در تحقیقی معلوم گردید بیماران مبتلا به آسم آلرژیک، در مقایسه با مبتلایان به سایر انواع آسم، کمبود روی داشتند. اکنون سوال این است که آیا تشدید علائم آسم ممکن است به کمبود روی در بدن مربوط باشد؟
کمبود روی دارید؟ آیا ممکن است آسم شما و کمبود روی خونتان به هم مربوط باشند؟ در تحقیقی که انجام شد معلوم گردید بیماران مبتلا به آسم آلرژیک، در مقایسه با مبتلایان به سایر انواع آسم، کمبود روی داشتند. اکنون سوال این است که آیا تشدید علائم آسم شما ممکن است به کمبود روی در بدنتان مربوط باشد و آیا مصرف مکمل روی می تواند به بهبود علائم آسم کمک کند؟
روی، یک عنصر حیاتی و ضروری است که می توان آن را به صورت مکمل غذایی مصرف کرد و در غذاهای خاصی موجود است و یا به غذاها افزوده می شود. روی برای عملکرد درست سلول ها لازم است و به پروسه های گوناگون در سلول ها کمک می نماید و در سیستم ایمنی هم نقش دارد، مانند ترمیم زخم و رشد و تکامل جنین، کودک و نوجوان. اگر میزان روی بدن طبیعی نباشد، ممکن است ذائقه و چشایی تان تغییر کند.
آسم و روی چه ارتباطی با هم دارند؟ روی، نوعی آنتی اکسیدان است که می تواند ویژگی های آنتی اکسیدانی مربوط به پاتوفیزیولوژی آسم داشته باشد. کمبود روی موجب افزایش تولید ماست سل ها (mast cells)، بازوفیل ها و بی- سل ها می شود که همگی بخشی از سیستم ایمنی و پاتوفیزیولوژی آسم می باشند. تولید زیاد این قسمت از سیستم ایمنی می تواند منجر به بروز علائم آسم شود، مانند: خس خس سینه، احساس فشردگی در قفسه سینه، تنگی نفس و سرفه مزمن.
کمبود روی و آسم چون در مطالعاتی که روی کودکان مبتلا به آسم انجام شد دیده شد که میزان روی در خون و مویشان کم است، محققان به دنبال پیدا کردن ارتباط بین آسم و روی هستند. اما هیچ مطالعه ای هنوز نشان نداده که کمبود روی موجب بروز علائم آسم می شود یا مکمل روی می تواند علائم آسم را تخفیف دهد. تغییرات سیستم ایمنی که مربوط به کمبود روی است می تواند شما را در معرض سینه پهلو یا سایر انواع عفونت ها قرار دهد.
علائم کمبود روی * علائم سرماخوردگی
* اسهال
* دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد چشم
* ترمیم زخم ضعیف و عملکرد نامناسب سیستم ایمنی
* راش های پوستی، مخصوصاً دور دهان
* کاهش وزن
* ذائقه غیرعادی
* عدم تمرکز
* اختلالات جنسی
* ضعف رشد در کودکان
از آنجایی که علائم کمبود روی ممکن است چندان خاص و بارز نباشند، تشخیص انواع خفیف آن دشوار است. افرادی که بیماری های خاصی دارند هم ممکن است در معرض کمبود روی باشند:
* بیماری های روده مانند بیماری کرون و کولیت روده
* گیاهخواری
* بارداری
* مصرف الکل
* کم خونی مدیترانه ای
* بچه هایی که صرفاً از شیرمادر تغذیه می کنند
* دیابت
* سرطان
چه غذاهایی حاوی روی هستند؟ یک رژیم غذایی مناسب و متنوع، مقدار روی مورد نیاز بدن را تأمین می کند. معمولاً بخش اعظم روی بدن بیشتر افراد به واسطه گوشت قرمز و مرغ تأمین می شود.
غذاهای زیر دارای روی هستند:
* گوشت قرمز
* مرغ
* میگو
* ماهی
* لوبیا
* مغزها
* انواع غذاهای دریایی
* محصولات لبنی مانند ماست و پنیر