به ورزشکاران استرالیایی که در المپیک ریو شرکت خواهند کاندوم ضد ویروس زیکا داده خواهد شد تا آنها را "تقریبا بطور کامل" در مقابل این بیماری ویروسی محافظت کند.
کمیته المپیک استرالیا امروز در بیانیهای تدابیر و اقدامات بهداشتی و درمانی که برای ورزشکارانی که به المپیک اعزام خواهد کرد در نظر گرفته اعلام کرد.
در این بیانیه آمده که توزیع کاندوم ضد ویروس در بین ورزشکاران اقدامی "معقول در قبال مشکلی بسیار جدی" بوده است.
این کمیته همچنین گفته است این کاندومها علاوه بر ۳۵۰ هزار کاندوم مردانه و صد هزار کاندوم زنانهای است که در تمام ساختمانهای دهکده المپیک به رایگان قابل تهیه است.
این کمیته همچنین گفته است که نیازی به آزمایش ورزشکاران پس از پایان رقابتها و بازگشت به استرالیا برای بررسی احتمال ابتلا به زیکا نیست.
پیش از این کره جنوبی اعلام کرده بود که ورزشکارانش در المپیک ریودوژانیرو لباس ضد پشه میپوشند تا آنها را از ویروس زیکا محافظت کند.
ویروس زیکا که با نیش نوعی پشه منتقل میشود از تقریبا هفتاد سال پیش شناخته شده بود اما از تابستان ۲۰۱۴ مواردی از نوعی بیماری تبدار همراه با علائم پوستی توجه پزشکان را در برزیل به خود جلب کرد و سال گذشته شیوع این بیماری در برزیل و کشورهای منطقه روشن شد.
پس از آن بود که ارتباط این بیماری با کوچک ماندن اندازه جمجمه در نوزادانی که مادران آنها در دوران بارداری به زیکا مبتلا شده بودند و همچنین ارتباط آن با نوعی بیماری سیستم اعصاب به نام گیلن باره مطرح شد.
با اینکه ابتدا تصور میشد راه انتقال ویروس فقط نیش پشه است اما بعد روشن شد این ویروس میتواند از راه تماس جنسی نیز منتقل شود.
برگزاری المپیک در برزیل، کانون اصلی شیوع زیکا، نگرانیهایی را درباره این بازیها بر انگیخته است.
کمیته بینالمللی المپیک برگزاری این بازیها را در برزیل "بیخطر" اعلام کرده و سازمان بهداشت هم فقط توصیههایی به ورزشکاران ارائه کرده است و از زنان باردار خواسته به برزیل سفر نکنند.
یکی از دلایلی که برای کم بودن احتمال ابتلا به این بیماری در زمان المپیک مطرح میشود این است که در ماه ژوئن، زمان برگزاری بازیها، در نیمکره جنوبی زمستان است و این باعث کاهش عفونتهای ویروسی منتقله از پشه خواهد شد.
با این حال برخی در این باره اظهار نگرانی کردهاند از جمله پروفسور امیر عطاران استاد دانشگاه اوتاوای کانادا اخیرا خواستار عدم برگزاری المپیک در ریودوژانیرو شده است.
اما به گفته ریچارد باجت مدیر پزشکی کمیته المپیک، بیانیههای سازمان بهداشت جهانی "نشان میدهد که لازم نیست محدودیتهای مسافرتی یا تجاری خاصی به اجرا گذاشته شود و در نتیجه، توقف، تاخیر یا تعویق بازیهای ریو یا برگزاری آن در جایی دیگر توجیهی ندارد."
آنچه در مورد زیکا میدانیم