"قهقهه های وزیر ایرانی تبار در دولت سوئد با محمد جواد ظریف در استکهلم"

پناهنده ای که میزبان وزیر خارجه حکومتی شد که از آن گریخته بودسایت استکهلمیان – تصویر فوق که دیروز ۱ ژوئن سال ۲۰۱۶ گرفته شده است، اردلان شکرآبی وزیر «ایرانی تبار» در دولت سوسیال دمکرات سوئد را نشان می دهد که در کنار استفن لوفن نخست وزیر، پذیرای میهمان خود محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است که در جریان یک دیدار رسمی به استکهلم آمده است.
 
اردلان ۱۱ ساله بود که در سال ۱۹۸۹ ابتدا به همراه مادرش ایران را ترک کرده و به سوئد آمد و از این کشور تقاضای پناهندگی سیاسی نمود. اما این تقاضا چنین مرتبه مورد مخالفت اداره‌ی مهاجرت سوئد قرار گرفت. اردلان پس از رد تقاضای پناهندگی خود و مادرش به همراه پدرش که به آنها ملحق شده بود بمدت هشت ماه پس از دریافت آخرین پاسخ منفی به‌ صورت مخفی در سوئد زندگی کردند.
 
اردلان، پدر و مادرش سرانجام پس از ۲ سال انتظار و دریافت چندین پاسخ منفی و نیز ۸ ماه زندگی بصورت «پناهنده مخفی» در سال ۱۹۹۱ «به دلایل انسانی» موفق به دریافت اقامت در سوئد شدند.
 
از دولت مدرات اقامت گرفت و به حزب سوسیال دمکرات پیوست!
این نکته نیز جالب است که اردلان شکرآبی و خانواده اش در زمان دولت سوسیال دمکرات و اعمال قوانین سختگیرانه مهاجرتی از سوی این حزب در دسامبر ۱۹۸۹ به درخواست پناهندگی خود پاسخ منفی گرفتند و مخفی شدند. آنها در سال ۱۹۹۱ و در زمان تصدی دولت دست راست مدرات به نخست وزیری کارل بیلت که قوانین سختگیرانه پناهندگی را لغو کرد موفق به دریافت اقامت شدند.
 
اردلان شکرآبی بارها و بارها در گفت و گوها با رسانه های سوئدی از «تلخ ترین خاطره دوران کودکی‌اش در ایران» سخن گفته و از جمله بیان داشته است که «مشاهده صحنه‌ی اعدام یک مرد در یکی از میدان‌های تهران صحنه ای بوده که هرگز از اندیشه او پاک نشده است».
 
اما دست تقدیر اینگونه خواست که این پناهنده فراری و مخفی دیروز، و وزیر سوسیال دمکرات امروز، پذیرای وزیر امور خارجه حکومتی شود که روزی به همراه پدر و مادرش از آن گریخته بود.
 
همزمان با پذیرایی شادمانه این وزیر سوسیال دمکرات و «ایرانی تبار» از وزیر امور خارجه ایران، بسیاری از سیاستمداران و فعالان سیاسی سوئدی و ایرانی به نقض حقوق بشر در ایران و بویژه آمار بالای اعدام ها در این کشور معترض شدند و تظاهراتی از شب قبل (سه شنبه) ابتدا در مقابل گراند هتل محل اقامت وزیر امور خارجه ایران و سپس در در روز چهارشنبه در مقابل کاخ وزارت امور خارجه براه انداختند. تظاهرات دیگری نیز در مقابل محلی که در آنجا از محمد جواد ظریف و هیات همراه او براى مراسم شام رسمی پذیرایی شد صورت پذیرفت.
 
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سفرش به استکهلم با مقامات دولت سوسیال دمکرات از جمله استفان لوفن نخست وزیر، مارگوت والستروم وزیر امور خارجه و همچنین وزرای اتحادیه اروپا، نوآوری و بازرگانی سوئد دیدار نمود.
شنیده شدن صدای شعار تظاهرکنندگان در حین کنفرانس مطبوعاتی
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به اتفاق مارگوت اولستروم وزیر امور خارجه سوئد در یک کنفرانس مطبوعاتی نیز شرکت کرد. صدای شعار تظاهرکنندگان در خلال این کنفرانس مطبوعاتی بخوبی قابل شنیدن بود. با این وجود بخشی از تظاهرکنندگان از کردهای ترکیه و اعراب غیر ایرانی تشکیل شده بودند که در مواردی دست به خشونت نیز زدند که منجر به دخالت پلیس شد.
 
زیرکی محمد جواد ظریف در اشاره به سفرهای گسترده ایرانیان سوئد به ایران در پاسخ به پرسش پیرامون وضعیت حقوق بشر
یکی از خبرنگاران سوئدی حاضر در کنفرانس خبری روز چهارشنبه با اشاره به صدای تظاهرکنندگان در محوظه بیرونی کاخ وزارت امور خارجه، نظر محمد جواد ظریف را در مورد نگرانی ایرانیان خارج از کشور نسبت به مقوله حقوق بشر در ایران پرسید.
 
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش این خبرنگار سوئدی گفت که «برخی مقوله حقوق بشر در ایران را دستاویز سودآوریهای شخصی کرده اند». وی همچنین با اشاره به سفرهای گسترده ایرانیان سوئد به ایران بصورت غیر مستقیم و زیرکانه به مقامات سوئدی تفهیم کرد که اینگونه انتقادات از سوی جامعه ای بیان می شود که بخش اعظم آن خود مرتبا، و آزادانه، به ایران سفر کرده و بدون مشکلی به سوئد باز می گردند.
 
محمد جواد ظریف حتی به سیاستهای انتقادی سوئد در رابطه با نقض حقوق بشر حمله نیز کرد و بیان داشت:
 
«این برای سوئد منبعی از افتخار نیست که قطعنامه ای در سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر علیه ایران به پیش ببرد که از سوی کشورهایی که خود ناقض حقوق بشر هستند حمایت می شود، مانند عربستان سعودی.»
 
محمد جواد ظریف با این وجود بیان داشت که «همه کشورها می توانند وضعیت خود را از نظر حقوق بشر بهبود بخشند. این حقیقتی است که ما کشوری در منطقه هستیم که دارای سیستم انتخاباتی است، ما همین اخیرا نمایندگان دهمین دوره پارلمان خود پس از انقلاب را انتخاب کرده ایم. تلاش هایی برای تیره کردن چهره ایران در سوئد و نقاط دیگر وجود دارد.»
 
مارگوت والستروم، وزیر امور خارجه سوئد در این نشست خبری گفت: موضوع نقض حقوق بشر، اعدام‌های فزاینده، شلاق و سرکوب زنان در ایران را با همتای ایرانی خود مطرح کرده است.
+76
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۳
    نازک بین - شفیلد، انگلستان
    گهی زین به پشت و گهی پشت بزین! کره زمین گرد است و بخت آدمها دستخوش تغییر
    6
    24
    ‌پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    پناهندگان ایرانی خارج از کشور بخصوص ایرانیهای که در سوئد پناهنده هستند , که گاهگاهی به ایران سفر میکنند این اظهار نظر ظریف را بخوانند و خجالتی بکشن که به ایران تحت حکمیت اخوند سفر نکنند. ( وی همچنین با اشاره به سفرهای گسترده ایرانیان سوئد به ایران بصورت غیر مستقیم و زیرکانه به مقامات سوئدی تفهیم کرد که اینگونه انتقادات از سوی جامعه ای بیان می شود که بخش اعظم آن خود مرتبا، و آزادانه، به ایران سفر کرده و بدون مشکلی به سوئد باز می گردند.)
    9
    48
    ‌پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamtarane - سیدنی، استرالیا
    رفیوجیهایی که هنوز مهر ویزا شون خشک نشده روادید دریافت می کنند به قیمت اظهار ندامت از مهاجرت بخونن و بفهمند که با این کار هدیه خوبی به حکومت تروریستی ایران می دهند
    5
    12
    جمعه ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    *پسر شجاع* - تهران، ایران
    از قهقهه هاش معلومه خیلی بهش سخت گذشته..منظورم مسخره کردن نیست واقعیته ایرانیا شاید یه خصوصیت متفاوت با بقیه دارند هر چقدر زندگی براشون بیشتر فشار بیاره بیشتر جک میسازن..
    4
    7
    جمعه ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
    خاطرات یک پسر بچه که فقط تا ۱۱ سالگی ایران بوده جالبه .
    3
    7
    جمعه ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.