مصرف مواد فیبردار ما را از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و دیابت حفظ میکند. گنجاندن غلات سبوسدار در رژیم غذایی گرایش انسان را به خوردن میان وعدههای ناسالم کاهش میدهد.
بر اساس پژوهشهای اخیر تغذیه با غلات سبوسدار انسان را از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و بیماریهای عفونی مصون میدارد.
یک گروه پژوهشی بینالمللی متشکل از دانشمندان نروژی، انگلیسی و آمریکایی که ۴۵ مورد تحقیقی درباره بیماریهای مختلف را مورد ارزیابی قرار دادهاند، ثابت کرده است که محصولات تهیه شده با غلات سبوسدار انسان را از بسیاری از بیماریها محافظت میکنند.
نتایج این پژوهشها نشان میدهند که هرکس روزانه ۹۰ گرم غلات سبوسدار مصرف کند ۱۹ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کرونری قرار دارد. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ۲۲ درصد و سرطان ۱۵ درصد در این افراد کاهش مییابد.
این پژوهشها همچنین نشان میدهند که خطر مرگ زودهنگام در اثر ایست قلبی، دیابت و بیماریهای تنفسی نیز در اثر گنجاندن غلات سبوسدار در وعدههای غذایی کاهش مییابد.
کاهش میزان کالری دریافتی میتواند سبب کاهش وزن گردد اما اگر این کاهش وزن با خوردن غلات سبوسدار صورت گیرد میتواند در نهایت منجر به سلامتی و بهداشت قلب گردد.
پژوهشگران در تحقیق روی افراد چاقی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی بودند دریافتند چاقی شکمی در افرادی که میزان کالری دریافتی خود را کاهش و میزان مصرف غلات سبوسدار را افزایش میدهند بهبود یافته است.
توصیههای غذایی