روز 'بورکینی' یا مایوی اسلامی در فرانسه

یک پارک آبی در فرانسه برای یک روز در اختیار زنان مسلمان قرار خواهد گرفت تا در آن روز "بورکینی" یا مایوی اسلامی به تن کنند و از این پارک آبی استفاده کنند.
 
این اقدام از سوی سیاست‎مداران دست‌راستی این کشور مورد انتقاد شدید قرار گرفته که آن را مغایر با ارزش‎های اجتماعی فرانسه تلقی می‎کنند.
 
یکی از گروه‎های اجتماعی در مارسی در برنامه‌ریزی چنین روزی دست‌داشته و هدف از این اقدام را تشویق زنان مسلمان برای مشارکت بیشتر در این گروه اجتماعی ذکر کرده است.
 
بعضی از رهبران سیاسی این اقدام را با ارزش‎های قانونمند جامعه سکولار مغایر دانسته‎اند.
 
والری بویر، شهردار یکی از محله‎های مارسی و از اعضای حزب راست میانه جمهوری‎خواهان به رهبری نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری پیشین گفت: "پذیرش چیزی که به اصطلاح به آن مد روز می‎گویند، به معنای پذیرش نظام اقلیتی است."
 
برگزارکنندگان که گروهی موسوم به "اسمایل (لبخند) ۱۳" (Smile ۱۳) هستند، در وبسایت خود گفته‌اند کسانی که مایل به شرکت در پارک آبی هستند باید "خود را از ناحیه سینه تا زانو بپوشانند".
 
فرانسه اولین کشور اروپایی است که استفاده از روبنده را در اماکن عمومی ممنوع کرد، اما استفاده از پوشش اسلامی در این کشور قانونی است.
 
مسلمانان فرانسه ۵ میلیون از جمعیت این کشور را تشکیل می‎دهند. به این ترتیب فرانسه در میان کشورهای اروپای غربی دارای بزرگترین جمعیت مسلمان است.
 
اما گفته می‌شود تنها ۲۰۰۰ زن مسلمان در فرانسه از روبنده استفاده می‎کنند.
 
پسران زیر ۱۰ سال نیز اجازه دارند در روز بورکینی که قرار است در ۱۷ سپتامبر در پارک آبی "اسپید واتر" در نزدیکی مارسی برگزار شود، شرکت کنند.
 
استفان ریوی‎یر، شهردار یکی دیگر از محله های مارسی و از اعضای یکی از احزاب راست افراطی، نیز ضمن انتقاد از برگزاری چنین روزی گفت: "برگزاری روزی اسلامگرا به آن معناست که گروهی از مسلمانان تصمیم گرفته‎اند خود را از الگوی نظام جمهوری ما دور کنند و خارج از چارچوب‎های جامعه قرار دهند."
 
گروه "اسمایل ۱۳ " و مقامات پارک آبی هنوز در مورد این انتقادات واکنشی نشان نداده‎اند.
 
اما این گروه اجتماعی در صفحه فیس‎بوک خود علاوه بر انتقادها، پیام‎هایی به نشانه پشتیبانی از این اقدام هم دریافت کرده است.
+11
رأی دهید
-55

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۵
    تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک

    حجاب برازنده زن و مقام او را بالا میبرد.
    67
    18
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    aashena - اتاوا، کانادا

    متاسفانه کافیه یک روز برای این مسلمانها کوتاه بیایید سر سال کل مملکت را صاحب میشوند و هر جا را هم که صاحب میشوند جوری نابود میکنند که ۱۴۰۰سال به عقب برگرده
    7
    51
    جمعه ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.