر دوست داشتیم خدمتشان می‌رسیدیم." نامزد حزب جمهوریخواه افزود: "من ناخداهای این کشتی‌ها و آن آدم‌های قایق‌سوار را هم خوب می‌شناسم، و راستی که چقدر دلشان می‌خواهد که خدمتشان برسند."
 
وی بار دیگر از آزادی دارایی‌های ایران در آمریکا و پرداخت مبالغی پول نقد به ایران انتقاد کرد و گفت که از اینکه حکومت ایران "سپاسگزار" این اقدام نیست "حیرت" کرده است. هفته گذشته هم آقای ترامپ وعده داده بود که در مقام رئیس جمهوری، هر شناور ایرانی را که "حرکت ناشایستی" نسبت به ناوهای آمریکایی نشان دهد، "منفجر و از آب به هوا پرتاب" کند.
نظامیان آمریکایی رفتار برخی از قایق‌سواران را غیرحرفه‌ای توصیف کرده‌اند در ماه‌های اخیر، گزارش‌هایی از نزدیک شدن قایق‌های سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به ناوهای ایالات متحده در خلیج فارس منتشر شده است. نظامیان آمریکایی گفته‌اند که این اقدام، در مواردی "غیرحرفه‌ای" و خطرناک و بدون توجه به رویه‌های متداول در مواجهه شناورهای نظامی کشورهای مختلف در آب‌های بین‌المللی بوده است. دست کم در یک مورد، گزارشی از اقدام ناو آمریکایی در شلیک هشدار برای دور کردن قایق سواران ایرانی منتشر شده است.
 
دو روز پیش، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت که نیروی دریایی آمریکا در سه یا چهار سال گذشته "دنبال یک خط ارتباطی مستقیم با نیروی دریایی سپاه" بوده و افزود که چنین خطی مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی نیست. معمولا در مواردی که احتمال برخورد بین نیروهای دو کشور "غیردوست" می‌رود، دو طرف با برقراری نوعی خط ارتباطی اضطراری مستقیم در سطوح بالاتر، می‌کوشند مانع از تبدیل یک برخورد اتفاقی و اشتباه‌آمیز به یک درگیری وسیع شوند.
رهبر جمهوری اسلامی نظامیان مامور بازداشت ملوانان آمریکایی را مورد تقدیر قرار داد از آنجا که جمهوری اسلامی حفظ امنیت خلیج فارس را به نیروی دریایی سپاه پاسداران واگذار کرده و همزمان، این منطقه تحت پوشش ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین قرار دارد، احتمال برخورد بین دو طرف منتفی نیست. به خصوص اینکه، براساس ضوابط متداول در ارتش های امروزی، معمولا از فرماندهان انتظار می رود حفظ جان و امنیت نفرات و تجهیزات تحت فرمان خود را در اولویت قرار دهند و در صورت به مخاطره افتادن آنها، به اقدامات دفاعی لازم دست بزنند. ممکن است منظور آمریکاییان از برقراری "خط ارتباطی مستقیم" وجود امکان تبادل نظر سریع در مورد برخوردهای اتفاقی باشد تا به درگیری وسیع منجر نشود.
 
با توجه به اهمیت منطقه نفت خیز خلیج فارس، نیروی دریایی آمریکا از سال‌ها پیش به این منطقه رفت و آمد داشته و حضور آن به خصوص از زمان جنگ اول خلیج فارس علیه اشغال کویت توسط نیروهای عراقی در سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است. با اینهمه، تنها در ماه‌های اخیر است که گزارش‌هایی از افزایش مانورهای قایق‌های سپاه پاسداران در اطراف ناوهای آمریکایی و اظهارات فرماندهان آمریکایی از "رفتار غیر ایمن و غیر حرفه‌ای" بعضی از آنها منتشر شده است.
 
در دیماه سال گذشته، نیروی دریایی سپاه پاسداران سرنشینان دو قایق گشت‌زنی آمریکایی را که ظاهرا به اشتباه وارد آب‌های سرزمینی ایران شده بودند بازداشت و نصاویری از برخورد با آنها را منتشر کردند. برخی منابع نحوه برخورد با این ملوانان را رفتاری "تحقیرآمیز" با نظامیان اسیر توصیف کردند. با اینهمه، برخی منابع داخلی ایران، این واقعه را به عنوان قدرت نمایی سپاه پاسداران در برابر نیروی دریایی آمریکا مورد ستایش قرار دادند و آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به عنوان فرمانده کل قوا، رسما شهامت افراد مرتبط با دستگیری سرنشینان قایق‌های آمبریکایی را مورد تقدیر قرار داد.
تصویر ملوانان بازداشتی آمریکا در رسانه‌های داخلی ایران
+26
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۰
    بردیا ارانی - کلن، آلمان
    گروگان گیری سال گذشته بدهان حکومت مزه کرده به همین دلیل دنبال فرست دوباره میگرده ..امیدوارم اینبار منجر به فاجعه نشه .!!!!
    7
    26
    جمعه ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    شما دموکراتها واقعا شرم وحیا هم ندارید ..درزمان همین ریاست جمهوری امریکاحاج اوباما ..جنگ درخاورمیانه وبه اشوب کشیدن وکشتار مردم بی گناه تا فرارانها ازخانه هایشان..ازسوریه گرفته تا عراق ویمن ولبنان وراه انداختن جنگ بین اسرائیل وفلسطین ونپذیرفتن اتش بس السیسی رئیس جمهور مصر توسط حزب الله لبنان که حامی ان رژیم ایرانست وحامی رژیم حاج اوباماست.
    10
    20
    جمعه ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    شاهنشاه آریامهر - تهران، ایران
    همیشه دموکراتها پدر ایران را در آوردند.
    3
    19
    جمعه ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.