وزیر ورزش روسیه قول داده به هر اقدام لازمی برای جلوگیری از دوپینگ ورزشکاران دست بزند در آستانه جلسه شورای اتحادیه بین المللی فدراسیونهای دو و میدانی برای بررسی محرومیت ورزشکاران روسی به دلیل استفاده از مواد نیروزا، وزیر ورزش این کشور وعده داده در رفع نگرانی اتحادیه اقدام خواهد شد.
انتظار میرود اتحادیه بینالمللی فدراسیونهای دو و میدانی روز جمعه، ۲۸ خرداد (۱۷ ژوئن) نتیجه تحقیقات خود در زمینه استفاده ورزشکاران روسی این رشته از مواد نیروزا را اعلام کند. نظر اتحادیه مشخص خواهد کرد که آیا ورزشکاران روسی اجازه شرکت در مسابقات المپیک ریو در تابستان سال جاری را خواهند داشت یا نه.
ویتالی موتکو، وزیر وزرش روسیه، در تلاش برای قانع کردن اتحادیه به منظور رفع تحریم فعلی، گفته است که کشورش تمامی خواسته های سازمان جهانی مبارزه با مواد نیروزا در مورد رفع مقابله با استفاده از این نوع مواد در میان ورزشکاران روسی را برآورده کرده است. این سازمان ورزشکاران روسی را به استفاده از مواد نیروزا و دولت روسیه را به حمایت از آنان در این زمینه متهم کرده بود.
آقای موتکو گفته است که در صورتی که ورزشکاران روسی در مسابقات ریو از مواد نیروزا استفاده کنند، وزارت ورزش آماده اتخاذ هرنوع تصمیمی از جمله پیگرد قانونی آنان است.
ورزشکاران روسی پیش از این به دوپینگ با تایید و حمایت سازمان های دولتی متهم و از شرکت در مسابقات بینالمللی منع شدهند و روز جمعه، بیست و هفت عضو شورای اتحادیه بینالمللی در جلسهای در وین که به ریاست سباستین کو، رئیس اتحادیه برگزار خواهد شد، در مورد بازگشت روسیه به صحنه مسابقات بینالمللی تصمیم خواهند گرفت. جلسه اتحادیه بینالمللی تنها دو روز پس از انتشار گزارش سازمان جهانی مبارزه با مواد نیروزا در مورد تلاش برای آزمایش ورزشکاران روسی برگزار میشود در ماه نوامبر سال گذشته، اتحادیه بینالمللی به طور موقت فدراسیون دو و میدانی روسیه را از حضور در مسابقات بینالمللی محروم کرد. دلیل این تصمیم انتشار گزارش سازمان جهانی مبارزه با مواد نیروزا بود که در آن، علاوه بر وجود فساد گسترده در تشکیلات ورزشی روسیه، آمده بود که ورزشکاران روسی با نظر و تایید نهادهای ورزشی رسمی آن کشور مواد نیروزا به کار بردهاند.
رئیس اتحادیه بینالمللی فدراسیونهای دو و میدانی گفته است که ممنوعیت شرکت ورزشکاران روسی در مسابقات بینالمللی تنها در صورتی لغو خواهد شد که شواهد روشنی از "تغییر قابل تایید در روش و فرهنگ ضد دوپینگ در روسیه مشاهده شود."
در ماه مارس سال جاری، ممنوعیت وضع شده علیه ورزشکاران رشته دو و میدانی روسیه تمدید شد و روز چهارشنبه این هفته سازمان جهانی مبارزه با مواد نیروزا در گزارشی از تلاش مقامات روسی برای جلوگیری از فعالیت ماموران این سازمان خبر داد. با توجه به این گزارش، برخی کارشناسان گفتهاند که احتمال بازگشت کامل ورزشکاران دو و میدانی روسیه به صحنه رقابتهای بینالمللی چندان زیاد نیست هرچند ممکن است اتحادیه بینالمللی نرمش مختصری از خود نشان دهد و به عنوان مثال، تعدادی از ورزشکارانی که پاک بودن آنان از لحاظ استفاده از مواد نیروزا مسجل شده اجازه حضور در ریو را بیابند. ماریا ساوینوا (راست) و اکاتریانا پویستوگوا، قهرمانان روسی دو هشتصد متر المپیک لندن که مورد بررسی دوپینگ قرار گرفتند در گزارش سازمان جهانی مبارزه با مواد نیروزا آمده است که تلاش ماموران این سازمان برای انجام صدها مورد آزمایش از ورزشکاران با موانع جدی مواجه شد و ماموران امنیتی روسیه به تهدید و ارعاب کارکنان این سازمان و جلوگیری از انجام وظیفه آنان دست زدند. این گزارش به مواردی از تلاش ورزشکاران روسی برای تقلب هنگام دادن نمونه برای آزمایش هم اشاره کرده است.
در این میان، ویتالی موتکو، وزیر ورزش در دولت روسیه، گفته است که به تمام شرطهای اتحادیه جهانی عمل کرده و دلیلی برای ادامه محرومیت ورزشکاران وجود ندارد. برخی از این اقدامات شامل تغییراتی در رده کارکنان تشکیلات ورزشی روسیه و برقراری کلاسهای اجباری ضد دوپینگ در مدارس آن کشور به منظور تغییر در فرهنگ ورزشی مردم بوده است.
رادیو دولتی روسیه در تفسیری پیرامون نشست روز جمعه اتحادیه بینالمللی گفت که منشور المپیک بر این اصل استوار است که همه باید از امکان مشارکت در این بازیها برخوردار باشند. این تفسیر، از "فشارهای بیرونی" بر شورای اتحادیه بینالمللی سخن گفته که ظاهرا منظور از آن، سیاسی بودن محرومیت ورزشکاران روسی است.
اتهام دوپینگ علیه ورزشکاران روسی به رشته دو و میدانی منحصر نبوده است. روز گذشته، اعلام شد که آزمایش مجدد نمونههای مربوط به وزنه برداران شرکتکننده در المپیک سال ۲۰۱۲ لندن نشان داده که تعدادی از آنان، از جمله وزنهبردار روسی برنده مدال نقره وزن ۸۵ کیلوگرم، از مواد نیروزا استفاده کرده بودند و به این ترتیب، مدال المپیک از آنان پس گرفته شده است. نتیجه این اقدام تغییراتی در جدول مدالهای المپیک لندن از جمله تبدیل مدال برنز کیانوش رستمی، وزنهبردار ایرانی، به مدال نقره بود.
+5
رأی دهید
-9
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.