پژوهندگان در آلمان با تحقیق روی دمای سالنهای سینما به این نتیجه رسیدهاند که رابطهای مستقیم میان لحظات حساس و پرکشش فیلم و بازدم تماشاگران وجود دارد و با فرا رسیدن این لحظات دستگاههای دماسنج درجاتشان تغییر میکند.
سالن سینمایی در شهر ماینس آلمان. بینندگان مشغول دیدن بخش دوم فیلم پرهیجان عطش مبارزه با نام "اشتعال" هستند. سوزان کالینز، نویسنده آمریکایی، این اثر سهگانه را برای مخاطبان نوجوان نوشته است.
به محض اینکه پوشاک قهرمان زن این فیلم در آتش مشتعل شده و سپس جنگ نهایی آغاز میشود، دستگاههای هواسنج سالن که پشت پرده سینما تعبیه شدهاند، شروع به نوسان میکنند.
کار اندازهگیری هوای سالن سینما به عهده جاناتان ویلیامز است. او لولههای خروجی هوای دستگاههای تهویه سینما را آزمایش میکند و از روی آن هوای بازدم بییندگان فیلم را اندازهگیری میکند.
جاناتان ویلیامز که در بخش شیمی موسسه علمی ماکس پلانک آلمان تحقیق میکند، متوجه شده که با ایجاد هیجان در فیلم دستگاههای اندازهگیری هوای سالن تغییر میکنند و مثلا میزان دی اکسید کربن یا ایزوپرن در هوای سالن افزایش مییابد.
آقای ویلیامز و چند همکار دیگر او نتایج تحقیقات خود را در زمینه اندازهگیری هوای سالنهای سینما در نشریه علمی "ساینتیفیک ریپورتز (Scientific Reports)" منتشر کردهاند. این پژوهشگران موسسه علمی ماکس پلانک آلمان ۱۶ فیلم متفاوت را چندین بار مورد آزمایش قرار دادهاند.
آنها دریافتهاند که همواره در بخشهای پرهیجان و پرکشش فیلم میزان املاح مختلف در هوای سالن نسبت به لحظات شادی بخش متفاوت است.
این پژوهشگران سالن سینما را برای تحقیقات خود از این نظر انتخاب کردند، زیرا در این مکان افراد مختلفی گردهم جمع میشوند و نسبت به واقعهای مشترک که برایشان نمایش داده میشود، واکنش نشان میدهند.
جاناتان ویلیامز میخواهد اکنون فیلمهای دیگری را با شدت بیشتری آزمایش کند. او در نظر دارد این بار فیلمهای ترسناک و سکسی را نیز تحقیق کند و تاثیراتشان را بر بازدم تماشاگران اندازه گیری کند. او میخواهد دریابد که آیا تاثیرات ترس و سکس نیز در مغز انسان سبب ترشح مواد خاص شیمیایی میشود که از راه بازدم به خارج از بدن منتقل مییابند.
دستگاههای انداهگیری در یک استادیوم فوتبال