کمال تبریزی با اشاره به برنامه «خندوانه» و تلاشهایی که در آن برای شاد کردن مردم صورت میگیرد، گفت: «آنچه در این برنامه اتفاق میافتد، خندیدن برای هیچ است اما این خنده درمانی نیست و این وضعیت در جامعه ترویج میشود تا جایی که فکر میکنیم باید خود را به نفهمی بزنیم.»
خبرگزاری ایسنا: کمال تبریزی کارگردان فیلمهای «مارمولک» و «امکان مینا» با اشاره به برنامه «خندوانه» تاکید کرد آنچه در این برنامه اتفاق میافتد، خندیدن برای هیچ است.
تبریزی این روزها فیلم سینمایی «امکان مینا» را روی پرده دارد. نمایش این فیلم موجب شده رسانههای مختلفی با او به گفتوگو بپردازند. او در بخشی از سخنان خود در این خبرگزاری به نگاهی که برنامهسازان برای خنداندن مخاطبان دنبال میکنند، اشاره کرد و گفت: «مشکلات بسیاری گریبان جامعه و مردم را گرفته است و گویی عدهای با مشاوره با روانکاوان به این نتیجه رسیدهاند که جامعه را فقط به سمت خنده ببرند، آن هم خنده بیدلیل.»
او با اشاره به برنامه «خندوانه» و تلاشهایی که در آن برای شاد کردن مردم صورت میگیرد، گفت: «آنچه در این برنامه اتفاق میافتد، خندیدن برای هیچ است اما این خنده درمانی نیست و این وضعیت در جامعه ترویج میشود تا جایی که فکر میکنیم باید خود را به نفهمی بزنیم.»
کارگردان «لیلی با من است» همچنین نگاه خود را به وضعیت فعلی جامعه چنین بیان کرد: «در این وضعیت فکر میکنید چرا میزان مطالعه مردم این اندازه پایین آمده؟ چون آنقدر گرفتار مسائل معیشتی و تحمل فشارهای گوناگون هستند که انگار باید مسکنی به آنان تزریق شود تا کرخت شوند. گویی همه باید به حالت خلسه بروند و قرص اعصابی برای گذران زندگی میخواهند. مردم ما آنقدر بی اعصاب شدهاند که حوصله مسائل جدی را ندارند.
تلویزیون ما تا جایی پیش میرود که به دیگران نشان میدهد اگر جشنی برگزار شود، میتوان براحتی به شرکت کنندگان آن فحاشی کرد. وقتی تلویزیون چنین توصیهای میکند این فرهنگ گسترش مییابد و کم کم عادی میشود. فرهنگ نازل به فرهنگ جاری در جامعه تبدیل میشود و این مشکلی است که تصمیم گرفته شده، اتفاق بیفتد در حالیکه ادعا داشتیم انقلاب ما انقلابی فرهنگی است اما بعد از این همه سال وضع فرهنگمان چنین است.»