پرستار عکس مشهور 'بوسه پیروزی' در گذشت

زنی که در عکس مشهور بوسه پیروزی جنگ جهانی دوم حضور داشت، در ۹۲ سالگی درگذشت.
 
در این عکس که بعد از اعلام پیروزی متفقین بر ژاپن و پایان جنگ جهانی دوم در میدان تایمز نیویورک گرفته شده، یک ملوان آمریکایی در حال بوسیدن گرتا زیمر فریدمن دیده می‌شود.
 
خانم فریدمن بر اثر ذات الریه در بیمارستانی در ریچموند ایالت ویرجینیا از دنیا رفت.
 
خانم فریدمن هنگام گرفتن آن عکس ۲۱ ساله و دستیار دندانپزشک بوده است. شخصی هم که او را می‌بوسد جرج مندوسا، یک ملوان آمریکایی خوشحال از پایان جنگ است.
 
این عکس که در آمریکا به یکی از ماندگارترین نمادهای جشن پیروزی بر ژاپن تبدیل شده، ۷۱ سال پیش در روز ۱۴ اوت ۱۹۴۵ گرفته شده است.
 
تابلوها و پوسترهای زیادی از این عکس در سراسر دنیا منتشر شده است.
 
این عکس ابتدا در قالب یک مجموعه از جشن پیروزی و پایان جنگ جهانی در مجله لایف منتشر شد.
 
خانم فریدمن گفته بود که خودش تا دهه ۱۹۶۰ اطلاعی از این عکس نداشته تا زمانی که این عکس را در کتاب آلفرد ایزن‌اشتات، عکاس این عکس دیده است.
 
شمار زیادی بعد از مشهور شدن این عکس ادعا کردند که ملوان یا پرستار بوسه مشهور هستند. اما تا دهه ۱۹۸۰ ثابت نشده بود که خانم فریدمن و آقای مندوسا چهره‌های واقعی این عکس بوده‌اند.
 
یکی از ملوانانی که ادعا کرده بود در این عکس بوده و سال‌ها به همین عنوان شناخته می‌شد، چند سال پیش درگذشت اما آقای مندوسا هنوز زنده است.
 
آقای مندوسا در مصاحبه‌ای گفته که این عکس را دهه ۱۹۸۰ در یک مجله دیده است: "انگار که خودم را در آینه ببینم."
 
در عکس به نظر می‌آید که این دو نفر بوسه گرمی رد و بدل می‌کرده‌اند، اما در واقع قبل از آن همدیگر را نمی‌شناختند.
 
در واقع در آن روز تاریخی خانم مندوسا با همسر آینده خود قرار داشت. همسرش در بعضی از عکس‌های دیگر آن روز در حال لبخندزدن دیده می‌شود.
 
خانم فریدمن قبلا گفته بود "چندان بوسه‌ای هم در کار نبوده است".
 
در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۰۵ او توضیح داده بود: "فقط شبیه این بود که یک نفر دارد جشن می‌گیرد و چنان اتفاق رمانتیکی در کار نبود."
 
این عکس به نماد سرخوشی آمریکاییان از تسلیم ژاپن تبدیل شد، اما در سال‌های اخیر شماری هم بوده‌اند که آن را سندی از ثبت یک "خشونت جنسی در عرصه عمومی" تعبیر کرده‌اند.
+71
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    پندارنیک گفتارنیک کردارنیک - ایران، ایران
    چنین حالتی ازبوسه را تنها می توان یک بوسه عاشقانه نامید نه بوسه پیروزی! اگر دونفرسرباز یا ملوان با شنیدن خبر پایان رسمی جنگ واتش بس یکدیگررا ببوسند ودراغوش بگیرند می توان واکنش انهارا به نوعی ابراز شادی وخوشحالی از خاتمه جنگ ویا بوسه پیروزی تعبیر کرد!.........لیکن بوسه تهاجمی یک نظامی مرد برصورت یک زن غیرنظامی که هیچگونه سنخیت ویا قرابتی با یکدیگرندارند -ازدیدگاه شخصی من تنها نوعی ازخشونت جنسی درانظار عمومی قلمداد می شود!
    60
    42
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Liberte - ارومیه، ایران

    عکس که وقیحانه و نماد نقص حریم عمومی است. ظاهرا خود خانوم فریدمن هم بعدا پشیمون شده..ولی خدا بیامرزدش ، نوستالژی های نیمه اول قرن بیستم تقریبا همه دارند فراموش می شن و یا می میرند. الان آمریکا کشور دوست داشتنی اون دوران نیست. کشوری که رنگین پوست ها و هیسپانیک ها توش جولان می دن و تبهکاری می کنند. مردم آمریکا هم همه احساساتشون شده پول و سو گرفتن و عشق به اتومبیل و مصرف و ماکسیمم کردن سود و همچنین شهوت. چاق ترین ملت دنیا هم هستند و جالب در عین حال که به اروپایی ها حسرت می خورند ، سعی دارند بهشون فخر بفروشند. سرمایه داری و کاپیتالیسم و میل نهایی به مصرف فنا ست. ولی باز هم معتقدم که سیستم بعدی دنیا رو همین آمریکایی ها و اروپایی ها می تونند برای بشریت تدوین کنند، ولی چه زمان و چگونه نمی دونم، شاید عجینی از سوسیال دمکراسی و راست گرایی کمی افراطی. به نوشته های توماس پیکتی که اخیرا مورد توجه مفاحل سیاسی و اقتصادیست ،مراجعه بفرمایید.
    46
    26
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران
    باز خدا خیلی رحم کرد که به قول خانم فریدمن چندان بوسه ای در کار نبوده وگرنه ایشان احتمالا قطع نخاع میشدند . من نمیدونم این غربیا چه عادتی دارن اینجوری میپرن به هم در انظار عمومی . در اکثر مواقع هم یک عکاس برای ثبت حاضره . فکر میکنم اینا غالبا اتفاقیه نه؟؟
    20
    7
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbilam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    ارومیه، ایران عزیز ما نفهمیدیم تو الان متاهلی یا مجرد لووووول
    4
    10
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    [::پندارنیک گفتارنیک کردارنیک - ایران، ایران::]. دوست گرامی. خشونت جنسی واقعی خصوصا در کشورهای اسلامیه. سالها هزاران نفر قربانی قتل های ناموسی میشوند. نامیدن این گونه واکنش ها در جشن پیروزی صلح بعنوان خشونت غیر منصفانه است. در ضمن در همان زمان وقتی که هزاران دختر جوان برای لمس و یا بوسیدن الویس پریسلی سر و دست میشکستند آیا خشونت جنسی در محل عمومی ارزیابی میشود .
    3
    23
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Botol - مونیخ، آلمان
    از نام خانوادگی این خانم و عکاس متوجه میشم که از ما بهتران تشریف دارن.....نکته بعد این بوس جا داره ......نه وسط یک مشت دسته بییییییل.روز خوش
    5
    2
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. چرا همه چیز را با هم قاطی‌ کردی این دوستمون میگه وقتی یکطرف راضی‌ نیست و طرف دیگه میبوسه این یک خشونت جنسی‌ است فرقی‌ نمیکنه در کجا اتفاق بیفته بعدش ربط میدی به کشورهای اسلامی و ابلهانه مثال الویس پریسلی را میزانی‌ در اون شرایط هم الویس هم اون دخترها هردو تمایل دارن به بوسیدن همدیگه اینکه خشونت جنسی‌ نیست این درکش سخت نیست شما همین الان در خیابان ناگهان یک خانمی را ببوسی که راضی‌ نباشه آیا نمی‌تونه از شما شکایت کنه به نظر شما آیا در زمان پیروزی میتوانی هر کی را در خیابان دوست داشتی به اسم شادی ببوسی هر کس هم که اعتراض کرد بهش بگی که این اعتراض غیر منصفانه است
    3
    4
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::باور عمیق - قم، ایران::]. تو ستون مقابل یک شرقى هم مسلک با شما بیشتر آبرو برده که، خجالتش رو شما بکش.
    3
    3
    دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران
    [::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. منو یاد مثل این ستون به اون ستون فرج است انداختی . ببینم ناقلا، نکنه تو از دیدن عکس این خبر خجالت کشیدی؟
    0
    1
    ‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا::]. ببین عزیز. مشکل شما و یکسری فمینیست های تک بعدی اینه که حتی اگه یک گل رز زیبا را جلوت قرار بدن گیر میدید که چرا خار داره و یا اون کسی که گل را کاشته و چیده چقدر به محیط زیست ضربه زده یا خیر. عزیز گل را بو کن و احساس کن و اینقدر روشنفکر بازی راه ننداز. در دورانی که ۶۰ میلیون کشته و زخمی دنیا به چشم دیده و میلیونها نفر آواره و بی خانمان شده اند و باز میلیونها دختر و زن و بچه قربانی تجاوز ارتش آلمان و شوروی و ژاپن و .. شده اند. که براستی خوشونت جنسی بود . عکس های تاریخی ثبت میشه که پیغام اصلی آن عشق و شادی و دوست داشتن زندگی است. اما امثال شما با اون نگاه شکاک فمینیستی حتی زیبایی این عکس های آیکونیک را نمیبینید. حرکات نه چندان منطقی آن دوران را باید در شرایط ویژه آن دوران درک کرد. لبخند حتی سالمندانی که در این نوع عکس ها دیده میشود از این زاویه هست . چندی پیش فیس بوک گیر داده بود به عکس لخت کودک ویتنامی که بر اثر آتش بمب تمام بدنش سوخته شد. عکس آیکونیک این دختر لخت و گریان سمبل خشونت و جنایت جنگی شد. ؟؟؟؟
    1
    6
    ‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا::]. ادامه. واکنش امثال شما نسبت به عکس تاریخی کودک لخت ویتنامی احتمالا این جوریه. که آیا از کودک و خانو اده اش سوال شده که عکس لخت؟ دخترشان در تمام دنیا نشان داده بشه. و اینک اگه فلان پدوفیل به عکس لخت یک دختر سوخته نظر داشته باشه تکلیف چیه. جالب اینجاست که فیس بوک این عکس تاریخی را سانسور کرد و بعد از اعتراض جهانی عقب نشینی کرد.،
    1
    6
    ‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.