محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به اتفاق مارگوت اولستروم وزیر امور خارجه سوئد در یک کنفرانس مطبوعاتی نیز شرکت کرد. صدای شعار تظاهرکنندگان در خلال این کنفرانس مطبوعاتی بخوبی قابل شنیدن بود. با این وجود بخشی از تظاهرکنندگان از کردهای ترکیه و اعراب غیر ایرانی تشکیل شده بودند که در مواردی دست به خشونت نیز زدند که منجر به دخالت پلیس شد.
زیرکی محمد جواد ظریف در اشاره به سفرهای گسترده ایرانیان سوئد به ایران در پاسخ به پرسش پیرامون وضعیت حقوق بشر
یکی از خبرنگاران سوئدی حاضر در کنفرانس خبری روز چهارشنبه با اشاره به صدای تظاهرکنندگان در محوظه بیرونی کاخ وزارت امور خارجه، نظر محمد جواد ظریف را در مورد نگرانی ایرانیان خارج از کشور نسبت به مقوله حقوق بشر در ایران پرسید.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش این خبرنگار سوئدی گفت که «برخی مقوله حقوق بشر در ایران را دستاویز سودآوریهای شخصی کرده اند». وی همچنین با اشاره به سفرهای گسترده ایرانیان سوئد به ایران بصورت غیر مستقیم و زیرکانه به مقامات سوئدی تفهیم کرد که اینگونه انتقادات از سوی جامعه ای بیان می شود که بخش اعظم آن خود مرتبا، و آزادانه، به ایران سفر کرده و بدون مشکلی به سوئد باز می گردند.
محمد جواد ظریف حتی به سیاستهای انتقادی سوئد در رابطه با نقض حقوق بشر حمله نیز کرد و بیان داشت:
«این برای سوئد منبعی از افتخار نیست که قطعنامه ای در سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر علیه ایران به پیش ببرد که از سوی کشورهایی که خود ناقض حقوق بشر هستند حمایت می شود، مانند عربستان سعودی.»
محمد جواد ظریف با این وجود بیان داشت که «همه کشورها می توانند وضعیت خود را از نظر حقوق بشر بهبود بخشند. این حقیقتی است که ما کشوری در منطقه هستیم که دارای سیستم انتخاباتی است، ما همین اخیرا نمایندگان دهمین دوره پارلمان خود پس از انقلاب را انتخاب کرده ایم. تلاش هایی برای تیره کردن چهره ایران در سوئد و نقاط دیگر وجود دارد.»
مارگوت والستروم، وزیر امور خارجه سوئد در این نشست خبری گفت: موضوع نقض حقوق بشر، اعدامهای فزاینده، شلاق و سرکوب زنان در ایران را با همتای ایرانی خود مطرح کرده است.